VECKOBREV V. 1

_____

Hej alla fina pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, nya märken, ansökan till utskott och General 2024, medlemsmöte samt Antoinettes spalt.

1. Pedalens öppettider

Tisdagen den 9/1 håller kontoret öppet för första gången i år! Påfågeln, Jonglören och Antoinette håller er sällskap mellan 12-13. Har ni frågor, ärenden eller är kaffesugna är det bara att komma förbi. Passa gärna på att ställa frågor om ansökningar till utskott eller General!

2. Nya märken!

Äntligen har våra nya märken kommit! Har du inte hämtat ut märke för jobbsittningen eller utbildningsresan så finns de också. Så kom förbi på tisdag och hämta ditt märke, eller varför inte köpa några nya?

2. Ansökan till utskott 2024

Nu öppnas portarna för att bli en del av Pedals grymma utskott FIOOL, STOOL och POOL under verksamhetsåret 2024! Att sitta i ett utskott är inte enbart en möjlighet för dig att sätta din prägel på studentlivet, utan även en chans att hitta vänner för livet. Håll koll på Pedals Instagram eller spana in evenemanget på Pedals Facebook för mer information hur du söker utskott! Du kan söka utskott fram till och med den 14/1

3. Ansökan till General 2024

2024 är äntligen här, vilket också innebär startskottet för planeringen av årets kickoff! För många lärarstudenter är kickoff-veckan den bästa veckan på hela året där det skapas minnen som varar livet ut. För att arbetet ska kunna sättas igång behövs någon som någon som som vägleder kickoff-gruppen, funktionärerna och lagledarna. Och det, kära pedalare, är ingen mindre än Generalen! Håll koll på Pedals Instagram eller spana in evenemanget på Pedals Facebook för mer information hur du söker till General! Du kan söka General till och med den 4/2

4. Medlemsmöte

Tisdagen den 31/1 är det dags för Pedals årliga medlemsmöte, mötet kommer att äga rum kl 18.00 i sal H1311.

Pedals medlemsmöten är det högsta beslutande organet i organisationen och som medlem i PEDAL har du rösträtt i alla frågor som tas upp under mötet. Vi kommer att bjuda på fika, kaffe och te så kom på mötet och gör din röst hörd. Det är DU som har makten med din närvaro!

5. Antoinettes spalt

Gott nytt år alla fantastiska pedalare! Hoppas ni haft en riktigt god jul och kunnat ta det lite ledigt. Själv har jag tampats med slutspurten på C-uppsatsen, med mycket ack och ve! 

Årets första baktips då? Jo, det kommer här, i form av en liten fabel. Fast istället för en räv som äter rönnbär så är det jag som försöker rosta vit choklad i ugnen till nyårsefterrätten. Det var en gång för två dagar sedan jag som ställde in en plåt med choklad i ugnen. Under tiden den skulle få en gyllenbrun färg försökte jag vara duktig och diska. Det hela slutade med att chokladen förkolnade på ett ögonblick och lägenheten fylldes med rök. Turligt nog var affären öppen, sålde choklad och jag kunde försöka igen. Åååå så brände jag den plåten också……Men inte bortom räddning! 

Så sensmoralen i det hela är väl att om ni rostar vit choklad så håll väldigt noga koll på den. Multitaska inte med andra ord! Men mer reflekterande skulle jag säga att detta var en fin påminnelse att när man misslyckas med något på första försöket (kanske sitt nyårslöfte?) så är det alltid värt att testa igen. För då kanske man bara bränner hälften av chokladen till aska istället för allt. Så ta chansen 2024 att prova det där som inte gick så bra första gången, vem vet, du kanske blir glatt överraskad?

Nåja, nog om choklad, nästa vecka kommer ingen mindre än vår ordförande Klacken (Noa) att gästa spalten. Tills dess, ta hand om er!

Let them eat cake!

Antoinette