Veckomejl v. 43

Hellu alla medlemmar! 

Veckans mejl innehåller information om Pedalens öppettider, Jobba med PEDAL, Pluggkväll, Träna med PEDAL, Discord och Mad Hatters spalt med veckans film!

1. Pedalens öppettider
Denna veckans tisdagsöppet hålls av ingen mindre än Caesar och Hybris som välkomnar er 12-13 med kaffe och te medan diverse samtalsämnen om vad som helst uppmuntras! Välkomna!

2. Jobba med PEDAL
Det har blivit dags för ett nytt jobbtillfälle med vår härliga förening på Slottsstallarna! Detta betyder en sjukt kul kväll tillsammans med härliga jobbare från föreningen, bra erfarenhet att lägga i CV:t samt ett jobbkort som kan nyttjas för att antingen gå före i kön eller gå in gratis under en av Slottsstallarnas ordinarie öppetkvällar – plus att alla som jobbar med PEDAL första gången får ett gratis jobbmärke!

Du behöver ingen tidigare erfarenhet eftersom genomgång av alla stationer sker på plats, plus att det bjuds på god mat innan denna genomgång och gott snacks att plocka under hela kvällen.

Sugen på att jobba med oss? Skriv då till vår jobbansvarig Daniel Galian på jobbansvarig@pedalivaxjo.se eller på Facebook så ordnas en plats direkt. Där skriver du vilken/vilka dagar du vill jobba, tillsammans med mobilnummer, eventuella allergier samt önskemål om vilka stationer som önskas (eller helst undviks) under kvällens gång. 

Mer info hittar du här:
https://www.facebook.com/events/995863870915798/

3. Pluggkväll
Tisdagen den 3:e november är det dags för en ny pluggkväll med tillhörande quiz som alltid med ett fint pris sponsrat av Lärarförbundet – den härliga organisationen som även bjuder på väldigt goda frallor! 

Detta kommer självklart bli lika trevligt som vanligt, så boka in den kvällen redan nu! Evenemang kommer inom kort!

4. Träna med PEDAL
Tisdag den 20 oktober är det äntligen dags att träna med PEDAL, något som var väldigt längesedan nu! Detta är något den aktiva och träningsintresserade pedalaren inte får missa, så boka upp kvällen och tagga inför ett härligt träningspass!

Det blir denna gången ett trevligt yogapass som äger rum kl. 19.00 i deras lokaler. Eftersom det på grund av rådande omständigheter är begränsat med platser är det först till kvarn som gäller! Det betyder tyvärr att alla platser nu är fyllda. Men tagga inför nästa träningsevent som kommer inom kort!

Mer information hittar du här:
https://www.facebook.com/events/1295519064124838

7. Discord
Pedals discordkanal är fortfarande i rullning, så om du känner för att spela lite eller bara vill snacka lite med andra pedalare är du välkommen in i cybervärmen!

Klicka på länken så hörs vi!
https://discord.gg/3UHmwac

8. Mad Hatters spalt
Den 20:e oktober är det världsdagen för statistik, en temadag instiftad av FN – som instiftat flertalet andra temadagar i oktober. Andra temadagar de har instiftat som kommer under veckan är exempelvis FN-dagen och världsdagen för information om utvecklingsfrågor.

Men för att fortsätta på världsdagen för statistik har jag här samlat lite blandad och intressant (förhoppningsvis) statistik:

– Sverige har 221 800 öar, mer än något annat land på jorden

– Under januari-september i år har det hittills dött 144 personer i trafiken i Sverige

– 90% av Libyens yta är täckt av öken

– San Marino är det enda landet i världen med fler bilar än människor

– Ca 64 500 selfies tas i världen varje minut

– Två tredjedelar av världens befolkning har aldrig sett snö

– 1 av 10 europeiska barn skapades i en IKEA-säng

Veckans film:
Moneyball (2011)

Stay calm, we’re all mad here!