Veckomejl v. 18

Hallå alla nykära medlemmar!

I veckans mejl hittar ni information om kontorets öppettider, föreläsning om specialpedagogik, gå i pridetåget med PEDAL, jobbvecka på Slottsstallarna, Alloverall och till sist Masens Spalt!

  1. Kontorets öppettider

Har ni spanat in den nya soffan än? Om inte så är det dags. Kom förbi kontoret på tisdag och kika in den! På plats hittar du Hedwig och Posh Spice som sitter inne på det senaste skvallret. Kom förbi på tisdag mellan 12:00.13:00 till det älskvärda kontoret som ligger placerat mittemot receptionen i H-huset!

  1. Lyckad pluggkväll med lyckliga vinnare!

Förra veckans pluggkväll var precis som den brukar, alldeles alldeles underbar. Marcus Nilsson och Mikael Broberg kammade hem segern, denna gången med lagnamnet #wengerin. Stort grattis till er!

  1. Föreläsning om specialpedagogik

STOOL ligger inte på latsidan och är redan ute med en ny föreläsning! Tisdagen den 2/5 klockan 19:00 kan du vända stegen mot Homeros i F-huset för en föreläsning inom specialpedagogik! Du hittar information om evenemanget samt anmälan här:

https://www.facebook.com/events/1467720146632825/

  1. PEDAL ❤ PRIDE

Det är dags för Växjö Pride! Är du intresserad av att gå i prideparaden med PEDAL? Klart att du är! Samling för paraden är klockan 13:00 med avfärd klockan 14:00. Ett evenemang med mer information kommer att komma ut inom kort!

  1. Terminens sista jobbvecka är här!

Börjar det sina lite bland jobbkorten? Då är det dags att fylla på! Nästa vecka är det dags för PEDAL att inta Slottsstallarna med den prakt vi brukar ha och visar vart jobb-skåpet ska stå! Nu har även Slottsstallarnas styrelse gjort det ännu enklare att jobba bakom barerna! Så du som kände dig osäker men ändå nyfiken på att ställa sig bakom baren, detta är det perfekta tillfället för dig att pröva på!

Som jobbare får du inte bara hänga med andra härliga och sköna pedalare, du får även mumsa i dig så många piroger, panpizzor och annat gott under kvällen! Till detta kan du självklart skölja ner med all alkoholfri dricka du får i dig! Dessutom får du efter passet ett halv jobbkort i handen, som du kan använda till att antingen smita förbi kön eller skippa inträdet en kväll. Ytterligare en skön belöning är att du får även åka med på Pedals tackaktivitet som kommer äga rum lördagen den 27/5! Den är till för alla våra underbara jobbare som har spenderat mysiga jobbkvällar med oss på Slottsstallarna.

Dagarna som gäller är följande:

Torsdagen den 11/5 från 17:00 till ca 01:30
Fredagen den 11/5 från 19:30 till ca 03:30

En nyhet som är här för att stanna är att Slottsstallarna bjuder på mat innan jobbpasset på fredagar!

Du hör av dig till jobbansvarig@pedalivaxjo.se med ditt namn, telefonnummer, personnumer, vilken dag du vill jobba och eventuell specialkost.

  1. Sugen på att lära känna nytt folk?

Årets Alloverall är upcoming! Årets möjlighet att träffa medlemmar från andra föreningar i form av en fantastisk sittning äger rum fredagen den 26/5! Mer information om biljettsläpp hittar du i evenemanget nedan:

https://www.facebook.com/events/292158481224775/

  1. Masens spalt

Har ni någonsin varit riktigt kär? Ni vet när man bara kastar ut sitt hjärta till den personen som får magen att vrida sig lite, för att sedan få det totalt krossat? Om ni känner igen er, så vet ni precis vad jag pratar om. Om inte, låt mig berätta om hur jag, Masen, fick mitt hjärta krossat. Självklart med realistiska detaljer och korrekta jämförelser.

Jag hade precis fyllt tre år, och mina föräldrar hade dragit med mig på någon oerhört tråkig vuxenfest. Om ni undrar hur Masen var som treåring så är det raka motsatsen till vad hon är som 21-åring. Den treåriga Masen var otroligt blyg och gillade inte att träffa nya människor, vilket gjorde kvällar som dessa till en levande mardröm. Men det fanns något som lyste upp tillvaron, och det var han. Jag hade känt honom hela mitt liv, alltså i hela 36 månader. Ni vet hur det är när man är tre år gammal och kär, det enda som går att skingra tankarna från honom var förväntningarna inför min födelsedag och den hade ju precis varit så, ah, jag var väl rätt besatt.

Han hette Andreas och våra familjer brukade umgås flera gånger i veckan. Han var äldre än mig, säkert 3 månader, och jag var störtkär. Jag kommer egentligen inte ihåg hur han såg ut på den tiden, men jag har ett svagt minne av att han såg ut som pojken på Kalles Kaviar-tuberna. Denna kvällen kände den blyga Masen att det var dags att lägga in en stöt. I mina vita ballerinaskor i storlek 22 gick jag med bestämda steg mot Andreas. Jag tog tag i honom och gav honom en torr puss på hans högra kind. Jag vet, jag vet, revolutionerande. Svaret var inte riktigt var jag hade hoppats på. Med en tom blick som knappt mötte min så tog han baksidan av sin högra hand och torkade av min puss. Han slängde sedan den mot marken, trampade på den och gick sin väg. Där stod jag kvar och letade sympati hos de vuxna omkring mig. De var dock dubbelt så långa än mig, så jag fanns inte i deras synfält. Där stod jag kvar, en ensam treåring med hjärtat krossat.