Veckomejl V.44

Hej i höstrusket! 
Veckans mejl innehåller information om Pedalens öppettider, Studentpubsutbildning, Föreläsning, Halloween, Fotokurs, Sök till styrelsen 2020 och G-klavens spalt med veckans låt!

1. Pedalens öppettider
Ny vecka innebär ny tisdag. Och ni vet vad tisdag betyder! PEDALEN är öppen. Imorgon hittar ni Asslan och Jokern på plats mellan 12-13. Kom förbi och ät er lunch, köp märken, spåna inför halloween eller bara mys. 

2. Studentpubsutbildning
29 oktober mellan 15.30- 20.30 är det dags för studentpubsutbildning tillsammans med Slottsstallarna och Sivans. Där får ni möjlighet att lära er mer om vad det innebär att jobba på en studentpub och får mycket användbar information, både från pubarna men också från polisen. Det bjuds på mat och fika. Skulle du vilja gå? Kontakta jobbansvarig Johanna Lindblom på fb eller jobbansvarig@pedalivaxjo.se

Mer info hittar ni här:
https://www.facebook.com/events/477526809639791/

3. Föreläsning
6 november mellan klockan 18-20 har Lovisa Fransson en kostnadsfri föreläsning på Växjö Stadsbibliotek. Lovisa delar med sig av sitt liv med en cp-skada och alla de val som hennes familj ställs inför. Lovisa är fantastisk och har en förmåga att se möjligheter, bräcka fördomar och minska oron inför framtiden. Är ni intresserade att gå kan ni anmäla er till lisa.hogstedt@frosunda.se eller lisa.stolt@frosunda.se senast 30 oktober. Det bjuds på fika! 

4. Halloween
På lördag 2 november är det dags för årets halloweenevent. Tillsammans med VISKA och CHAMPS har vi anordnat en spökrunda på campus. Allt ni behöver ha med er är en eller flera kompisar att krama när skräcken tar tag i er samt kanske lite alkohol för att lugna nerverna. Detta kostar endast 20kr och ett andra biljettsläpp sker på onsdag mellan 11-13 i K-huset. 
Mer info hittar ni här: 
https://www.facebook.com/events/541099323372812/

5. Fotokurs
Vår kära fotograf Richard Evaldsson kommer hålla i en fotokurs. 17.30 den 6 november är det dags för första tillfället. Det är ingen anmälan utan alla är välkomna med både systemkamera och mobilkamera. Allt anpassas. Vi återkommer med event och plats. 

6. Sök till styrelsen 2020
Det är tyvärr dags för oss i styrelsen att ta avsked och lämna plats för en ny styrelse med elva eminenta personer. Därför är det nu dags för DIG att söka! Mer info kring vad varje post innebär samt hur du söker hittar du i evenemanget nedan: 
https://www.facebook.com/events/2383601955233438/

Valberedningen ser fram emot att läsa DIN ansökan! 

7. G-klavens spalt
Äntligen kommer november. Mysmånad nummer 1. Hösten är här på riktigt och börjar övergå i vinter men det finns fortfarande en liten distans till julen och snön. November känns verkligen som månaden som blir vad du gör den till. Anser du att november bara är trist och grå så blir den det också medan november blir mysig om du tänder ljus,kollar filmer och myser med vänner och familj.

November har fått sitt namn från latin och betyder “den nionde månaden”. År 152 f.Kr. tidigarelade romarna nyåret två månader och november, som tidigare var den nionde månaden på året, blev den elfte. 

November inleds med Allahelgonadagen den första november och följs av alla helgons dag första lördagen i november. Sjätte november är det dags för “Gustav Adolfsdagen” till minne av Gustav II Adolfs dödsdag 1632. Då får man äta Gustav Adolfsbakelser med gott samvete även om man dagen efter, den sjunde november, ska fira en ännu bättre dag; Kladdkakans dag. Nionde november uppmärksammas Berlinsmurens fall. Andra söndagen i november är det dags för fars dag. Elfte november är det Chokladens dag. Sedan är det dags för det omtalade Black Friday den 29 november som följs av en köpfri dag den 30 november. 

Movember är en internationell kampanj som pågår hela november för att uppmärksamma manliga sjukdomar. 

Veckans låt: 
https://open.spotify.com/track/6PsjgkFRINJoehjCRC133a…

Puss och kram skumbanan!