Veckomejl v. 2

Hej alla snöstormiga medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om utskottsansökningar, enkät till STOOL, avslutningshögtidgeneralansökan, kontorets öppettider och spalten.

God fortsättning och välkomna tillbaka till ett nytt spännande år med Pedal! Hoppas ni alla haft en bra jul oavsett om den bestått av besök i hemstaden, matkoma eller ett lass med skolböcker. Överlämningsperioden mellan gamla och nya styrelsen är avslutad och vi i nya styrelsen är redo att göra år 2016 till ett fantastiskt år. Vi hoppas att ni är laddade för ett nytt år och vill göra oss sällskap!

 

Utskottsansökningar

Tack till alla er som sökte till STOOL och POOL! Utbildningsansvariga och de socialt ansvariga jobbar för fullt med ansökningarna och kommer inom kort presentera sina nya utskott.

 

Enkät till STOOL

Du har väl inte glömt bort att fylla i STOOL’s enkät? Om så är fallet så gör det nu! Vad vill du se för evenemang i utbildningssyfte? Var med och påverka! Enkäten finns tillgänglig veckan ut på den här länken:

https://sv.surveymonkey.com/r/STTSCR3

 

Avslutningshögtid

Fredagen den 15 januari hålls en avslutningshögtid för de lärarstudenter som nu tar examen. Avslutningshögtiden hålls i M-husets foajé och börjar klockan 14:00. Högtiden är öppen för alla så kom gärna och gratulera de nyexaminerade lärarstudenterna!

 

Generalansökan

Håll ögonen öppna – snart kommer information om hur du som är sugen på att söka till general för årets kickoff går tillväga!

 

Kontorets öppettider

Kontoret fortsätter hålla öppet som vanligt på tisdagar mellan klockan 12:00 och 13:00. Imorgon är det Elin och Eric som håller ställningarna så kom in och prata hundar eller ge förslag på motiv till den nya väggalmanackan. Obs! Det får inte ha något att göra med Stockholmsvyer.

 

Spalten

”Nytt år, nya möjligheter”, ”Lägg det bakomflutna före dig” eller vänta…”Lägg det förflutna bakom dig”, så var det ju. Nyårsklyschorna finns i mängder och jag är sällan sen på att haka på tänket. Något annat jag inte är sen att haka på inför varje årsslut är att skriva nyårslöften. Jag har haft ett flertal olika löften genom åren, till exempel att sluta pilla på naglarna. De korta och såriga naglarna vittnar om att det är alldeles för roligt att pilla på dem för att sluta. Ett annat bedrövligt exempel är när den tolvåriga jag bestämde sig för att sluta äta godis. Tretton timmar efter tolvslaget tog jag första godisbiten och skrattade löftet och tandläkaren rakt upp i ansiktet. Kanske grundar sig mitt intresse för att skriva de där löftena på en förkärlek för listor och inte på motivationen att göra förändringar. Men skam den som ger sig! Bland mina löften inför år 2016 finns, förutom löfte att höja mina ekologiska inköp, ett mer verbalt löfte. Nyårslöfte 2016: sluta svära. Tanken kom till mig när jag blev upplyst av en sexåring att skit faktiskt betyder bajs, när jag menade på att teckningen vi ritade blev skitbra. Det fick mig att fundera på vad jag egentligen säger. Teckningen blir bajsbra. Hemskt uppmuntrande… Att använda svordomar för vana kan ju vara ganska bra att träna bort inför sin kommande yrkesroll också. Vid avslutat år ska följande krav vara uppnådda: ekologiskt kylskåp och vårdat språk. Fan vad bra!

Fun fact: Endast 20 procent lyckas hålla sina nyårslöften.