VECKOBREV V.2

Hej alla fina pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, nya märken, jobba med PEDAL, ansökan till utskott och General 2024, medlemsmöte samt Antoinettes spalt (gästad av Klacken!)

1. Pedalens öppettider

Tisdagen den 9/1 håller kontoret öppet för första gången i år! Påfågeln, Jonglören och Antoinette håller er sällskap mellan 12-13. Har ni frågor, ärenden eller bara är kaffesugna så är det bara att komma förbi. Passa gärna på att ställa frågor om ansökningar till utskott eller General!

2. Nya märken!

Äntligen har våra nya märken kommit! Har du inte hämtat ut märke för jobbsittningen eller utbildningsresan så finns de också. Så kom förbi på tisdag och hämta ditt märke, eller varför inte köpa några nya?

3. Jobba med PEDAL

Det har blivit dags för Pedals första jobbvecka för terminen! Precis som vanligt inleds arbetspassen med en gemensam måltid på Slottsstallarna där vi sedan kör en genomgång av alla positioner för kvällen! Det behövs alltså ingen tidigare erfarenhet utan instruktioner och genomgångar görs på plats innan Stallet öppnar! Har du aldrig jobbat går det således utmärkt att komma och jobba med oss – du kommer att lära dig efterhand. Varje avslutat jobbpass belönas med ett jobbkort som kan användas på Slottsstallarna.

Datumen då PEDAL arbetar på Slottsstallarna är den 1/2 och 2/2. Vill du jobba någon av eller båda dagarna kontakta jobbansvarig Jennifer Jingmark på Messenger eller via mail: jobbansvarig@pedalivaxjo.se. För mer information, se evenemanget på Pedals Facebook.

4. Ansökan till utskott 2024

Nu öppnas portarna för att bli en del av Pedals grymma utskott FIOOL, STOOL och POOL under verksamhetsåret 2024! Att sitta i ett utskott är inte enbart en möjlighet för dig att sätta din prägel på studentlivet, utan även en chans att hitta vänner för livet. Håll koll på Pedals Instagram eller spana in evenemanget på Pedals Facebook för mer information om hur du söker utskott! Du kan söka utskott fram till och med den 14/1

5. Ansökan till General 2024

2024 är äntligen här, vilket också innebär startskottet för planeringen av årets kickoff! För många lärarstudenter är kickoff-veckan den bästa veckan på hela året där det skapas minnen som varar livet ut. För att arbetet ska kunna sättas igång behövs någon som vägleder kickoff-gruppen, funktionärerna och lagledarna. Och det, kära pedalare, är ingen mindre än Generalen! Håll koll på Pedals Instagram eller spana in evenemanget på Pedals Facebook för mer information hur du söker till General! Du kan söka General till och med den 4/2

6. Medlemsmöte

Tisdagen den 31/1 är det dags för Pedals årliga medlemsmöte, mötet kommer att äga rum kl 18.00 i sal H1311.

Pedals medlemsmöten är det högsta beslutande organet i organisationen och som medlem i PEDAL har du rösträtt i alla frågor som tas upp under mötet. Vi kommer att bjuda på fika, kaffe och te så kom på mötet och gör din röst hörd. Det är DU som har makten med din närvaro!

7. Antoinettes spalt

Hej alla mina små sockertoppar! Hoppas ni haft en bra första vecka på året. De kommande veckobreven kommer ni att få möta mina styrelsekompisar här i spalten. Först ut är vår ordförande Klacken! För att tvinga in mitt baktema kommer jag även tilldela alla styrelsemedlemmar ett bakverk jag tycker passar dem. För mig är Klacken en Tiramisu, eftersom han gillar kaffe, har en stadig men len och söt personlighet, och kan ofta kombineras med en skvätt alkohol. Också veckans fun fact, visste ni att Tiramisu ungefär betyder “pigga upp mig” på italienska?

Let them eat cake!

Antoinette

Tjoflöjt Klacken här! Kallas även Noa Olofsson i mer formella stunder. Här kommer en kort liten presentation om vem jag är. Som många redan vet är det jag som är Pedals ordförande detta året, men utanför det så är jag en helt vanlig sportintresserad liten tönt med alldeles för mycket fritid. Jag pluggar just nu till ämneslärare med ämnena historia och religion och är inne på mitt tredje år. Innan jag fick rollen som ordförande var jag med i det fina utskottet POOL och som ni då kanske förstår är jag på Stallet alldeles för ofta. Så om ni undrar vart jag är på torsdagar och fredagar så är jag på Stallet i puben, även om det är tentavecka. 

Allt gott, Klacken!