Veckomejl v.38

Hejsan svejsan! 
Veckans mejl innehåller information om Kontorets öppettider, Biljetter, Föreläsning med Jenny Jakobsson Lundin, Yoga med FIOOL, Zumba med FIOOL, Förfest med PEDAL och G-klavens spalt med veckans låt!

1. Kontorets öppettider
Ny vecka innebär ny tisdag vilket innebär att dörrarna till kontoret öppnas igen. På plats mellan 12 och 13  hittar ni The Minion och The Rock. Kom förbi och säg hej, ta en kaffe, ät din lunch, köp märken eller bara snacka.

2. Biljetter
Årets utbildningsresa går av stapeln redan nu på lördag och kommer gå till ordvitsarnas stad Göteborg och bokmässan, där temat i år är jämställdhet och med(ie)vetenhet. I priset ingår också inträde till Liseberg. Det finns fortfarande platser kvar. Vill du hänga med? Klart du vill! Följ bara de enkla stegen nedan för att säkra din plats.
1. Swisha 200 eller 400 till 1232801132. Önskas seminariekort till Bokmässan blir priset 400 kr medan priset för vanlig entrébiljett är 200 kr. I båda fall ingår också resa till och från Göteborg samt entré till Liseberg i priset.
2. Skicka ett mail till utb@pedalivaxjo.se med namn, personnummer, telefonnummer, adress och studentkortsnummer. Det går också bra att kontakta Mårten Hjelm eller Ebba Viscovi på Facebook.

Mer info hittar ni här: https://www.facebook.com/events/695473380907644/ 

3. Föreläsning med Jenny Jakobsson Lundin 
På torsdag 26 september är det åter dags för en föreläsning tillsammans med lärarförbundet. Denna gång är det psykologen Jenny Jakobsson Lundin som kommer och föreläser främst för förskollärarstudenter utifrån sin nya bok “Samspelets psykologi i förskolan”. 

Mer info om föreläsningen och anmälan hittar ni här: https://www.facebook.com/events/524793124990812/ 

4. Yoga med FIOOL
Tisdag 24 september är det äntligen dags för första evenemanget med FIOOL och Puls & Träning. På schemat står en timmes yoga mellan 18.15-19.15. Det finns 20 platser och det är först till kvarn som gäller. Anmälan skickas till aktivitetsansvarig Lina Johansson på facebook eller aktivitet@pedalivaxjo.se

Mer info hittar ni här: https://www.facebook.com/events/941098306243177/ 

5. Zumba med FIOOL
Onsdag 2 oktober är det dags för Zumba med FIOOL. Det finns begränsat med platser och anmälan görs till aktivitetsansvarig Lina Johansson på facebook eller aktivitet@pedalivaxjo.se

Ett evenemang med mer info kommer på facebook senare i veckan. 

6. Förfest med PEDAL
4 oktober är det äntligen dags för höstens förfest med PEDAL. Från klockan 19 står stallets övervåning till vårt förfogande. Vi serverar iskall dryck, förstklassiga snacks och ger er möjlighet att festa loss med flera passande aktiviteter och härlig musik. När klockan slår 22 slår stallet upp dörrarna till nedervåningen och ni kan bara knata ner och dansa gärnet. Priset för denna underbara kväll är 20kr för er som är medlemmar i PEDAL och 40kr för icke-medlemmar. Ta på er ovven eller finkläderna och kom och häng med oss! 

Mer info hittar ni här: https://www.facebook.com/events/1364637753711583/ 

7. G-klavens spalt
Höstdagjämningen är här, vilket väl innebär att hösten är här? Eller? 
I dagens spalt får ni därför höstens mode enligt ELLE.

– Starka enfärgade plagg. Helst i färger från 80-talet- chockrosa, turkos, mintgrönt och gult. Helst ska färgen matchas från topp till tå men brytas av med en annan färg på accessoarerna. 

– Det material som går hem i alla lägen är läder. Läder i alla dess former och färger. 

– En annan stor trend är herrskrädderi. Vassa kavajer, snitsiga kostymbyxor och oversize-rockar med markerade midjor och puffiga byxor i material som ylle i marin och grått. Gärna kritstreckrandigt. 

– Rutigt och blommigt är något som också går hem i höst. Gärna mörka, romantiska och effektfulla. 

– Hela hösten är influerat av 80-talet. Markerade axlar, ett bälte åtsnört i midjan och kort kjol eller shorts till det. (Hur nu det ska fungera i kalla Sverige?) Även denim och långa stövlar är taget från åttiotalet. 

Så den optimala outfiten i höst? 
En rutig chockrosa kort läderkjol tillsammans med en oversize-rock med markerade axlar och så långa stövlar till. 

Gå nu ut och rocka hösten!

Veckans låt: https://open.spotify.com/track/7iBSkXB0pTvZasOLf0Qxk9?si=seRyHin6RyWYdUhYoNrlyw

Puss och kram skumbanan!