Veckomejl v. 14

Hej alla promenerande medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om pluggkvällen, vi hälsar KAROLIN välkomna till Växjö, jobba på Slottsstallarna med Pedal, föreläsning av Eric Bergström om social fobi, ambassadör från förskoleprogrammet sökes, kontorets öppettider och Diplomatens spalt.

 

 

Pluggkvällen

Tack till alla er som kom och pluggade med oss i onsdags. Stort grattis till vinnarna i Lill-laget som kammade hem segern i religionsquizet!

 

Vi hälsar KAROLIN välkomna till Växjö

På fredag kommer styrelsemedlemmar från vår systerförening KAROLIN i Kalmar hit till Växjö och hälsar på. Planering av eventuella samarbeten och bounding står på schemat och vi hälsar dem varmt välkomna till oss i Växjö!

 

Jobba på Slottsstallarna med Pedal

Nästa vecka, alltså vecka 15, är det Pedals tur att jobba bakom kulisserna på Slottsstallarna. Då behöver vi din hjälp för att sprida kärlek bland våra gäster! Tiderna som gäller är torsdag den 14 april klockan 17.00 – ca 02.30 samt fredag den 15 april klockan 20.00 – ca 03.30. För din insats får du snacks, frukt, alkoholfri dricka, ett halvt jobbkort och såklart en fantastiskt rolig kväll tillsammans med sköna människor. Och du har väl inte glömt att alla underbara stalljobbare får följa med på tackaktiviteten till Boda Borg i maj? Det vill du inte missa! Släng iväg ett mejl till jobbansvarig@pedalivaxjo.se och skriv vilken dag eller dagar du vill jobba, namn, personnummer, mejladress, telefonnummer och eventuella önskemål.

 

Föreläsning av Eric Bergström om social fobi

Har du någon gång känt en oro över vad andra ska tänka om dig? Denna oro är ett naturlig skydd för oss människor, men för många går det över styr när den utvecklas till en handikappande social fobi som gör livet svårt. På måndag den 11 april föreläser Eric Bergström från Ångestskolan för oss om hur det är att leva med social fobi och psykisk ohälsa. Föreläsningen tar plats i sal Weber i K-huset mellan klockan 18.00 och 20.00. För 20 kronor får du som pedalmedlem hänga med på en resa genom våra mörkaste tankar för att bli inspirerad och få en djupare förståelse kring det otäcka med psykisk sjukdom. Föreläsningen är öppen för alla men kostar 50 kronor för den som inte är medlem i Pedal. Anmäl dig senast 9 april genom att mejla namn och telefonnummer till utb@pedalivaxjo.se.

Mer information: https://www.facebook.com/events/1546273415672603/

 

Ambassadör från förskoleprogrammet sökes

Framtid Kronoberg / 11 gården söker förskollärarstudenter (gärna manliga) som vill komma och föreläsa på en orienteringskurs om hur det är att studera till förskollärare. Tanken är att detta ska ge de som går orienteringskursen inspiration att i framtiden kanske söka till förskolläraryrket. Det du kan berätta om är varför du sökte till utbildningen, hur det är att studera samt hur du tänker kring studierna och den verksamhetsförlagda delen. Orienteringskursen ges under veckorna 17-18 och de vill helst ha besök av studenter under senare delen av dessa veckor. Är du intresserad? Hör av dig till kontaktperson Camilla Rundberg på telefonnummer 0470-79 64 48 eller mejladress camilla.rundberg@vaxjo.se.

 

Kontorets öppettider

”Öppna din dörr och säg att du vill ha mig här.” Det är precis vad Dr Pepper och Diplomaten gör imorgon. Vi öppnar upp kontorets dörr och håller öppet mellan klockan 12.00 och 13.00 och vi vill ha just dig där! Kom förbi och häng en stund, prata strunt, köp ett nytt märke eller utmana oss med en mattekluring.

 

Diplomatens spalt

Alkohol. En av byggstenarna till vad många benämner som studentliv. Drycken har många gånger bidragit till skön stämning, minnesvärda händelser och trevlig gemenskap. En nackdel med alkohol är att den inte lämnar hela kroppen. Till sinnet vinkar den på återseende efter någon hemskt tung dag i soffan, men på kroppen gör den ett avtryck som inte är lika lätt att kicka av sig. Man kan väl säga att den först gör en kramgo, sedan blir den kramgo själv och vill inte släppa taget runt midjan. På onsdag infaller amerikanernas påhitt som kallas national walking day. Därför utmanar jag alla att dra på dojjorna och kicka igång en härlig promenad. Powerwalk sägs ju vara otroligt bra för förbränningen. Dessutom är det en helt gratis träningsform. Och kom ihåg: gratis är gott.