VECKOBREV V. 12

Halli hallå alla fina pedalare!
Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, Spelturnering med VÄXT, Äggjakt med FIOOL, Coronas påverkan på Pedals event och Capten Cokes spalt!

1. Pedalens öppettider
Kontoret kommer tyvärr hållas stängt tills vidare, men vi i styrelsen hoppas kunna öppna upp snart igen och få träffa och fika med alla fina pedalare. Ni kan såklart fortfarande nå oss via facebook eller instagram om ni har frågor eller liknande!

2. Spelturnering med VÄXT
På lördag (den 27/3) är det dags för Pedals spelturnering tillsammans med VÄXT att gå av stapeln! Dags att börja träna med laget så att ni kan kick ass på lördag när det gäller! Tack så mycket O’Learys för att ni sponsrar turneringen med pris till det vinnande laget i form av en gratis aktivitet hos er! Men ni behöver inte hänga läpp om ni inter vinner, alla deltagare får nämligen ett unikt märke att sätta på sin ovve!

Läs mer om hur turneringen kommer gå till och hur du anmäler dig i evenemanget på Pedals facebooksida.

3. Äggjakt med FIOOL
Om en vecka börjar påskveckan och vilket bättre sätt att inleda den på om inte en äggjakt! Måndagen den 29/3 kommer FIOOL gömma påskägg runt om på campus och det är upp till er pedalare att hitta dem! Glöm inte att hålla utkik i evenemanget på facebook under dagen för att få ledtrådar om var äggen är gömda.

4. Coronas påverkan på Pedals event
På grund av den rådande situationen kan vi inte ordna en “normal” vårtermin detta året. Vi i styrelsen gör allt vi kan för att skapa roliga evenemang för alla medlemmar utefter gällande restriktioner och vi hoppas att ni har förståelse för det.

Ta hand om er själva och varandra genom att följa Folkhälsomyndighetens råd!
Glöm inte att Pedals discordkanal finns för er som vill spela eller bara snacka med pedalare.

5. Capten Cokes spalt
Ohoj alla pedalare!

Denna vecka har jag Capten Coke fått äran att gästa Hoppsans spalt! Vad skulle man kunna skriva om första gången man gästar då? Det är väl klart Capten ska ge er piratfakta, vad annars?

Visste ni att gulderan av sjöröveri som vi känner till den var mellan 1680-1720.

Eller att Edward Tech (aka Svartskägg) sägs vara den mest kända (eller ökända passar kanske bättre in här) piraten genom tiderna.

Döskalleflaggan kallas för Jolly Roger men många pirater använde sig av andra motiv.

Pirater hade faktiskt en ögonlapp, men inte för att de skadat ett öga, utan för att de bättre skulle kunna anpassa sig efter hur ljust/mörkt det var på /i skeppet.

En av de mäktigaste piraterna var en kvinna som hette Ching Shih, hon styrde över 300 skepp och hade mellan 20 000-40 000 män under sitt befäl.

Pirater drack Grogg, dvs en blandning av rom, vatten, citronjuice och socker. Något att testa till helgen kanske?

Och till avslut får ni en ordvits

Vilken är piraters favoritkroppsövning?

  • Plankan

Ha det gott igelkott!
Hoppsan och Capten Coke