Veckomejl v. 22

Hallå alla sommarlovslängtande medlemmar!

Terminens sista veckomejl kommer berätta för dig om kontorets öppettider, examenshögtiden och Masens sommarspalt.

  1. Kontorets öppettider

    Sommarlovet är runt hörnet, och vi alla har olika planer som väntar. Kanske sommarjobb, kanske slappande, kanske sommarkurser? Kom in till kontoret på tisdag och berätta för våra socialt ansvariga vad dina planer är!

    Har du ett medlemskort som du inte hämtat ut än? På tisdag är det sista chansen att hämta ut ditt medlemskort innan kickoffen. Du hittar kontoret vid slutet av regnbågen, det vill säga mittemot receptionen i H-huset och är öppet mellan 12:00-13:00 på tisdag!
  1. Examenshögtiden

Nu på fredag ska våra avgående lärarstudenter ta examen! Examensceremonin äger rum i Växjö Konserthus i Christina Nilsson-salen och börjar klockan 14:00, och om ni vill närvara så är ni varmt välkomna.

  1. Se till att ta det lugnt i sommar!

Sommarlovet ligger precis runt hörnet, och vi är nu inne på sista spurten. Vi i styrelsen hoppas ni får en lugn och skön sommar, och att ni förblir taggade på årets kickoff som drar igång måndagen den 21/8.

Vi vill även tacka för den termin vi har haft tillsammans. Gemensamt har vi fyllt upp terminen med olika sittningar, föreläsningar, en rad med lyckade pluggkvällar och jobbkvällar. Låt oss nu ta en liten paus under sommaren, så ser vi till att vi är utvilade i augusti när kickoffen drar igång!

  1. Masens sommarspalt

Herregud, har halva verksamhetsåret redan gått? Känns som att det bara var ett par veckor sedan jag blev invald i Pedals styrelse, den där kyliga kvällen sent i november. Jag vet att det är oerhört klyschigt när man tjatar om hur mycket man lär sig om sig själv och hur underbart roligt det är att engagera sig i studentlivet, men klyschor kommer alltid från någon uns av sanning.

Låt mig leva upp till klyschorna lite och berätta om vad jag har lärt mig denna ljuvliga vårtermin: 1) Vill du prestera bra, så slappna av. Försök inte pressa fram det bästa utav dig, utan bara låt det komma av sig själv. De spalter jag har skrivit som ni verkar ha uppskattat mest har varit de då jag har inte tvingat fram något kul, utan istället bara skrivit det jag har känt för att förmedla. “Fake it til’ you make it” will only take you so far, men i slutändan är det äktheten som kammar hem segern. 2) Det är så mycket enklare att lära känna nya människor än vad jag trodde. Från att ha flyttat till en stad där jag inte kände någon, till att mitt första år bara ha några nära vänner i klassen, till att ha helgplaner i princip varje vecka. Så, vad är knepet? Det är väldigt enkelt! Gå på olika evenamang, engagera dig på olika sätt, och bara var dig själv och slappna av! Jag upptäckte att jag hade som roligast med nya människor som när jag jobbade på Slottsstallarna (vilket som blev största anledningen till att jag jobbar typ hela tiden). Och till sist, 3). Är du missnöjd med något? Gör något åt det, eller sluta gnäll. Det låter väldigt hårt, men ack vad det har hjälpt mig, och det går att applicera på typ allt! Stör du dig alltid på att din granne spelar musik sent på nätterna? Inget blir bättre av att du ligger och är sur i din säng, skriv en vänlig liten lapp, eller bättre, knacka på och förklara att du gärna vill sova! Känner du en liten stress över att du aldrig hittar kläder i din garderob? Rensa den och skapa lite struktur! Är en föreläsare/lärare/examinator enligt dig helt värdelös? Prata med din kursansvarige och se till att det blir bättre! Ingenting kommer bli bättre av att lägga all skit på hög och bara känna det som känns som kronisk irritation komma krypandes.

Med dessa tre livsråd så lämnar jag er och drar mig tillbaka till mina koppargruvor och skidbackar. Jag kan inte vänta tills i augusti när jag får se era fina ansikten igen. Kram på er mina godingar, ha en fantastisk sommar! <3

/Masen out