VECKOBREV V.10

_____

Hej alla fina pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, Hederssittning, Smartare än en styrelsemedlem, Tack till alla som sökt KOG, Tack till alla som jobbade med PEDAL, samt Antoinettes spalt

1. Pedalens öppettider

Tisdagen den 27/2 håller kontoret öppet! Klacken och Klunksan håller er sällskap mellan 12-13. Har ni frågor, ärenden eller är kaffesugna så är det bara att komma förbi.

2. Hederssittning

Är du hedersmedlem i PEDAL? Lördagen den 23/3 bjuder socialt ansvariga och styrelsen in alla heders till en magiskt rolig sittning på temat “Klassfest med PEDAL”! Biljettsläppet kommer att ske tisdag 12/3 klockan 17.00 utanför Pedals kontor. Därefter kommer det även finnas möjlighet att köpa biljett online. Mer info om tema, biljettköp och pris finns i evenemanget på Facebook!

När? 23/3 klockan 17-19.30. Biljettsläpp 12/3 klockan 17.00

Var? Slottsstallarna. Biljettsläpp utanför Pedals kontor

3. Smartare än en styrelsemedlem

Titta hit Pedalare! Det är nu dags att presentera årets första stora utbildningsevenemang där vi i PEDAL går ihop med Samvete och Wädur!

Är du smartare än en styrelsemedlem? Då ska du komma på denna quizkväll där dina allmänkunskaper sätts på prov! Evenemanget kostar 20 kr som betalas på plats.

Föranmälan krävs via formuläret du kan hitta länkat i Facebook-evenemanget eller på Pedals instagram

När? 12/3 klockan 18-20.30

Var? Tegnér-salen

4. Tack till alla som sökt KOG

Generalen och styrelsen vill tacka alla som sökt Kickoffgruppen! Ni ska nu ha blivit kontaktade gällande tid för intervju.

5. Tack till alla som jobbade med PEDAL

Pedals jobbansvarig vill tacka alla som jobbade med oss på Slottsstallarna förra veckan!

Missade du vår jobbvecka? Ingen fara, nästa jobbtillfälle är redan 4/4 och 5/4!

6. Antoinettes spalt

Godmorgon alla mina små sockertoppar! Luftigare veckobrev denna veckan, dock mycket roligt på gång ändå. Missa till exempel inte Smartare än en styrelsemedlem, kan vara så att yours truly är en av styrelsemedlemmarna. Just nu är jag ute på resande fot så spalten kommer kanske vara lite mager.

I förrgår besökte jag ett jättemysigt fik och åt baskisk cheesecake. Kan starkt rekommendera till er som inte provat innan! Skillnaden mellan en basisk cheesecake och till exempel den typiska amerikanska är att den inte har någon kexbotten. Den ska gärna också få mycket färg och en karamelliserad yta.

Cheesecake är ett bakverk som kan vara en riktig vattendelare (om du inte tycker cheesecake som bakas in ugn är bättre än kyld/fryst kan vi ses på amfium in veckan och duellera) som ärligt talat förtjänar mer uppmärksamhet. Om ni någonsin har bakat cheesecake vet ni även hur svårt det är att få en fin kaka som inte spricker. Några tips på hur man kan undvika att kakan spricker är att baka den i ett vattenbad och att inte ta ut den för snabbt ur ugnen. Baka istället den lite för lite och låt den svalna i ugnen. Restvärmen kommer att laga färdigt kakan utan att den spricker på grund av drastiska temperaturskillnader.

Let them eat cake!

Antoinette