VECKOBREV V.16

_____

Hej alla fina pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, Quizkväll med STOOL, Pluggkväll, Hajk med FIOOL och Pjuxans spalt Feat Gruset

1. Pedalens öppettider

Imorgon håller kontoret öppet! Pjuxan och Sargen håller er sällskap mellan 12-13. Har ni frågor, ärenden eller är kaffesugna är det bara att komma förbi. 

2. Ut i arbetslivet 

Är du intresserad av att tjäna lite extra pengar och få erfarenhet av att leda barn i fysisk aktivitet? Under hösten kommer vi på VUGI att vilja anordna 1-2 gympapass för barn någon dag under helgen. Är detta något du skulle vara intresserad av att göra? Hör av dig med en kort presentation av dig själv till alexander@vugi.nu” 

3. Tack från POOL

Stort tack till alla som var med på Färgfemman med PEDAL i lördags! Hoppas att ni hade lika kul som vi hade, vi ses på grillkvällen den 12/5!🧡 

//POOL och socialt ansvariga

4. Jobba med PEDAL

Det har blivit dags för PEDAL att jobba på Slottsstallarna! Precis som vanligt inleds arbetspassen med en gemensam måltid på Slottsstallarna där vi sedan kör en genomgång av alla positioner för kvällen! Det behövs alltså ingen tidigare erfarenhet utan instruktioner och genomgångar görs på plats innan Stallet öppnar! Har du aldrig jobbat går det således utmärkt att komma och jobba med oss även om du saknar tidigare erfarenheter – du kommer att lära dig efterhand.

Datumen då PEDAL arbetar på Slottsstallarna är den 20/4 och 21/4. För mer information, se evenemanget på Pedals Facebook.

5. Quizkväll

Ny månad, nytt quiz! Tisdagen 25/4 kommer STOOL tillbaka med ett nytt quiz. Kom för chansen om finfina priser. Det bjuds självklart på fika. 

När: 25/4 kl. 18:00

Var: sal H1211

6. Pluggkväll

I eftermiddag kommer vi öppna sal H1211, ni är hjärtligt välkomna att ta med pluggrejer och hänga lite med oss! Det kommer bjudas på kaffe och fika!”

7. Hajk Med FIOOL

Den 6:e till 7:e maj kommer FIOOL att anordna årets hajk! Anmälningen öppnar inom kort med mer detaljer, en packlista och kostnad för eventet. Stay tuned!

8. Pjuxans spalt Feat Gruset

Tja tja, bloggen!

Denna veckan har jag, Gruset, fått den stora äran att få skriva spalten denna veckan! Så, ny vecka, nya äventyr och, kanske det viktigaste, nya temperaturer! Kollar man till vädret så kommer det bara bli varmare denna veckan, med hela 18 grader på fredag. Helt perfekt timing till Valborg nästa vecka!

Så, ni ska få något jag tror många kommer ha användning av, nämligen Grusets Valborg Survival Tips™ !

1: Rätt utrustning. 

Det kanske viktigaste som finns att ha inför Valborg är en brassestol! Visst, man kan ta med sig en liten filt, eller kanske våga lite mer och sitta på marken. MEN, det kommer ändå sluta med att du sitter på marken, ovven täckt i gräsfläckar och jord, med en massa burkar och skit runt omkring dig och du kommer muttra tyst för dig själv “Jag borde ha haft en stol med mig”. TA MED EN STOL! Det är värt det. Andra viktiga saker får ni här i en liten lista.

  • Solglasögon, man ser cool ut och kan enkelt gömma hur dåligt man egentligen mår efter dagen innan.
  • Solkräm, alla mina andra solhandikappade gingers vet redan hur viktigt detta är. Tro inte att du kan vinna över solen, du kommer bara förlora och se ut som en kräfta i slutändan. Ser jag dig solbränd så kommer jag reta dig för det.
  • Snacks. Du kommer bli hungrig. Du kommer vara för lat för att gå och handla. Ta med snacks. Du kommer tacka mig.
  • Filt. Jag gillar filtar, de är enkla att ha med, kan delas med andra eller användas ifall det skulle bli kallt! Plus, jag ser supergullig ut när jag är invirad i en <3

2: Rätt dryck.

Valborg är studenternas största högtid, och oftast är det kopplat till en massa drickande och dumma beslut som skett på grund av drickandet. Jag kommer låta som en tråkig förälder när jag säger detta, men ta varannan vatten. Din kropp och din knopp kommer tacka dig. Eller kanske inte varannan, utan var tredje, femte, en droppe, whatever. Drick vatten och drick med måtta! Festligheterna kommer att vara i 4 dagar, man har tid att andas lite och ta det lugnt. Målet är inte att bli asplakat, det är att ha kul med alla sina polare. 

Ta också med dricka du tycker om. Skit i APK och sånt, drick nåt härligt och njut av Valborg, det sker ju ändå bara en gång om året! När det kommer till de förutnämnda dumma besluten så är ju APK tänket den största boven, chilla istället och ha det gött.

3: Välj dina dagar att gå ut.

Det kommer vara mycket folk ute på pubarna och det kommer vara svårt att ta sig in på dem. Folk kommer att ställa sig tidigt för att komma in, även i jobbköerna, så välj vilken dag du orkar stå i kö. Kolla vad som händer på Amfium, det kommer vara en massa olika aktiviteter varje dag och under hela dagen. Så kolla en extra gång innan du drar ut. (Dessutom, ju mindre folk som drar ut, desto större chans är det att jag kommer in hehe)

Det är mina 3 stora tips inför Valborg, gör vad ni vill med dem. Utöver det så rekommenderar jag det klassiska råden, Don’t be a dick, ha kul men inte på bekostnaden av andra, vänta 30 minuter innan du badar efter att du ätit och ha kul!

För att citera den stora Båtsman, Fridens Liljor! 

XoXo

Gossip Gruset