Veckomejl V.43

Hejsan svejsan! 
Veckans mejl innehåller information om Kontorets öppettider, Jobba med PEDAL, Studentpubsutbildning, Sök till styrelsen 2020, Overallis och G-klavens spalt med veckans låt!

1. Kontorets öppettider
Imorgon är det äntligen tisdag igen och mellan 12-13 slår vi upp dörrarna till PEDALEN. Kom förbi och drick kaffe, ät din lunch eller mys med The Minion och Moët. 

2. Jobba med PEDAL
Äntligen är det dags igen. På torsdag och fredag står PEDAL bakom barerna på Slottstallarna och vi vill ha med dig! Det krävs ingen förkunskap för att jobba med oss, utan alla får en genomgång tillsammans med Stallets ansvariga. Som tack för att ni jobbar med oss får ni ett jobbmärke(om det är första gången ni jobbar) samt ett jobbkort/kväll. Dessa jobbkort används för att antingen gå före i kön eller ha gratis inträde, något som kan vara passande med halloween runt hörnet. Den största belöningen är dock the good time you had along the way. 
Vill ni jobba med oss? Kontakta jobbansvarig Johanna Lindblom på antingen jobbansvarig@pedalivaxjo.se eller facebook.
Mer info hittar ni här: 
https://www.facebook.com/events/403160887264109

3. Studentpubsutbildning
29 oktober mellan 15.30- 20.30 är det dags för studentpubsutbildning tillsammans med Slottsstallarna och Sivans. Där får ni möjlighet att lära er mer om vad det innebär att jobba på en studentpub och får mycket användbar information, både från pubarna men också från polisen. Det bjuds på mat och fika. Skulle du vilja gå? Kontakta jobbansvarig Johanna Lindblom på fb eller jobbansvarig@pedalivaxjo.se

Mer info hittar ni här:
https://www.facebook.com/events/477526809639791/

4. Sök till styrelsen 2020
Det är tyvärr dags för oss i styrelsen att ta avsked och lämna plats för en ny styrelse med elva eminenta personer. Därför är det nu dags för DIG att söka! Mer info kring vad varje post innebär samt hur du söker hittar du i evenemanget nedan: 
https://www.facebook.com/events/2383601955233438/

Valberedningen ser fram emot att läsa DIN ansökan! 

5. Overallis
På lördag 26 Oktober är det äntligen dags för årets Overallis där temat är F.U.S.K. Ni som köpt biljetter har blivit given en av fyra förfester och varje förfest har en bokstav ur F.U.S.K som tema. Har du inte köpt biljett finns de få biljetter kvar. I ett inlägg i evenemanget nedan finns info om hur du får tag på en egen biljett! Har du inte fått en förfest, kontakta socialt ansvariga. 

POOL och styrelsen är supertaggade för sittningen och hoppas ni också är det! 
Mer info om sittningen och biljettköp hittar ni här: https://www.facebook.com/events/1357576581071948/

6. G-klavens spalt
På söndag är det dags att skruva tillbaka klockan till normaltid. 

Sverige var, 1879, först i världen med att lagstifta normaltid. Tidigare hade man använt lokal tid men det blev ohållbart när järnvägen började få fäste i världen. Det blev krångligt att skriva tidtabeller och man införde då en järnvägstid men även den här blev krånglig att använda. Klockorna fick ha två minutvisare, där en visade järnvägstid och den andra visade lokal tid, något som i längden blev krångligt att använda. 

I 15 år diskuterades det i Sverige om man skulle följa Stockholms lokaltid eller järnvägstiden, vilket var den lokala tiden i Göteborg och till slut kom man fram till en kompromiss. Man valde meridianen som sträcker sig mitt emellan de två städerna och som ungefär korsar Karlshamn, Örebro och Östersund. Detta gjorde att vår normaltid hamnade en timme före Greenwich, som UTC utgår ifrån. 

Det allra bästa med att återgå till normaltiden måste väl ändå vara att vi får sova en timme extra natten mellan lördag och söndag. Perfekt när man står på Sivans dansgolv till stängning och glömmer både tid och rum. 

Veckans låt: 
https://open.spotify.com/track/6mYrhCAGWzTdF8QnKuchXM…

Puss och kram skumbanan!