Veckomejl v. 20

Hej alla glassätande medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om tackande, värdlens fest med PEDAL, såpolympiad med PEDAL under Allkår, innebandy, Alloverall, vandring runt Mördarsjön, Vidga dina vyer, kontorets öppettider och Samsons spalt.

Tack till alla er som styrde skutan på Slottstallarna i PEDALs anda förra veckan! Hoppas att vi ses på fredag då det bär av till Boda Borg som tack till alla som har jobbat på Slottstallarna eller på Pedals sittningar under ht14 och/eller vt15!

Vi vill OCKSÅ tacka alla härliga pedalare som spred kärlek i lördags under Pride! Kärlek till er alla!

 

Världens fest med PEDAL

På onsdag smäller det, alla världens hörn kommer samman för att ha party natten lång! Hoppas att ni taggar igång riktigt ordentligt och redan nu har dykt ned i era utklädningslådor!

Evenemanget hittar du här: www.facebook.com/events/1442302376068566/

 

Såpolympiad med PEDAL under Allkår

Tisdagen den 19 maj är det dags för Pedals roliga och galna såpolympiad! Varje lag får bestå av minst tre personer och max fem personer och vi har en gräns på max 15 lag. Kostnaden ligger på 150kr/lag, och betalning sker på plats!

Skicka din anmälan till pedal@pedalivaxjo.se. I din anmälan vill vi ha lagnamn, antalet deltagare och namn på kontaktperson och uppgifter till denne.

Först till kvarn gäller och deadline för anmälan är nu på söndag klockan 23.59.

Evenemanget hittar du här: www.facebook.com/events/443469895822649/

 

Innebandy med PEDAL och Norrlands nation

På torsdag är det äntligen dags för innebandy igen! Vi spelar mellan 17.00 och 18.00 och det enda du behöver är en egen innebandyklubba, medlemskap i PEDAL eller i Norrlands nation (har du inget kostar det 20 kronor på plats) och ett glatt humör!

Evenemanget hittar du här: www.facebook.com/events/734225770026550

 

Alloverall

Den 21 maj är det dags för årets alloverall! Det finns fortfarande ett antal biljetter kvar och dessa kommer att säljas på tisdag kl. 17.30 i K-huset. Så har du inte redan fixat din sittningsbiljett, gör det nu! Mer information om eventet hittar du här: www.facebook.com/events/942705079112965/

 

Vandring runt Mördarsjön

Lördagen den 30/5 är det äntligen dags för detta äventyr igen! En härlig friluftsvandring med spännande lekar, irriterande fotograf, fin natur och härlig pedalanda!

Gå in på evenemanget för mer information: www.facebook.com/events/985765744768915/

 

Vidga dina vyer – bli buddy till en internationell student

Linnéstudenterna och VIS samverkar för att erbjuda internationella studenter ett bättre mottagande. En del av det studiesociala stödet är buddyverksamheten. För mer info om vad det innebär att bli buddy besök www.linnestudenterna.se/studentliv/buddy-mentor/

 

Kontorets öppettider

Imorgon har kontoret öppet mellan klockan 12.00 och 13.00! Kom förbi för att köpa overall, märken, snacka skit, filosofera eller bara beundra den vackra almanackan kontoret har uppsatt på väggen.

 

Samsons spalt

Ibland förefaller det sig så att jag tar emot bakönskemål. Ibland blir det fantastiskt tråkiga saker, ibland väldigt äckliga saker (ja, cheesecaken du ville ha, mamma!), ibland blir det stora saker, ibland blir det små saker och ibland blir det omöjliga saker där man bara får ett namn på kakan och en beskrivning på smak och form. I detta fall: ”Den smakar mjukt och är brun.” Nu kanske det finns mästerbagare därute som vet på direkten vad det där är för kaka, men jag visste inte och fick därför ett recept. Ett gammalt sådant.

Finns det något härligare i baksammanhang än att få ta emot ett handskrivet gulnat papper, med fettfläckar och gamla måttenheter, för att sedan titta uppgivet på det och inte ha någon aning om vad det står? Svaret är nej. För mig är bakning något som bygger på tradition och utbyte av idéer och ett gulnat fettfläckigt recept är ett ypperligt exempel på det.