VECKOBREV V. 20

_____

Hallå alla pedalare!
Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, ut i arbetslivet a & b, LEK medlemsmöte, hajk med FIOOL, jobba med PEDAL, vad händer i KAROLIN och Palmens spalt.

1. Pedalens öppettider
I morgon är det Dompan och Mario som håller ställningarna på kontoret. Välkomna förbi med era ärenden eller bara för att hålla dem sällskap över en kopp kaffe. Kontoret har öppet som vanligt mellan 12-13.

2. Ut i arbetslivet 
a) Gymnasieskolan Teknikum söker nu hjälpcoacher till sin e-sportsprofil i spelen CSGO och League of legends. Det är timanställning som gäller för både CSGO och League of legends. Tjänsten innebär att man är coach/lärare för själva lektionerna. I nuläget är det inte fastställt hur många grupper det är för respektive spel inför kommande läsår. I år har det dock varit två lektioner på 2 timmar vardera i CSGO (totalt 4 lag) och 1 lektion på 2 timmar för League of legends. Utöver själva lektionstiden kommer det finnas tid till för- och efterarbete. Linus som har kontaktat PEDAL kommer finnas tillgänglig som bollplank och han är även den som planerar lektionernas teoretiska moment. Det är meriterande med stor erfarenhet av spelen. Är du intresserad och vill veta mer om tjänsten kan du kontakta Linus på följande mejl: linus.glans@vaxjo.se

b) Den 18/5 håller Lärarförbundet kursen ”Ny lärare – inför första jobbet” för studerande medlemmar här på LNU. Kursen behandlar sådant som kan vara bra att tänka på inför sin första anställning. Kursen tar plats i sal H1411 klockan 15:30-18:00. Det bjuds även på fika.

3. LEK medlemsmöte
Den 31/5 har Linnékåren årsmöte. Under mötet kommer den nya kårstyrelsen att presenteras och det kommer ske röstning om bland annat verksamhetsplan och budget för nästkommande år. Linnékårens medlemsmöten är kårens högsta beslutande organ och alla medlemmars åsikter är betydelsefulla för kårens fortsatta arbete. Mötet kommer att hållas fysiskt men möteslänk kan skickas vid önskemål. Se mer information om medlemsmötet i Linnékårens evenemang på Facebook.

4. Hajk med FIOOL
Den 21-22 maj anordnar FIOOL en hajk. Vandringen kommer ske längs med Sigfridsleden och sträckan är strax över en mil, vilket även passar bra för den lite mindre vana vandraren. Vi kommer slå läger vid Sandsbro och stanna där över natten, för att fortsätta vandringen tillbaka till campus under nästkommande dag.

Anmälan sker via mail till aktivitet@pedalivaxjo.se. I anmälan skall det uppges namn, personnummer, telefonnummer, specialkost samt ICE-nummer (in case of emergency). Sista anmälningsdagen är den 10 maj kl 23:55. Vänligen observera att det är ett alkoholfritt evenemang för att inte äventyra säkerheten för er som deltar. Se mer information i evenemanget på Facebook.

5. Jobba med PEDAL
Det har blivit dags för sista terminens sista jobbtillfälle på Slottsstallarna. PEDAL intar Stallet är den 26-27/5. Observera att ingen tidigare erfarenhet av att ha jobbat på studentpub behövs. Innan arbetspasset startar serveras mat till alla jobbare och arbetsuppgifterna gås igenom. Efter avslutat arbetspass får du ett jobbkort som kan ge företräde i kön eller gratis entré. För mer information om jobbtillfället, kolla in evenemanget på Pedals Facebook.

6. Vad händer i KAROLIN?
KAROLIN är Pedals systerförening i Kalmar. Som medlem i PEDAL är du automatiskt även medlem i KAROLIN och vice versa. I april har KAROLIN följande event inplanerade:

-utbildningsresa med KAROLIN 22/5

-schlagersittning 27/5

7. Palmens spalt
Vad ska du göra i sommar? Ska du njuta av efterlängtad ledighet? Unna dig lata morgnar och långa kaffestunder i solen ackompanjerat av en roman eller podcast. Spendera dagarna i shorts och cykla ner till hamnen för en glass under varma sensommarkvällar.  

Kanske ska du cykla över kullerstensgator till sommarjobbet klockan fem på morgonen – vissa dagar i tunna kläder med en rosig sol på väg upp över hustaken, andra med regnet strilande in under regnjackan. Det är kanske nu du ska passa på att se dig om i världen, resa när det äntligen går; semestra och hemestra tills hjärnan är överbelastad av nya intryck, lära dig någon enstaka ny fras på främmande språk: una cerveza por favor, comment allez-vous? 

Eller blir det att du ska läsa den där sommarkursen som du har tänkt på så länge? Den om Harry Potter eller Ortsnamn och personnamn. Återvänder du till din hemstad och blir påmind om hur det är att bo med din familj igen? Eller blir det att stanna kvar på Campus och njuta av att ha bubblan nästan för dig själv? Kanske har dina sommarplaner nyss ändrats. Ett plötsligt jobberbjudande som du inte kan tacka nej till dök upp och nu väntar en sommar i en ny stad. Inte alls så som det var tänkt från början. 

Du kanske inte har några planer alls utan tar en dag i sänder och njuter av stunden. Har äntligen sommarlovet med stort S framför dig. Känner av varje morgon vad det är för slags dag och vad som lockar.

Sommaren har minst sagt massor att erbjuda, och ingen sommar är den andra lik. Det som är fantastiskt med yrket vi har valt är att många av oss kommer att få njuta av sommarlov i flera år framöver. Tji fick de som en gång sa till oss att sommarlovet efter gymnasiet var vårt sista! Och det kan man väl bara vara tacksam över! För visst är det något speciellt med sommaren; denna period som på en och samma gång är så lång och kort. Den är över innan man hunnit blinka samtidigt som den rymmer så mycket.

För egen del blir det, i vanlig ordning, att packa ihop sig och stänga ner den lilla lägenheten inför avfärd mot sydligare breddgrader. Och alltid är det samma bitterljuva känsla; glädjen inför att flera veckor med nära och kära väntar, kantat av gnutta ledsamhet över att behöva lämna den campusvardag, med alla dess sammanhang, vars utgångsdatum närmar sig med stormsteg för undertecknad. Det har varit ett fantastiskt studieår och de få veckor som återstår lär blir minst lika minnesvärda!

På tal om minnesvärd: veckans lästips är ett verk som etsar sig fast i tankarna. Skildringen av en sedan länge inflammerad politisk konflikt mellan Israel och Palestina varvas med enskilda människoöden i romanen Morgon i Jenin av Susan Abulhawa.

Kram på er!

/Palmen