VECKOBREV V. 48

_____

Hallå alla pedalare!
Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, biljettsläpp till finsittningen, jobba med PEDAL, quiz- och filmkväll och Palmens spalt.

1. Pedalens öppettider
Kontoret håller öppet som vanligt imorgon mellan 12-13. Har ni ärenden, frågor eller bara är kaffesugna så titta förbi! Det är Fiskägget och Plankan som håller er sällskap.

2. Biljettsläpp finsittning
Den 10 december öppnas dörrarna till restaurang Kristina för en exklusiv finsittning med trerätters middag, livetrubadur och andra roligheter! Hoppa i kostymen eller galaklänningen och gör dig redo för en underbar vinterafton i gott sällskap, med god mat och ljuvlig musik.

Det kommer att ske ett biljettsläpp för hedersmedlemmar i PEDAL den 28/11 klockan 18.00. Det sker digitalt genom att ni skriver till oss på Facebook! Det kommer att finnas 20 biljetter reserverade till hedersmedlemmar så det är först till kvarn som gäller! Observera att man endast kan köpa en biljett som hedersmedlem. Vill man köpa till plus en får man köpa biljett i samband med biljettsläppet för övriga medlemmar den 29/11.

Biljettsläppet för alla andra medlemmar kommer ske den 29/11 kl 16.30 utanför Pedals kontor. Även folk som inte studerar inom PEDAL kommer ha möjlighet att få gå på detta event. Priserna är  följande:

Pedalare: 350 kr

Icke-pedalare: 400 kr

Det kommer att finnas vegetariskt/veganskt alternativ för den som vill ha det. Har ni övriga allergier så meddela oss. Finsittningen innebär att ni kommer i era bästa kläder, ovvar undanbedes. Evenemanget håller på mellan 18-21 den 10/12 och kommer äga rum på restaurang Kristina i H-huset.

3. Jobba med PEDAL
Det har blivit dags för Pedals sista jobbtillfälle för terminen på Slottsstallarna! Precis som vanligt inleds arbetspassen med en gemensam måltid på Slottsstallarna där vi sedan kör en genomgång av alla positioner för kvällen! Det behövs alltså ingen tidigare erfarenhet utan instruktioner och genomgångar görs på plats innan Stallet öppnar! Har du aldrig jobbat går det således utmärkt att komma och jobba med oss även om du saknar tidigare erfarenheter – du kommer att lära dig efterhand.

Datumen då PEDAL arbetar på Slottsstallarna är den 1/12 och 2/12. För mer information, se evenemanget på Pedals Facebook.

4. Quiz- och filmkväll med STOOL
Tisdagen den 6/12 klockan 17:30 är det återigen dags för quizkväll med STOOL! Årets sista quizkväll till ära har vi hyrt Slottsstallarna. Kvällen börjar med en traditionell quizkväll; Lärarförbundet är på plats som vanligt och sponsrar med fina priser och fika. Vässa dina bästa quizförmågor!

Efter quizet kommer vi att ta en symbolisk summa på 20 kr för er som vill stanna kvar och se på film. Gratis snacks kommer finnas samt möjlighet att köpa mat och dricka. Hoppas vi ses!

5. Palmens spalt
Igår var det första advent. Tänka sig att det är mindre än fyra veckor kvar till jul nu! Just ordet advent härrör från det latinska ordet adventus, som betyder ankomst. Mer specifikt utgör det startskottet för Kristi ankomst. I dagens Sverige, som till stor del är sekulariserat, firas advent mer sannolikt som en förberedelsetid inför själva julfirandet. Till skillnad från förr står det religiösa inte lika mycket i centrum nuförtiden. Istället är det främst högtiden i sig och tid med familj samt nära och kära som står i fokus. Gjorde du något särskilt under första advent igår? Var det någon särskild julförberedelse som stod på agendan? För egen del har julkänslan haft allt svårare att infinna sig ju äldre jag blir. Fokus ligger istället på studier och jobb, och allt annat som ska hinnas med innan hemfärd inför julen. Men det är ju så trevligt med alla dessa julförberedelser. För att hjälpa julandan lite på traven kan små saker vara till stor hjälp. Inte minst kan adventsdagarna bidra till att lite extra julkänsla infinner sig.

Kanske har du en första-adventstradition som det hålls hårt på? Hade du glöggmys med familj och/eller vänner igår? Användes mormors antika glöggmuggar för ett klassiskt glögghäng eller dracks det glubbel i lyxiga champagneglas? Kanske ägnade du första advent åt julbak? Bakades det traditionsenliga lussekatter och pepparkakor? Eller var bakverken i mer modern tappning som snickersrutor och saffranskladdkaka? Vissa har säkert redan varit ute i god tid och fyndat julklappar, och kanske även hunnit slå in dem! Har du slagit in paket i lugn och ro under första advent eller brottats med husdjur som försöker sno presentsnöre och tejp så fort du vänder ryggen till? Julpyntet sattes kanske upp till toner av harmonisk julmusik. I vissa hem har även julgranar börjat komma på plats. På många håll har julmarknader och julskyltningar tagit fart. Var måhända ett besök på en sådan ditt sätt att fira första advent? Gick du runt på stadens julskyltning och mumsade på brända mandlar och köpte lokala hantverk? 

Det finns med andra ord massor av härliga sätt att förbereda sig inför julen, och det kan vara väldigt enkla och små saker. En personlig favorit är självklart att läsa julböcker i feelgood-genren för att julandan ska växa sig på en. Helst med tända adventsljus och julmusik i bakgrunden. Denna vecka tipsar jag om en bok som definitivt kommer bidra med julkänsla: Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan.

Kram på er
/Palmen