VECKOBREV V.13

_____

Hej alla fina pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, Påskäggsjakt med FIOOL,  Quizkväll med STOOL, Lagledaransökan 2024, Jobba med PEDAL, Vikariejobb, Övergång till Hitract samt Antoinettes spalt

1. Pedalens öppettider

Tisdagen den 26/3 håller kontoret öppet! Klacken och Mange håller er sällskap mellan 12-13. Har ni frågor, ärenden eller bara är kaffesugna så är ni välkomna förbi. 

2. Quizkväll med STOOL

Den 26/3 bjuder STOOL in till månadens quizkväll. Temat denna gång är “Påsk” och det kommer att bjudas på hembakad fika. Självklart finns det även fin-fina priser till vinnarna. Detta vill ni inte missa!

När? 26/3 klockan 18.00

Var? H1311

3. Påskäggsjakt med FIOOL

Påskharen kommer till campus! Den 1/4 kommer FIOOL att hålla i en påskäggsjakt för alla pedalare. Från och med kl 12 kommer det att finnas ledtrådar ute på våra sociala medier som leder er till påskäggen! Detaljerade instruktioner finns på sociala medier, så håll koll på våra Facebook-evenemang och vår Insta!

När? 1/4 från klockan 12.00

Var? Campus

4. Lagledaransökan 2024

Är ni taggade på årets roligaste och bästa vecka? Vill ni vara delaktiga i skapandet av den? Tveka då inte en sekund att söka till lagledare för Pedals kickoff 2024!

Kickoffgruppen öppnar nu upp för ansökningar till lagledare. Ni ska vara 3-5 st som söker tillsammans. För mer info om hur ni söker och vad er ansökan ska innehålla, se evenemanget på Facebook. Sista ansökningsdag är söndagen den 7/4

5. Jobba med PEDAL

Den 4/4 och 5/4 (V.14) är det dags att jobba med PEDAL! Precis som vanligt inleds arbetspassen med en gemensam måltid på Slottsstallarna där vi sedan kör en genomgång av alla positioner för kvällen! Det behövs alltså ingen tidigare erfarenhet utan instruktioner och genomgångar görs på plats innan Stallet öppnar. 

Är du sugen på att jobba? Hör av dig till Jennifer Jingmark på Messenger eller skicka iväg ett mejl till jobbansvarig@pedalivaxjo.se

6. Vikariejobb

Vill du jobba extra som vikarie medan du pluggar? Håll då koll på våra sociala medier och hemsida! Vi kommer framöver att lägga ut information om lokala vikarie/skoljobb där.

7. Övergång till Hitract

Inom en snar framtid kommer PEDAL att flytta sitt medlemsregister från Cardskipper till Hitract. För pedalare innebär detta att ni nu kan ha alla era medlemskap på campus samlade i samma app. Om du redan är medlem kommer du att bli tillagd automatiskt i Hitract när vi påbörjar övergången. För att aktivera ditt konto, följ instruktionerna som skickas till mailen du angav när du köpte ditt pedalmedlemskap. Längre fram kommer det även vara möjligt att läsa om evenemang, köpa biljetter och betala för märken direkt i appen!

Mer info om detta byte kommer framöver och övergången från Cardskipper kommer att vara helt klar vid nästa terminsstart.

8. Antoinettes spalt

Godmorgon alla mina små sockertoppar! Idag är det den 25:e mars, vilket betyder att det är Marie bebådelsedag. Det vill säga – Våffeldagen! Att just den 25:e blev datumet vi firar detta bakverk är på grund av en felsägning av det gamla epitetet “vårfrudagen” för Marie bebådelsedag. Våfflor har funnits i olika former i Sverige ända sedan 1600-talet och kommer från kontinentala Europa. Karakteristiskt för den svenska våfflan är dess runda form med hjärtformade bitar, som uppstod till följd av järnspisens intåg på 1800-talet. Dess runda stekhällar gjorde det smidigare med runda våffeljärn än fyrkantiga.

Jag har lite av en love/hate-relationship till våfflor. Det är gott, men samtidigt finns det annat jag föredrar till fikat. När jag var liten brukade vi dessutom bara göra våfflor med havregryn i, väldigt matigt och lätt att föräta sig på. Men kombinationen sylt och grädde är ju en magisk duo. De tillbehören till våfflan blev faktiskt inte standard förrän omkring det förra sekelskiftet. Då öppnades det många våffelstugor, i synnerhet kring populära promenadstråk. Så det kanske ändå är en trevlig idé att ta en promenad och njuta av en våffla eller två idag?

Let them eat cake!

Antoinette