Veckomejl v. 50

Hellu alla medlemmar! 

Veckans mejl innehåller information om Pedalens öppettider, Ut i arbetslivet, Coronas påverkan på Pedals event, Vad händer i KAROLIN och Mad Hatters spalt med veckans film!

1. Pedalens öppettider
Vi kommer tråkigt nog behöva hålla kontoret stängt resten av terminen, vilket såklart är tråkigt men nödvändigt. Men självklart går det fortfarande att fixa med exempelvis medlemskap eller diverse frågor genom att skriva till oss! Vi hoppas kunna öppna upp i vår igen så ni ännu en gång kan komma in på en kopp kaffe och trevligt sällskap!

2. Ut i arbetslivet
Förskollärare 100% till Växjö Fria Förskola Torparängen

För lite mer än ett år sedan slog vi upp dörrarna till vår nya förskola byggd helt i trä, med eget tillagningskök och fantastisk natur runt hörnet. Vi har i snabb takt vuxit till fem avdelningar och söker nu ännu en förskollärare på 100%. För att läsa om oss och vårt arbete kan du titta in på vår hemsida www.vaxjofriaforskola.se

Vi söker dig som tycker om att arbeta ute, gillar lagarbete, tror på arbete för hållbar utveckling och vill vara med och påverka. Vi tror att du som är nyexaminerad förskollärare har med dig massor av fräscha idéer och tankar efter din utbildning, som vårt team kan få glädje av. Hör av dig om du vill veta mer om oss eller kanske direkt känner att det är här du vill jobba.

Kontakta rektor Johan Schönbeck på telefon 070-197 56 46 eller mail johan.schonbeck@vaxjofriaforskola.se

3. Coronas påverkan på Pedals event
Som ni redan vet är vi inne på en ny våg och spridningen har blivit värre igen, därmed har de allmänna råden uppdaterats i Kronoberg. Detta gör att det finns några hårda beslut som fattats:

Som det ser ut just nu kommer tyvärr inga sociala aktiviteter eller evenemang, exempelvis kontorstider, finsittning, pluggkvällar och träningspass, äga rum under resterande termin och vi hoppas ni har förståelse för detta beslut. För de som vill umgås med pedalare på distans finns vår discordkanal till förfogande där det alltid är öppet för spelsällskap eller bara allmänt snack. 

Det är såklart jobbigt för oss alla på många sätt att behöva sitta i en ny period av extrem social distans, så se till att ta hand om er (och varandra, på avstånd såklart) i dessa tuffa tider som rår! Om du har några idéer på vad vi skulle kunna hitta på för distanserade aktiviteter är det bara att höra av dig, vi uppskattar all hjälp vi kan få!

Tills det är dags att inta förfester och sittningar tillsammans igen: tvätta händerna, håll er hemma så gott det går och följ Folkhälsomyndighetens uppmaningar och råd!

4. Vad händer i KAROLIN?
De har valmöte på onsdag där de väljer in sin nya styrelse!

5. Mad Hatters spalt
Julen närmar sig med stormsteg och innan vi vet ordet av är den här! Jag har alltid varit nyfiken på var alla traditioner och detaljer kring den moderna julen egentligen kommer ifrån, så här är några av dessa:

– Jultomtens legend kan spåras till hundratals år bakåt i tiden och en munk som hette St. Nicholas. Han tros ha levt i Patara nära Myra i dagens turkiet och var beundrad för sin vänlighet och generositet. Han sägs ha givit bort alla sina rikedomar till fattiga och sjuka. 

– Den välkända julsången “Bjällerklang”, eller “Jingle Bells”, skrevs av James L. Pierpont för att vara underhållning på Thanksgiving och hade då titeln “One horse open sleigh”.  

– Seden att “stjäla en julpuss” under en mistel kopplas bak till den nordiska mytologin där kärleksgudinnan Frigg lovade att kyssa alla varelser som passerade under den vintergröna kvisten som användes för att återuppliva hennes son Balder från det döda (efter att själv ha dödat honom).

– I det fornnordiska Skandinavien firades Yule, vintersolståndet, genom att bränna en stor julstock och firar medan den brinner i omkring 12 dagar. Det festades med familj och vänner för att fira ljuset tills solen återvänder. 

Veckans film:
Krampus (2015)

Stay calm, we’re all mad here!