Veckomejl v. 47

Hej alla tjuvstartande medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om finsittning med PEDAL, PEDALs årsmöte, gästföreläsning – svenska som andraspråk, Oskarshamns kommun söker lärare till fritidshem och högstadiet, kontorets öppettider och Diplomatens spalt.

 

Snyggt förfestat!

POOL tackar och bockar för en rolig förfest i lördags. Kul att så många dök upp till detta nya evenemang!

 

Finsittning med PEDAL

Nu är det den tiden på året då vi i PEDAL känner oss lite extra fina. Därför är det hög tid att bjuda upp till dans – du är härmed inbjuden till finsittning. Årets finsittning kommer att äga rum i M-huset lördagen den 3 december mellan klockan 18.00 – 21.00. Väl där kommer du att mötas av vacker dukning, en utsökt meny och en alldeles alldeles underbar atmosfär. Biljetter till finsittningen kommer att släppas via biljettkiosken nu på torsdag den 24 november. Biljettpris och länk till biljettsläppet kommer att dyka upp i evenemanget som du hittar här https://www.facebook.com/events/1190474377703451/

 

PEDALs årsmöte

Glöm inte bort att dyka upp på årsmötet nu på fredag den 25 november. Mötet hålls i sal K1081 och börjar klockan 18.00. Vad som kommer att tas upp samt motioner och förslag på stadgarändringar hittar du under anteckningar på PEDALs facebooksida. Kom ihåg att du som medlem har rösträtt och att det är DU som har makten med din närvaro! Varmt välkommen!

 

Gästföreläsning – svenska som andraspråk

Varmt välkommen till gästföreläsning om svenska som andraspråk med Ylva Jönsson i samarbete med Lärarförbundet. Ylva jobbar med svenska som andraspråk i årskurs 7-9 på Teleborg Centrum skola och har jobbat med ämnet i drygt 30 år. Hon kommer hit och berättar om andraspråkets utmaningar, svårigheter och varför hon anser att svenska som andraspråk är det roligaste att arbeta med. Föreläsningen kommer att hållas i sal Wicksell onsdagen den 30 november klockan 17.00 – 19.00. Den är alldeles gratis men kräver att du anmäler dig senast den 29 november till utb@pedalivaxjo.se. I mejlet skriver du namn, telefonnummer och kostpreferenser eftersom det kommer att bjudas på fika! Vi hoppas att du tar chansen och kommer och lyssnar på den här föreläsningen!

Evenemanget hittar du här: https://www.facebook.com/events/1824613431156881/

 

Oskarshamns kommun söker lärare till fritidshem och högstadiet

Vill du jobba i Oskarshamns kommun? Då finns jobben för dig! Just nu söker kommunen dig som vill jobba på fritidshem eller på högstadiet med start i januari -17. Länkarna nedan innehåller all information du behöver samt kontaktpersoner och kontaktuppgifter.

Fritidshem: fritidspedagog-sa%cc%83%c2%b6kes-till-norra-skolan-i-oskarshamn-a627998

Högstadiet: vi-sa%cc%83%c2%b6ker-flera-ha%cc%83%c2%b6gstadiela%cc%83%c2%a4rare-till-oskarshamns-skolor-a626800

 

Kontorets öppettider

Dag: Tisdag
Tid: 12.00 – 13.00
Plats: Kontoret
Varför: Därför!

 

Diplomatens spalt

Det sägs att den som väntar på något gott aldrig väntar för länge. Motsägelsefullt med det uttalandet är att det alltid känns som en evighet i väntans tider. Tur för oss att det i spalt T1716 i svenska akademins ordbok finns ett ord som stavas tjuvstarta. En tjuvstart sker genom att något startas tidigare än tänkt. Det innebär alltså att det är hög tid att tjuvstarta julfirandet precis just nu. För handen på hjärtat – julmusten och lussebullarna är exakt lika smaskiga nu som i december, juleljusen lika värmande och julmusiken precis lika stämningshöjande. Så det så. Den som säger något annat är varmt välkommen att vänta på det goda och därmed vänta alldeles för länge.