VECKOBREV V. 37

Hallå alla pedalare!
Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, Ut i arbetslivet, Syjunta, Quizkväll, Grillkväll, Sök till STOOL, Kallelse medlems- och valberedningsmöte och Hoppsans spalt!

1. Pedalens öppettider
Denna tisdag finner ni Språkpolisen och Sockerbagaren på Pedals kontor mellan kl 12-13. De hjälper dig gärna fixa medlemskap eller köpa märken. Givetvis häller de också upp kaffe eller te åt dig!

2. Ut i arbetslivet
Seglare se hit!
Växjö Kappseglingsklubb söker instruktörer till säsongen 2022. Vi söker dig som kan segla och vill lära ut segling till barn och/eller vuxna. Låter detta intressant? För mer information maila seglarskolan@vksk.se eller kontakta oss på vår facebooksida “Växjö Kappseglingsklubb”.
Hoppas du hör av dig!
Linn, sjuksköterskestudent och tränare i VKSK.

3. Syjunta
På torsdag, den 16/9, är det dags för syjunta! PEDAL har nål och tråd att låna ut och det kommer även finnas märken att köpa på plats. Vi bjuder även på lite fika att smaska på medan man syr. Klockan 18 drar vi igång så ta med dig ovven, märken du har liggandes hemma och ett gott humör så ses vi där!

Läs mer om syjuntan i evenemanget på Pedals facebooksida.

4. Quizkväll
Tisdagen den 21/9 klockan 18 bjuder STOOL in till terminens första quizkväll! Samla ihop ett stark quizlag för att sätta era kunskaper på prov, eller kan du kanske vinna med ett enmanslag? På quizkvällen är det upp till bevis, vi ses där!

Läs mer om quizkvällen i evenemanget på Pedals facebooksida.

5. Grillkväll
Fredagen den 24/9 tar vi vara på den sista sommarvärmen och samlas på Pedalängen för en grillkväll! PEDAL har grillar att använda så det enda du behöver ha med dig är något att äta och dricka. Goda kunskaper i beer pong och flankeboll kan också komma till användning. Vi ses på ängen!

Läs mer om grillkvällen i evenemanget på Pedals facebooksida.

6. Sök till STOOL
Pedals utbildningsutskott STOOL söker nya medlemmar! Vill du vara med och planera quizkvällar, träffa nya människor och ha roligt samtidigt så är detta definitivt något för dig! I evenemanget på Pedals facebooksida kan du läsa om hur du kommer i kontakt med vår utbildningsansvariga Josefine.

7. Kallelse medlems- och valberedningsmöte
Torsdagen den 30/9 har PEDAL ett medlemsmöte och valberedningsmöte. På mötet kommer inskickade motioner behandlas, en valberedning kommer utses och slutligen kommer styrelsen beskriva vad styrelseuppdraget innebär.

Du kan läsa mer om vad en valberedning gör och hur du söker till den i evenemanget på Pedals facebooksida. I evenemanget står även mer ingående information om mötet.

8. Hoppsans spalt
Det är alltid roligt att kunna briljera med onödig fakta så denna veckan har jag samlat ihop just det. Här är några saker som skett på denna veckans datum i historien:

13/9 1501: Davidstatyn börjar uppföras. Den färdigställs tre år senare.
14/9 2003: Sverige har folkomröstning om eurons införande i landet.
15/9 1947: H&M öppnar sin första butik i Västerås.
16/9 1526: Nya testamentet utkommer på svenska för första gången.
17/9 1993: Barnkanalen Cartoon Network har Europapremiär.
18/9 1977: Den första bilden av Jorden och Månen tillsammans tas av rymdsonden Voyager 1.
19/9 1893: Kvinnor får rösträtt i Nya Zeeland. Nya Zeeland är det första landet i världen som ger kvinnor denna rättighet.

Taco hej för mig!
Hoppsan