VECKOBREV V. 13

Hejsan alla fina pedalare!
Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, Äggjakt med FIOOL, Kickoffgruppen, Sök till lagledare, Medlemsmöte, Coronas påverkan på Pedals event, Glad Påsk och Hoppsans spalt!

1. Pedalens öppettider
Kontoret kommer tyvärr hållas stängt tills vidare, men vi i styrelsen hoppas kunna öppna upp snart igen och få träffa och fika med alla fina pedalare. Ni kan såklart fortfarande nå oss via facebook eller instagram om ni har frågor eller liknande!

2. Äggjakt med FIOOL
Idag är det äggjakt som gäller! Håll utkik på Pedals sociala medier för att få ledtrådar om var äggen finns. Det gäller också att vara snabb – det finns nämligen bara TRE ägg gömda! Kan du hitta dem??

3. Kickoffgruppen
Efter många oerhört bra intervjuer är nu kickoffgruppen invald! Vi i styrelsen är otroligt taggade för att se vad de tänker planera för årets kickoff! Du kan följa kickoffgruppens resa och planering under våren och sommaren på deras facebooksida: @pedalskickoffgrupp och instagram: @pedalkickoff

4. Sök till lagledare
Kickoffplaneringen är igång på riktigt nu och vi behöver DIG för att det ska bli en riktigt rolig vecka! Lagledarna är de som har närmast kontakt med nollorna och som får möjligheten att introducera dem till Pedals campusliv! Det kommer bli en enastående vecka med enastående nollor så detta vill du bara inte missa!

Du kan läsa mer om vad uppdraget som lagledare innebär och hur du ansöker i evenemanget på Pedals facebooksida.

5. Medlemsmöte
Onsdagen den 21/4 har PEDAL medlemsmöte. På mötet kommer vi gå igenom och rösta fram förändringar i Pedals stadgar, alltså de “regler” som PEDAL förhåller sig till. Som medlem i PEDAL har du rösträtt på Pedals medlemsmöten, så om du vill vara med och bestämma hur PEDAL fungerar som en förening, se till att komma på mötet och göra din röst hörd!

Du kan läsa mer om vilka stadgar vi kommer rösta om i evenemanget på Pedals facebooksida.

6. Coronas påverkan på Pedals event
På grund av den rådande situationen kan vi inte ordna en “normal” vårtermin detta året. Vi i styrelsen gör allt vi kan för att skapa roliga evenemang för alla medlemmar utefter gällande restriktioner och vi hoppas att ni har förståelse för det.

Ta hand om er själva och varandra genom att följa Folkhälsomyndighetens råd!
Glöm inte att Pedals discordkanal finns för er som vill spela eller bara snacka med pedalare.

7. Glad Påsk
Vi i styrelsen vill hälsa alla fina pedalare en riktigt glad påsk! Vi lever fortfarande i en pandemi och det går kanske inte att fira så som man brukar, men man får helt enkelt hålla ut och göra så gott man kan. Videochatta med de du inte kan träffa, eller kanske ta en fika på varsin sida fönstret. Inga sätt är fel förutom de dåliga! Slappna av och ladda upp batterierna så du orkar med resten av vårterminen!

Virtuella styrkekramar från alla oss i styrelsen!

8. Hoppsans spalt
Imorgon, den 30 mars, är en väldigt händelserik dag har jag insett nu när jag googlat på datumet. Här kommer bara lite av det som hänt i historien.

Previously on 30 mars:
1853: Den nederländska målaren Vincent van Gogh föds.

1867: USA köper Alaska av Ryssland för 7.2 miljoner dollar. Ytan de köpte var 1.5 miljoner kvadratmeter. USA betalade alltså endast 4.8 dollar per kvadratmeter! Snacka om en bra deal.

1926: Ingvar Kamprad, IKEAs grundare, föds.

1945: Den brittiska gitarristen och sångaren Eric Clapton föds.

1950: Skådespelaren till allas vår älskade Hagrid i Harry Potterfilmerna, Robbie Coltrane, föds.

1964: TV-programmet Jeopardy börjar sändas i amerikansk tv.

1968: Den amerikanska sångerskan Céline Dion föds.

1981: USAs president Ronald Reagan blir utsatt för ett misslyckat mordförsök.

2002: Storbritanniens före detta drottning, Queen Elizabeth, avlider.

2017: Spacex använder sig av världens första återanvändna raket som befunnit sig i omloppsbana.

Jag vill ju inte jinxa något… Men undrar om det kommer hända något imorgon…

Tack och hej, leverpastej!
Hoppsan