VECKOBREV V.11

Hej alla fina pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, Hederssittning, Smartare än en styrelsemedlem, HLR med FIOOL, Pluggkväll med STOOL samt Antoinettes spalt

1. Pedalens öppettider

Tisdagen den 12/3 håller kontoret öppet! Antoinette och Bonklan håller er sällskap mellan 12-13. Har ni frågor, ärenden eller är kaffesugna så är det bara att komma förbi.

2. Hederssittning

Är du hedersmedlem i PEDAL? Lördagen den 23/3 bjuder socialt ansvariga och styrelsen in alla heders till en magiskt rolig sittning på temat “Klassfest med PEDAL”! Biljettsläppet kommer att ske tisdag 12/3 klockan 17.00 utanför Pedals kontor och digitalt på våra sociala medier. Vill du köpa biljett digitalt så följ instruktionerna i Facebook-evenemanget eller på vår story.

När? 23/3 klockan 17-19.30. Biljettsläpp 12/3 klockan 17.00

Var? Slottsstallarna. Biljettsläpp utanför Pedals kontor

3. Smartare än en styrelsemedlem

Titta hit Pedalare! Det är nu dags att presentera årets första stora utbildningsevenemang där vi i PEDAL går ihop med Samvete och Wädur!

Är du smartare än en styrelsemedlem? Då ska du komma på denna quizkväll där dina allmänkunskaper sätts på prov! Evenemanget kostar 20 kr som betalas på plats.

OBS! Föranmälan stängde 10/3

När? 12/3 klockan 18-20.30

Var? Tegnér-salen

4. HLR med FIOOL

Vill du få livsviktiga kunskaper som kan rädda liv? Vill du ha en extra merit i CV:t? Se hit! Den 20/3 kommer aktivitetsutskottet FIOOL att anordna HLR-utbildningen ”Hjärt-lungräddning vuxen”. Det kommer att finnas en liten kostnad för evenemanget på 25kr/person som betalas på plats. Anmäl dig genom att skriva till oss på Facebook eller Instagram senast 19/3. Max antal deltagare är 20 personer så tveka inte på att anmäla dig!

När? 20/3 klockan 17.00. Sista anmälningsdag 19/3

Var? H1411

5. Pluggkväll med STOOL

Nu är det återigen dags för en supermysig pluggkväll med STOOL! Vi kommer att öppna en sal den 19/3 för lite trevligt plugghäng. Självklart bjuder vi även på fika! Så ta med ditt skolarbete så ses vi!

När? 19/3 klockan 15.30-17.30

Var? H1311

6. Antoinettes spalt

Godmorgon alla mina små sockertoppar! Visst går tiden fort när man har roligt? Vi är redan halvvägs in på terminen och ännu mer kul finns framför oss. Förra veckan nådde vi vad som kanske är vårterminens viktigaste högtid: Fössta tossdan i mass! Hoppas ni alla firade på korrekt sätt med “massipantåta”. Jag själv spenderade smålands-dialektens hyllningsdag med att indoktrinera ett gäng internationella studenter i denna märkliga tradition (för övrigt, om ni inte redan är med i Linnékårens Buddy-program, bli det!).

Har ni någonsin undrat hur detta underbara firandet kom till? Det har jag! Enligt Institutionen för språk och folkminnen uppstod traditionen troligen tack vare ett syskonpar som ville hylla deras mosters grovt dialektala uttal av “första torsdagen i mars”. Den inofficiella högtiden har endast firats i ett tiotal år och mycket av dess spridning är tack vare sociala medier. En pessimist kanske ser denna dag som ett billigt säljknep för kaféer och konditorier att sälja lite extra bakelser, men jag tycker det är en rolig och charmig tradition som uppmärksammar vårt kära Småland!

Låt dem äta tåta!

Antoinette