Veckomejl v. 42

Hallå alla mjölk- eller ickemjölkdrickande medlemmar!

Veckans mejl innehåller information om kontorets öppettider, Ut i arbetslivet, Medlem- och valberedningsmöte, overallis, Pluggkväll med quiz, ändrade förmåner på Slottsstallarna samt Masens spalt.

  1. Kontorets öppettider

Måndagsångesten blir alltid lite mindre när man kommer på att tisdagen kommer efter måndagen. För då är kontoret öppet, och man kan komma in och tjôta lite, denna vecka med vår jobbansvarige Robin och socialt ansvarig Linnea. Kom in och köp märken, ta en kopp kaffe eller te och hör vilka hemligheter de kan berätta för just dig!

Kontoret hittar du mittemot receptionen i H-huset, och vi har öppet varje tisdag mellan 12:00-13:00.

  1. Vikarie sökes till Värnamo!

En högstadieskola i Värnamo är ute efter dig som är sugen på att vikariera lite inom ämnet SO i december och januari, närmre bestämt den 18-19/12 och 9-12/1. Platsen är perfekt för dig som vill tjäna lite cash under jul samt har varit ute på en VFU-period. Hör av dig till Markus.p.lopponen@edu.varnamo.se om du är sugen!

  1. Sök till årets valberedning!

Det är dags för ett medlemsmöte som även är kombinerad med valberedningsmöte som äger rum tisdagen den 17/10 klockan 18:00

Medlemsmöte är ett möte där förändringar i föreningen kan röstas igenom. Styrelsen har under året hittat några punkter som vi vill ändra på och nyheter vi vill införa. Det krävs ett medlemsmöte för att göra dessa ändringar.
Valberedningsmöte är ett möte där valberedningen inför nästa verksamhetsår väljs. En valberedning tar emot alla ansökningar till nästa styrelse och går igenom dem för att sedan lägga fram sitt förslag till styrelsen 2018 på årsmötet i november.

Mer information om hur du kan bli valberedning eller vad som kommer hända på mötet ser du i evenemanget:

https://www.facebook.com/events/1728100040819337??ti=ia

  1. Fick du ingen biljett till Overallis?

Frukta icke! Det finns fortfarande möjlighet för dig att vara med på sittningen. POOL söker nämligen jobbare till vad som kommer bli terminens spexigaste sittning. Som tack för ditt arbete så får du förtur till en valfri sittning under VT18 och framåt. Hör av dig till social@pedalivaxjo.se för att lämna in din anmälan!

  1. Pluggkvällen är här!

Nästa vecka är det dags att slå upp sina textböcker och visa sina fellow pedalare om vem det är som är pluggar bäst egentligen. Måndagen den 16/10 klockan 17:00 slår STOOL upp dörrarna till en sal vars plats ni får vet nu i veckan, så håll utkik på vår Facebook-sida efter ett evenemang!

Vi börjar traditionsenligt med ett utbildningsquiz, och nyhet för denna månaden är att Lärarförbundet har gått in och sponsrat med ett helt nytt pris, nämligen biobiljetter! Så frågan är – vem vinner denna månad?

  1. Som vanligt, helt fantastiska.

I vanlig ordning var PEDAL regenter på Stallet under förra veckans jobbvecka, men det förvånade inte riktigt någon då det alltid luktar succé när de orangea tröjorna intar barerna. Stort tack till er för er utomordentliga insats och för att ni fyllde jobbkvällarna med glädje och skratt!

Ni har väl inte heller missat att det luktar lite nya förmåner för PEDAL som samarbetsförening? Om ni går in under första öppetimmen på Slottsstallarna, torsdag som fredag, och visar upp ert medelemsskap i PEDAL så går ni in gratis! Självklart måste ni fortfarande visa upp legetimation och Linnéstudenterna för att komma in i lokalen.

  1. Masens spalt

När jag gick i gymnasiet så delade vi matsal med grundskolan som låg precis intill. Vad vi förstod så var det väldigt spännande för 11-åringarna att se artonåringar med experimentella hårfrisyrer och Hunter-stövlar, dock en spänning som gymnasieeleverna inte delade med de tidigare nämnda 11-åringarna. Och jag ska säga er, när du för fjortonde gången på en månad står i kö till mjölkautomaten tillsammans med ca 400 förskoleklass-barn och det känns som att du försöker ta dig förbi en flock med överexalterade, långsamma får som är höga på ecstasy, då är du rätt taggad på att sterilisera dig. Tretton gånger hade jag tålmodigt väntat på min tur, men denna gång saknade jag samma tålamod. Tyst för mig själv muttrade jag: “Jag gillar inte barn”. Precis då springer det förbi en liten pojke med oerhört tjocka glasögon, ni vet sånna som gör att ögonen ser ut som att de är fyra storlekar för stora. Han stannar till, och med sitt överfyllda mjölkglas i handen kollar han upp på mig och säger lugnt “Vi gillar inte dig heller.” Sen springer han vidare och fortsätter spilla ut mjölk över hela matsalen som om det vore hans livsuppdrag.

Här skulle jag kunna lägga in en fin slutsats som “Och det var då som jag insåg att jag ville bli lärare”. Men nej, jag vill bara berätta om hur jag blev totalt ägd av ett lekisbarn.