Veckomejl v. 39

Hellu alla medlemmar! 

Veckans mejl innehåller information om Pedalens öppettider, Valberedningsmöte, Syjunta med FIOOL, Grillkväll med PEDAL, Vi finns för er, Vad händer i KAROLIN?, Coronas påverkan på Pedals event, Discord och Mad Hatters spalt med veckans film!

1. Pedalens öppettider
Det är återigen dags för kontoret att hållas öppet och denna tisdagen välkomnas ni av Björne och Lärarlyftet där kaffe och te kommer finnas för de som är sugna! I vanlig ordning finns märken att köpa och diverse samtalsämnen att bidra till, så ta med matlådan och ett glatt humör! Välkomna!

2. Valberedningsmöte
Onsdagen den 7/10 kl. 18 kommer PEDAL hålla i ett extrainsatt medlemsmöte med och valberedningsmöte där förändringar kan röstas igenom samt att valberedningen väljs – det vill säga de som kommer välja in den nya styrelsen. Vill du vara med och påverka hur den nya styrelsen ska se ut? Skicka då din ansökan senast tisdag den 6/10!

Mer info hittar du här:
https://facebook.com/events/s/valberednings-och-medlemsmote/245750823414167/?ti=as

3. Syjunta med FIOOL
Den 22 september är det dags för syjunta, vilket betyder att alla medlemmar – gamla som nya – har chansen att sy på märken på ovven och dekorera efter eget behag. Det kommer finnas material på plats, men det är välkommet att ta med eget också, märken finns att köpa på plats samt att det bjuds på kaffe och fika!

Så ta med din ovve, de märken du kanske redan har införskaffat sedan innan och om du har något annat du vill fästa på ovven samt ett gott humör så ses vi!

Mer info hittar du här:
https://www.facebook.com/events/371826837314886/

4. Grillkväll med PEDAL
Den 26 september har utskottet POOL sitt första event för terminen, och vi börjar med att grilla ut det sista av sensommaren och välkomnar hösten.
Det kommer finnas tre grillar på plats, men vill ni ha med egen går det jättebra!

Det enda du behöver för att hänka på denna mysiga tillställning är din ovve (såklart), något gott att grilla, något att äta med samt äta på, något gott att dricka och något att sitta på. 

Eftersom vi kommer vara på pedalängen kommer det även finnas möjlighet att spela flanke, beerpong, kubb m.m.

Mer info hittar du här:
https://www.facebook.com/events/637675380212866/

5. Vi finns för er
Vi i PEDAL är fortfarande här och finns för er lärarstudenter. I dessa tider med till stor del distansundervisning har ni fortfarande rätten till god utbildning. Vi i PEDAL vill fortfarande vara närvarande och kunna hjälpa till ifall det är något som strular med er utbildning.
Är det så att du har några frågor gällande din utbildning är du väldigt välkommen att kontakta våra utbildningsansvariga så att de kan underlätta er studietid. Vänligen kontakta vår mail eller skicka ett meddelande till PEDAL på Facebook så tar vi tag i ert ärende så snart vi kan! 

Mail: utb@pedalivaxjo.se
Vi hoppas era studier går bra och vi finns här ifall något skulle hända! 

Mvh, 
Lärarlyftet och Björne 
Utbildningsansvariga

6. Vad händer i KAROLIN?
Vår systerförening i Kalmar har alltid massor med kul för sig, och här kan ni ta del av information kring deras upptåg och påhitt! Eftersom att vi är systerföreningar är vi välkomna på deras event och de är välkomna på våra!

De kommer ha ett medlemsmöte med fyllnadsval inom kort och i början av oktober har de Glowparty med KAROLIN!

7. Coronas påverkan på Pedals event
Som ni garanterat har märkt har de omständigheter som rår påverkat det mesta som har med fysiskt interaktion att göra, vilket även gäller Pedals event. Vi gör allt vi kan för att fortfarande kunna ha event, dock med lite modifieringar för att rätta oss efter de restriktioner som råder. Så håll utkik efter nya event och tagga för en något annorlunda men härlig termin med oss!

Dock kommer vi fortsätta hålla kontoret öppet för de som är friska från symtom och sugna på lite sällskap och gött snack. Välkomna!

Har ni några frågor, tankar eller idéer till event – tveka inte att höra av er!
Tills det är dags att inta förfester och sittningar tillsammans igen: tvätta händerna, håll er hemma vid symtom och följ Folkhälsomyndighetens råd!

8. Discord
Visste du att PEDAL har en discordkanal? Är du sugen på att spela med andra härliga pedalare eller bara ute efter lite distanserat sällskap? Då är det ett ypperligt tillfälle att hänga på Pedals discordkanal!

Kika gärna förbi för att spela lite eller bara vill snacka lite med andra pedalare – utan risk för smittspridning!

Klicka på länken så hörs vi!
https://discord.gg/3UHmwac

9. Mad Hatters spalt
Idag, den 21 september, är det internationella alzheimerdagen som instiftades 1994 för att uppmärksamma denna hemska sjukdom som drabbar alltför många. 

Alzheimers är namnet på en av de sjukdomar som brukar ingå i samlingsnamnet ‘demens’, det vill säga att demens i sig inte är en sjukdom som många kan tro.

När en  individ drabbas av Alzheimers skadas hjäss- och tinningloberna sakta vilket påverkar minnesfunktioner, språklig förmåga, rumslig orientering och vissa praktiska färdigheter. Redan vid 40-50-årsåldern kan sjukdomen börja uppträda, men vanligen efter 65-årsåldern. Den smyger sig på och utvecklas sakta under flera års tid.

Det är en förödande sjukdom som påverkar starkt, inte minst den drabbades familj som ofta försvinner allt mer ur den drabbades minne tills denne inte längre känner igen sin egen familj. Själv kan jag inte tänka mig hur det skulle kännas när en släkting som man står väldigt nära plötsligt inte känner igen en längre och jag hoppas innerligt att det kommer mer och mer sätt att sakta ner effekterna eller rentav bota sjukdomen helt!

Mer info hittar du här:
https://www.alzheimersverige.se/kognitiva-sjukdomar/de-kognitiva-hjarnsjukdomarna/

Veckans film:
The Taking of Deborah Logan (2014)

Stay calm, we’re all mad here!