VECKOBREV V. 11

Halli hallå alla fina pedalare!
Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider,
Spelturnering med VÄXT, Äggjakt med FIOOL, UKÄ-intervju, Coronas påverkan på Pedals event och Hoppsans spalt!

1. Pedalens öppettider
Kontoret kommer tyvärr hållas stängt tills vidare, men vi i styrelsen hoppas kunna öppna upp snart igen och få träffa och fika med alla fina pedalare. Ni kan såklart fortfarande nå oss via facebook eller instagram om ni har frågor eller liknande!

2. Spelturnering med VÄXT
Vad funkar bäst? Teamwork! Därför har vi samarbetat med VÄXT och planerat en spelturnering för pedalare och växtare. Spelet som gäller är inget mindre än League of Legends och turneringen går av stapeln lördagen den 27/3. Alla som deltar i turneringen får ett fint märke att pryda sin ovve med. Vi tackar innerligt O ́Learys för att de sponsrar oss med pris till det vinnande laget i form av en gratis aktivitet på O ́Learys! Har du och ditt lag vad som krävs för att vinna?

Läs mer om hur turneringen kommer gå till och hur du anmäler dig i evenemanget på Pedals facebooksida.

3. Äggjakt med FIOOL
Påsken kommer till campus även i år och därmed har det blivit dags för årets äggjakt! Måndagen den 29/3 är det som gäller. Utskottet FIOOL kommer gömma påskägg runt omkring på campus och det är upp till er pedalare att hitta dem! Denna otroligt viktiga uppgiften kan vara klurig så därför får ni lite hjälp i form av ledtrådar som kommer publiceras i evenemanget på Pedals facebooksida. Håll utkik där för mer info kring äggjakten!

4. UKÄ-intervju
Universitetskanslersämbetet (UKÄ) har i uppdrag att kartlägga hur ämneslärar- och yrkeslärarutbildningarna förbereder studenter för arbete inom komvux och letar därför efter studenter i slutet av sin utbildning som är villiga att delta i fokusgruppsintervjuer. På intervjun diskuteras examensmålet för vuxnas lärande och lärarutbildningens förberedelser för arbete inom komvux. Diskussionen kommer ske via zoom och tar max 90 minuter.

Är du intresserad av att delta, eller vill veta mer om intervjun? Kolla då in inlägget angående fokusgruppsintervjun på Pedals facebooksida.

5. Coronas påverkan på Pedals event
På grund av den rådande situationen kan vi inte ordna en “normal” vårtermin detta året. Vi i styrelsen gör allt vi kan för att skapa roliga evenemang för alla medlemmar utefter gällande restriktioner och vi hoppas att ni har förståelse för det.

Ta hand om er själva och varandra genom att följa Folkhälsomyndighetens råd!
Glöm inte att Pedals discordkanal finns för er som vill spela eller bara snacka med pedalare.

6. Hoppsans spalt
Kan vi prata om det här med padel? Sporten blev i stor i Sverige för ett par år sen (hur lång tid har vi varit drabbade av padel ens?) och har sedan dess spridit sig med en enorm hastighet. Folk pratar inte längre om tennisarmbågar, nu har de padelarmbåge istället. Det verkar lite som en kult av något slag. Det viskas om banbokning, olika racketar och så vidare. Det gäller att vara försiktig med att fråga om sporten för de försöker alltid konvertera dig till deras ~livsstil~. Padel känns också lite som en medelålderskris. Man har tröttnat på gym men klarar inte av/är inte intresserad av andra sporter och padel finns där som en slags tröst mitt i allt elände.

Hursomhelst så har ju jag blivit konverterad för ett tag sen (audible gasps!). Och kult och medelålderskris aside så är det en väldigt rolig sport. Trots att min kompis skrattar åt mig när jag har lite för mycket badmintontänk i huvudet, för tydligen ser utfallssteg ganska roligt ut på padelbanan…

Kan vi slutligen ge mig en applåd för att jag lyckats ta mig igenom hela spalten utan att råka skriva pedal istället för padel! Det är inte en liten bedrift minsann!

Ha det gott igelkott!
Hoppsan