Veckomejl v. 42

Hellu alla medlemmar! 

Veckans mejl innehåller information om Pedalens öppettider, Ut i arbetslivet, Sittning, Studentrepresentant till programrådet, Träna med PEDAL, Vad händer i KAROLIN?, Discord och Mad Hatters spalt med veckans film!

1. Pedalens öppettider
Som vanligt har kontoret tisdagsöppet och denna veckan får ni träffa Jägarn och Glenn på plats där varmt kaffe/te och gott sällskap erbjuds. Så ta med matlådan och förbered er på en mysig lunchstund!

2. Ut i arbetslivet
Över en halv miljon människor behöver rekryteras till offentlig sektor fram till år 2026. Ett sätt att underlätta för arbetsgivare och studenter att få kontakt är Framtidsmässan! Den 20 okt kl. 10-15 arrangeras Framtidsmässan Digital. Här får du möta arbetsgivare från offentlig sektor, ta del av kunskapsgivande föreläsningar och lära dig mer om hur du kan bli en del av något större och göra skillnad för Sveriges välfärd!

Registrera dig på https://v2.virtualrecruitmentdays.com/Framtidsmassan/ 

___

Växjö Volley söker idrottslärarstudenter som är intresserade av att öva sitt ledarskap på ungdomsgrupper. De har idag ledare som är gamla volleybollspelare, så kunskapen finns, men er erfarenhet om sammanhållning, ledarskap, engagemang hade varit fantastisk.

Träningar är på Teleborgshallen måndagar 18-19,30 och torsdagar 18.30-20.00.

Kontakta Olivia Thim för mer information:
070-3839940
olivia.thim@vaxjo.se

3. Sittning
Som de flesta av er redan vet är det dags för overallis och därmed terminens första sittning! Med det fantastiska temat “Back in the days med PEDAL” är vi säkra på att det kommer bli en riktigt kul sittning med fantastisk stämning! 

Glöm inte att använda er fantasi till allra högsta grad för er utklädnad och blås alla av stolen med er finurlighet! Ni kan exempelvis använda vad ni hittar hemma längst inne i garderoben, ta en sväng till en secondhandbutik eller kanske låna föräldrarnas gamla paltor från deras ungdom. Möjligheterna är oändliga och vet ni vad det bästa är? Det behöver inte kosta särskilt mycket, eftersom ju mer hemgjort det ser ut desto bättre!

För er som har missat detta måste tyvärr meddelas att biljetterna redan är slutsålda, men skulle ni ändå vilja ha chansen att få en reservplats kan ni mejla till social@pedalivaxjo.se

Evenemanget hittar ni här:
https://www.facebook.com/events/759627471560203?active_tab=about

4. Studentrepresentant till programrådet
Ämneslärare se hit! Vill du påverka dina studier och samtidigt få en slant för besväret? Programrådet för ämneslärarexamen söker en till studentrepresentant. Uppdraget innebär 3-4 möten/termin.

Inför varje möte läser du handlingarna för mötet och under mötet får du möjlighet att komma med de åsikter du har utifrån ditt och andra studenters perspektiv. Varje möte ger dig 350 kr/halvdag!

Har du några frågor kan du kontakta Rebecka Fridström på Messenger!

5. Träna med PEDAL
Tisdag den 20 oktober är det äntligen dags att träna med PEDAL, något som var väldigt längesedan nu! Detta är något den aktiva och träningsintresserade pedalaren inte får missa, så boka upp eftermiddagen och tagga inför ett härligt träningspass! Evenemang kommer inom kort med en exakt tid, så håll utkik på facebook!

6. Vad händer i KAROLIN?
De har ovveonsdag denna veckan, vilket betyder att de i en bokad lokal kommer hålla i en lugn och fin fest med ovven på – i riktig studentanda!

7. Discord
Pedals discordkanal är fortfarande i rullning, så om du känner för att spela lite eller bara vill snacka lite med andra pedalare är du välkommen in i cybervärmen!

Klicka på länken så hörs vi!
https://discord.gg/3UHmwac

8. Mad Hatters spalt
På onsdag, den 14/10, är det världsdagen för synskadade. Det är en internationell temadag som infaller samma datum varje år och har organiserats av WHO i samarbete med The International Agency for the Prevention of Blindness (IAPB). Tanken med denna dagen är att uppmärksamma problemet med blindhet och synnedsättning bland människor runtom i världen.

Blandad fakta om ögon:

– Endast 2% av jordens befolkning har naturligt gröna ögon.

– Om du har blå ögon delar du samma stamfader som alla andra blåögda människor i världen. Den första personen med blå ögon troligtvis levde mellan 6000-10000 år sedan och innan dessa hade alla människor blå ögon.

– En människa blinkar i genomsnitt 17 gånger per minut, 14280 gånger per timme och 52 miljoner gånger om året.

– Frasen “ett ögonblick” uppkom eftersom ögats muskler är de snabbaste i kroppen.

– Människoögat är egentligen kapabelt att se ultraviolett ljus, men ögats lins filtrerar bort detta. Har ögats lins tagits bort under en operation kan man däremot se i ultraviolett ljus.

Veckans film:
The Eye (2008)

Stay calm, we’re all mad here!