VECKOBREV V.12

_____

Hej alla fina pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, Hederssittning, Lagledaransökan 2024, HLR med FIOOL, Pluggkväll med STOOL, Jobba med PEDAL, Tack till alla som deltog i Smartare än en styrelsemedlem, Övergång till Hitract samt Antoinettes spalt

1. Pedalens öppettider

Tisdagen den 19/3 håller kontoret öppet! Hoppsan och Bonklan håller er sällskap mellan 12-13. Har ni frågor, ärenden eller är kaffesugna så är det bara att komma förbi.

2. Hederssittning

Är du hedersmedlem i PEDAL? Lördagen den 23/3 bjuder socialt ansvariga och styrelsen in alla heders till en magiskt rolig sittning på temat “Klassfest med PEDAL”!

OBS! Biljettförsäljningen stänger efter idag 18/3. Vill du köpa biljett digitalt så följ instruktionerna i Facebook-evenemanget.

När? 23/3 klockan 17-19.30

Var? Slottsstallarna

3. Lagledaransökan 2024

Är ni taggade på årets roligaste och bästa vecka? Vill ni vara delaktiga i skapandet av den? Tveka då inte en sekund att söka till lagledare för Pedals kickoff 2024!

Kickoffgruppen öppnar nu upp för ansökningar till lagledare. Ni ska vara 3-5 st som söker tillsammans. För mer info om hur ni söker och vad er ansökan ska innehålla, se evenemanget på Facebook. Sista ansökningsdag är söndagen den 7/4

4. HLR med FIOOL

Vill du få livsviktiga kunskaper som kan rädda liv? Vill du ha en extra merit i CV:t? Se hit! Den 20/3 kommer aktivitetsutskottet FIOOL att anordna HLR-utbildningen ”Hjärt-lungräddning vuxen”. Det kommer att finnas en liten kostnad för evenemanget på 25kr/person som betalas på plats. Anmäl dig genom att skriva till oss på Facebook eller Instagram senast 19/3. Max antal deltagare är 20 personer så tveka inte på att anmäla dig!

När? 20/3 klockan 17.00. Sista anmälningsdag 19/3

Var? H1411

5. Pluggkväll med STOOL

Nu är det återigen dags för en supermysig pluggkväll med STOOL! Vi kommer att öppna en sal den 19/3 för lite trevligt plugghäng. Självklart bjuder vi även på fika! Så ta med ditt skolarbete så ses vi!

När? 19/3 klockan 15.30-17.30

Var? H1311

6. Jobba med PEDAL

Den 4/4 och 5/4 (V.14) är det dags att jobba med PEDAL! Precis som vanligt inleds arbetspassen med en gemensam måltid på Slottsstallarna där vi sedan kör en genomgång av alla positioner för kvällen! Det behövs alltså ingen tidigare erfarenhet utan instruktioner och genomgångar görs på plats innan Stallet öppnar.

Är du sugen på att jobba? Hör av dig till Jennifer Jingmark på Messenger eller skicka iväg ett mejl till jobbansvarig@pedalivaxjo.se

7. Tack till alla som deltog i Smartare än en styrelsemedlem

Utbildningsansvariga och STOOL vill tacka alla som deltog i tisdags! Ni var med och bidrog till en superkul kväll. PEDAL vill även tacka Wädur och Samvete för det fina samarbetet under detta evenemang!

8. Övergång till Hitract

Inom en snar framtid kommer PEDAL att flytta sitt medlemsregister från Cardskipper till Hitract. För pedalare innebär detta att ni nu kan ha alla era medlemskap på campus samlade i samma app. Om du redan är medlem kommer du att bli tillagd automatiskt i Hitract. För att aktivera ditt konto, följ instruktionerna som skickas till mailen du angav när du köpte ditt pedalmedlemskap. Längre fram kommer det även vara möjligt att läsa om evenemang, köpa biljetter och betala för märken direkt i appen!

Mer info om detta byte kommer framöver och övergången från Cardskipper kommer att vara helt klar vid nästa terminsstart.

9. Antoinettes spalt

Godmorgon alla mina små sockertoppar! Den här veckan har jag egentligen inte så mycket att säga (och väldigt mycket plugg att ta tag i) så jag ska försöka att hålla spalten kort.

I brist på samtalsämnen vände jag mig till den fantastiskt användbara hemsidan temadagar.se. Visste ni att nu på söndag inträffar ”Europeiska dagen för hantverksmässigt tillverkad glass”? Temadagen, som funnits sedan 2012, instiftades av EU-parlamentet för att främja europeisk glasstillverkning.

Vad tänker ni på när ni hör ”Europeisk hantverksmässigt tillverkad glass”? Min första tanke är den italienska glasstypen gelato. Därför kommer nu tre snabba fakta om just gelato:

Gelato görs på mjölk istället för grädde som annars ofta används till glass. Detta är bland annat varför gelato smälter snabbare än annan glass!

I Italien finns det ca 40 000 gelaterior

Bra gelato innehåller mindre luft än vanlig glass eftersom den blandas långsammare, vilket bland annat ger den mer smak och en tjockare konsistens

Det var allt för den här veckan. Hoppas att vi får fint väder, för vad är bättre än sol och glass?

Let them eat cake!

Antoinette