VECKOBREV V. 15

Hallå i aprilvädret alla fina pedalare!
Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, POOL i rutan, Quizkväll med STOOL, Medlemsmöte, Föreläsning om psykisk ohälsa och Hoppsans spalt!

1. Pedalens öppettider
Kontoret kommer tyvärr hållas stängt tills vidare, men vi i styrelsen hoppas kunna öppna upp snart igen och få träffa och fika med alla fina pedalare. Ni kan såklart fortfarande nå oss via facebook eller instagram om ni har frågor eller liknande!

2. POOL i rutan
På fredag, den 16/4, är det dags för POOL i rutan! POOL garanterar gött häng på zoom och temat är inget mindre än barnprogram. Hade du något favoritprogram som liten? Eller kanske fortfarande har en favorit. Varför inte komma klädd som ett program eller en karaktär och se om resterande pedalare kan gissa vad/vem du är!

Läs mer om Pools zoom-häng i evenemanget på Pedals facebooksida!

3. Quizkväll med STOOL
På onsdag, den 14/4, bjuder STOOL in till quizkväll! Inspirerationen kommer denna gången från tv-programmet “Alla mot alla”. Priset till vinnaren sponsras denna gången inte bara av Lärarförbundet, utan även caféet Askelyckan! Detta vill ni bara inte missa!!

Läs mer om quizkvällen i evenemanget på Pedals facebooksida.

4. Medlemsmöte
Onsdagen den 21/4 har PEDAL medlemsmöte. På mötet kommer vi gå igenom och rösta fram förändringar i Pedals stadgar, alltså de “regler” som PEDAL förhåller sig till. Som medlem i PEDAL har du rösträtt på Pedals medlemsmöten, så om du vill vara med och bestämma hur PEDAL fungerar som en förening, se till att komma på mötet och göra din röst hörd! Som medlem i PEDAL har du även rätt till att skicka motioner som kommer behandlas under mötet.

Du kan läsa mer om vilka stadgar vi kommer rösta om i evenemanget på Pedals facebooksida.

5. Föreläsning om psykisk ohälsa
Tisdagen den 20/4 kl. 16-18 håller Lärarförbundet en föreläsning om psykisk ohälsa. Föreläsningen kommer ske digitalt! På föreläsningen kommer det pratas om vad man kan göra för att må bättre under studietiden, nu när vi är mitt i en pandemi. Det tar hårt på oss alla att sitta hemma dagarna i ända och det är viktigt att inte glömma bort att ta hand om sig själv!

Kolla in Lärarförbundets inlägg angående föreläsningen som vi delat på Pedals facebooksida om du vill veta mer.

6. Hoppsans spalt
När jag satt och skrev tenta i fredags fick jag en riktigt stor våg av känslan att jag bara vill ut och börja jobba, helst igår! Tentan gick ut på att göra en planering av ett språkutvecklande temaarbete med temat hållbar utveckling och let me tell you att jag kommer GARANTERAT använda mig av mitt planerade temaarbete när jag tagit examen.

Jag tror säkert att fler kan känna igen sig i detta och det är ju verkligen ett kvitto på att vi valt rätt utbildning! Jag kan ju inte direkt påstå att det är roligt att sitta på föreläsningar dag ut och dag in, särskilt inte när man inte ens får sitta i samma rum som läraren och klasskamraterna. Men ibland så kryper den där känslan fram. Som en röst långt bak i huvudet och man kan drömma sig bort för ett par minuter… “Amanda, tänk när du är klar med studierna och får komma ut i verkligheten och faktiskt använda dig av det läraren babblar om!”

För det är ju därför vi är här! För att lära oss av föreläsarnas babbel och få så mycket inspiration att det bara spritter i hela kroppen för man vill bara ut och jobba! Den känslan gillar jag…

Tack och hej, leverpastej!
Hoppsan