Veckomejl v. 19

Hallå alla borttappade medlemmar!

Veckans mejl innehåller information om kontorets öppettider, PEDAL tar studenten, prideparaden, jobba med PEDAL, Alloverall och Masens spalt!

  1. Kontorets öppettider

Har ni spanat in den nya soffan än? Om inte så är det dags. Kom förbi kontoret på tisdag och kika in den! På plats hittar du Oolong och Döner som sitter inne på det senaste skvallret. Kom förbi på tisdag mellan 12:00.13:00 till det älskvärda kontoret som ligger placerat mittemot receptionen i H-huset!

  1. PEDAL tar studenten, och det inkluderar dig!

Lördagen den 20/5 firar PEDAL in sommaren med ett propert studentfirande! Förbered dig på en heldag fylld med champangefrukost, 5-kamp, student-quiz följt av en händelserik sittning. Så damma av studentmössan och borsta av kavajen, det är dags att ta studenten!

Biljettsläpp sker den 10/5 klockan 18:00 utanför Pedals kontor. Har du svårigheter att närvara vid biljettsläppet? No worries! Om det blir biljetter över kommer det senare ske ett digitalt biljettsläpp. Mer information hittar ni i evenemanget:

https://www.facebook.com/events/1305959002827282/

  1. PEDAL ❤ PRIDE

Det är dags för Växjö Pride! Är du intresserad av att gå i prideparaden med PEDAL? Klart att du är! Vi samlas lördagen den 13/5 vid Universitetet klockan 12:40 så åker vi buss tillsammans från campus. Alternativt kan du som vill delta i paraden ansluta till Norrtulls parkering vid 13:00. Mer information hittar du i evenemanget:

https://www.facebook.com/events/203769720131173/

  1. Terminens sista jobbvecka!

Börjar det sina lite bland jobbkorten? Då är det dags att fylla på! Nästa vecka är det dags för PEDAL att inta Slottsstallarna med den prakt vi brukar ha och visar vart jobb-skåpet ska stå! Nu har även Slottsstallarnas styrelse gjort det ännu enklare att jobba bakom barerna! Så du som kände dig osäker men ändå nyfiken på att ställa sig bakom baren, detta är det perfekta tillfället, och även terminens sista tillfälle, för dig att pröva på!

Som jobbare får du inte bara hänga med andra härliga och sköna pedalare, du får även mumsa i dig så många piroger, panpizzor och annat gott under kvällen! Till detta kan du självklart skölja ner med all alkoholfri dricka du får i dig! Dessutom får du efter passet ett halv jobbkort i handen, som du kan använda till att antingen smita förbi kön eller skippa inträdet en kväll. Ytterligare en skön belöning är att du får även åka med på Pedals tackaktivitet som kommer äga rum lördagen den 27/5! Den är till för alla våra underbara jobbare som har spenderat mysiga jobbkvällar med oss på Slottsstallarna.

Dagarna som gäller är följande:

Torsdagen den 11/5 från 17:00 till ca 01:30
Fredagen den 11/5 från 19:30 till ca 03:30

En nyhet som är här för att stanna är att Slottsstallarna bjuder på mat innan jobbpasset på fredagar!

Du hör av dig till jobbansvarig@pedalivaxjo.se med ditt namn, telefonnummer, personnumer, vilken dag du vill jobba och eventuell specialkost.

  1. Breaking news: Alloverall släpper ytterligare 50 biljetter!

Årets Alloverall är upcoming! Årets möjlighet att träffa medlemmar från andra föreningar i form av en fantastisk sittning äger rum fredagen den 26/5! Alloverallgruppen har nu trixat ihop 50 extra biljetter till sittningen, så om du missade förra veckans biljettsläpp så behöver du inte oroa dig! Mer information om biljettsläpp och evenemanget hittar du i evenemanget nedan:

https://www.facebook.com/events/292158481224775/

  1. Masens spalt

Det var början på 2001 och en morbror var på besök i Dalarna hos sin syster och hennes familj. Det var en lördag dagen efter löning och han hade tagit på sig uppdraget att sköta storhandlingen för att underlätta för systern. Han tyckte även det var passande att ta med sig en utav hans fyra syskonbarn, en älskvärd liten flicka på sex år som femton år senare skulle gå under namnet Masen. Han traskade lugnt in tillsammans med kundvagnen och sin systerdotter i den gigantiska matvarubutiken, och kollade sedan ner på inköpslistan. När han 1.8 sekunder senare lyfter blicken ser han att kundvagnen stod där han lämnade den, men systerdottern är spårlöst borta. Med snabba steg letar han igenom den gigantiska matbutiken som var fylld av familjer som spenderade månadens lön på glödlampor och billiga pepparkakor, och för varje steg blir han bara mer och mer stressad. Hur skulle han förklara för sin storasyster att han har tappat bort ett utav hennes barn? “Äsch, det kanske är lugnt ändå. Hon har ändå tre till.” resonerade han. Han drog sen en djup suck och fortsatte leta. Antagligen skulle modern till det borttappade flickebarnet inte nöja sig om han tog hem en extra Skogaholm-limpa istället för den dotter hon älskade så villkorslöst.

Efter av vad som kändes som en evighet hittade morbrorn flickebarnet. Hon stod vid leksaksavdelningen och spanade in de senaste barbiedockorna. Paniken blev istället lättnad och pulsen gick ner när han såg hennes blonda lockar. Men, vad gör hon? Tösen har stulit en banan från fruktavdelningen! Morbroderns puls steg återigen, och det som en gång var lättnad förvandlades nu till ilska. I en utskällning bestående av ord och inga visor fick flickebarnet veta vilken besvikelse morbrodern kände. Hur kunde hon springa iväg från honom? Och att hon hade stulit en banan? Med oförstående ögon kollade flickebarnet upp på sin morbror som var dubbelt så lång som henne. Det enda hon fick ur sig var ett försiktigt “Jag visste inte att jag var borta”.

Morbrodern tog hennes hand och fortsatte i tyst ilska resten av handlingen. Han visste inte att den ilska han riktade mot flickebarnet var oförtjänt. Men hur skulle han veta att flickan och hennes syskon alltid gick till leksakerna medan modern handlade? Och hur skulle han veta att det han trodde var en stulen banan egentligen var en gratisbanan utdelat av personalen? Legenden säger att morbrodern än idag går runt i samma matvarubutik med sin systerdotter i högerhanden, stressad och ilsken.