VECKOBREV V. 10

Halloj i vårsolen alla fina pedalare!
Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, Sök till Kickoffgruppen, Afterzoom med POOL, Quizkväll med STOOL, Coronas påverkan på Pedals event och Hoppsans spalt!

1. Pedalens öppettider
Kontoret kommer tyvärr hållas stängt tills vidare, men vi i styrelsen hoppas kunna öppna upp snart igen och få träffa och fika med alla fina pedalare. Ni kan såklart fortfarande nå oss via facebook eller instagram om ni har frågor eller liknande!

2. Sök till kickoffgruppen
Det finns fortfarande tid att söka till kickoffgruppen och generalen väntar på just DIN ansökan! Så vad väntar du på? Sök redan idag och var med att planera och genomföra campus bästa kickoff! Sista dag att söka är torsdag den 11/3.

Du kan läsa mer om vilka poster som går att söka, samt hur du ansöker i evenemanget på Pedals facebooksida.

3. Afterzoom med POOL
På grund av rådande situation har den årliga afterskin fått flytta till zoom. Eventet har också fått det nya fyndiga namnet afterzoom! Vad kommer hända där då kan man ju fråga sig. Jo, ni kommer får lära känna oss i styrelsen lite bättre, få chansen att vinna priser i någon av Pools kahoot-quizar och kunna snacka med härliga pedalare. Och det allra bästa? Det är på zoom så du väljer själv hur du vill närvara! Iklädd ovve eller mjukisbyxor. Själv eller med ett gäng kompisar. På ditt provisoriska dansgolv i lägenheten eller liggandes i sängen. Möjligheterna är oändliga!

Afterzoomen kommer äga rum lördagen den 13/3 kl. 18:00. Du kan läsa mer om eventet på Pedals facebooksida.

4. Quizkväll med STOOL
På onsdag (den 10/3) kl. 18:00 är det dags för Stools andra quizkväll för denna våren. Temat kommer denna gången vara På Spåret. Tips från coachen är att kika in på onsdag för att hålla hjärnan i skick inför nästa På Spåretsäsong. Så välj ut en värdig medspelare, sätt er i buren och håll hårt i nödbromsen så ses vi den 10e!

Du kan läsa mer om quizkvällen i evenemanget på Pedals facebooksida.

5. Coronas påverkan på Pedals event
På grund av den rådande situationen kan vi inte ordna en “normal” vårtermin detta året. Vi i styrelsen gör allt vi kan för att skapa roliga evenemang för alla medlemmar utefter gällande restriktioner och vi hoppas att ni har förståelse för det.

Ta hand om er själva och varandra genom att följa Folkhälsomyndighetens råd!
Glöm inte att Pedals discordkanal finns för er som vill spela eller bara snacka med pedalare.

6. Hoppsans spalt
Ja det där med vårvärme höll ju i sig länge… Vi får nog vänta några veckor till innan våren är här på riktigt, under tiden kan man ju njuta av att solen är framme i alla fall!

När jag inte har något att skriva om här i min spalt brukar jag googla för att hitta något som hänt på datumen som kommer. Idag läste jag om det finska vinterkriget som pågick mellan 1939-1940. Den 12 mars skrevs fredsavtalet under och nästa dag vid klockan 11:00 upphörde striderna. Men detta väcker så många frågor hos mig… Varför slutade kriget just klockan elva? Var det för att alla soldater skulle få matro vid lunchen? Ville finländarna och sovjeterna äta lunch ihop, och det kunde de inte göra om de var mitt i ett krig? Varför slutade inte kriget redan klockan åtta så att de kunde äta frukost tillsammans också? Eller vad som hade varit ännu bättre: varför slutade inte kriget vid midnatt för att slippa all denna förvirring?!

Var de mitt i en skottlossning klockan elva? Finland och Sovjetunionen skjuter på varandra allt vad de har tills någon ropar “STOPP” och så slutar alla skjuta samtidigt och går åt varsina håll. Var det någon som missade att kriget var slut klockan elva och fortsatte skjuta, medan alla andra tittar på och tänker “vad fan gör han? Kriget är ju slut.” So many questions, so few answers!

Ha det gott igelkott!
Hoppsan