VECKOBREV V. 22

_____

Hallå alla pedalare!
Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, LEK medlemsmöte, quizkväll med STOOL, tack till er som jobbat och Palmens spalt (med en liten sommarhälsning).

1. Pedalens öppettider
I morgon hittar ni Betsson och Plankan på kontoret, under sista kontorstiden för denna termin. Välkomna förbi med era ärenden nu innan sommaren eller bara för att hålla dem sällskap över en kopp kaffe. Kontoret har öppet som vanligt mellan 12-13.

Ska du vara Funkis eller Lagledare under kickoffen 2022 och har inte hämtat ut din funkiströja eller skrivit på nollefridskontrakt? Frukta inte; kom förbi Pedals kontor under morgondagen mellan 12-13 så fixar vi det!

2. LEK medlemsmöte
Den 31/5 har Linnékåren årsmöte. Under mötet kommer den nya kårstyrelsen att presenteras och det kommer ske röstning om bland annat verksamhetsplan och budget för nästkommande år. Linnékårens medlemsmöten är kårens högsta beslutande organ och alla medlemmars åsikter är betydelsefulla för kårens fortsatta arbete. Mötet kommer att hållas fysiskt men möteslänk kan skickas vid önskemål. Se mer information om medlemsmötet i Linnékårens evenemang på Facebook.

3. Quizkväll med STOOL
Den 31/5 är det dags för terminens sista quizkväll med STOOL! Lärarförbundet är på plats som vanligt och sponsrar med fina priser och fika. Samla ihop dina quizkompanjoner och gör dig redo för en tisdagskväll som sätter lite guldkant på vardagen! Vinnaren av tipspromenaden kommer även att koras! Se evenemanget på Pedals Facebook för mer information. Vi ses!

4. Tack till er som jobbat
Vi i styrelsen vill tacka alla er som har jobbat på Slottsstallarna med oss under terminens gång. Vi är otroligt tacksamma för er hjälp. Som tack för ert engagemang och slit inpå småtimmarna kommer det att hållas ett evenemang under höstterminen för er som jobbat. Vad det kommer att innebära mer specifikt avslöjas lite längre fram.

5. Palmens spalt (med en liten sommarhälsning)
För tre år sedan inledde jag en förväntansfull sommar. Det var sommaren då jag sökte in till lärarprogrammet vid Linnéuniversitetet. På ett sätt känns det som en evighet sedan. Så här i efterhand är jag förundrad över hur mycket som har hunnit hända sedan försommaren 2019 fram till idag. Samtidigt känns det som att det alltid har varit en del av mitt liv. Det är en sådan självklarhet. Självklart att det var lärare jag skulle bli. Självklart att resan dit skulle ske i Växjö. Självklart att ens nya favoritfärg skulle bli orange.

Lika självklart känns det inte alltid när kurslitteraturen tornar upp sig i bokhyllan, och man är mindre klok när man ögnat igenom bokens innehåll än vad man var innan. Eller när man hamnar i grupparbeten som får en att vilja slita sitt hår och sadla om till ett yrke som inte innefattar andra människor. Då är det tur att man får en paus i form av sommar. En paus så att man hinner glömma allt det jobbiga och längta efter allt det fina.

Nu står vi här, inför den stundande sommaren, mellan hägg och syren. Känner ni dofterna? Pirret i luften till följd av förväntansfulla studenter och elever som äntligen ska slippa ut ur klassrummen, få sträcka på brunbrända ben. Växa någon centimeter under kommande månader och erhålla ytterligare en eller två fräknar.

För några av er är detta kanske sista sommarlovet som studenter – och första sommaren i er nya roll som legitimerade lärare! Ett stort grattis och lycka till i yrkeslivet till er som tar examen önskar vi i styrelsen. Vilket äventyr ni har framför er!

Nu när vissa pedalare tar klivet ut i arbetslivet blir vi några färre i Pedal-familjen. Som tur är välkomnar vi nya familjemedlemmar till vår stora familj om bara några veckor – och detta med dunder och brak! Jag och mina styrelsekompanjoner ser oerhört mycket fram emot att få lära känna och välkomna dem till vårt fina campus och framförallt till världens bästa yrke!

Vi i styrelsen vill även passa på att tacka er alla för den gångna terminen; den har varit fantastisk! Det har varit väldigt kul att få träffa och hänga med så många av er på våra evenemang. Glad sommar hälsar vi!

Nu hoppas jag att ni alla är på sluttampen med inlämningar och arbeten, redo för sommarlov. Och vad passar inte bättre än ett boktips, Älskade av Toni Morrison, som ni kan ta med er och plocka fram lagom till stranddagar eller gött hängmatte-häng i skuggan, kanske med Ledin surrande i bakgrunden. Sommaren må vara kort, och det mesta regnar bort. Men nu är den faktiskt här, så ta för er! Vi ses nästa termin!

Kram på er och glad sommar!

/Palmen