VECKOBREV V. 36

Hallå alla pedalare!
Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, Ut i arbetslivet, Jobba med PEDAL, Syjunta, Kallelse medlems- och valberedningsmöte och Hoppsans spalt!

1. Pedalens öppettider
På tisdag är det dags för Dominatrix och Hoppsan att ta över kontoret. Mellan 12-13 hittar du dem där. Kika in för att köpa en tygkasse, märken eller fixa medlemskap.

2. Ut i arbetslivet
“Scouterna i Rottne söker ledare.
Vi är en snabbt växande, aktiv förening, Med ledorden Glädje, Friluftsliv och Gemenskap driver vi scouterna med höga ambitioner. Vi har möte varannan söndag i Vartorp (utanför Rottne). Tanken är att vi ska vara så många ledare att alla inte måste komma alltid.
Vad får du.
Meningsfull fritid, kompisar och ledarskaps mentorer, ledarskapsutbildning och betald deltagande i Jamboree 22 (Stort nationellt läger) om du följer med som ledare. Tillgång till frilufts utrustning och kanoter.”
Du kan läsa mer om Scouterna i Rottne på facebook och på deras hemsida. Kontaktinformation: Ulf Folkesson ulf.folkesson@rottne.scout.se 070 272 02 23

3. Jobba med PEDAL
Det har blivit dags för Pedals första jobbvecka på Slottsstallarna för denna terminen! På torsdag (9/9) och fredag (10/9) är det vi i PEDAL som skickar jobbare till Stallet. Det är ett superbra tillfälle att träffa nya människor, få nya erfarenheter och ha kul under tiden! Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet för att jobba, hur alla stationer fungerar gås igenom innan öppning. När du jobbat får du ett jobbkort som kan ta dig först i kön eller gratis inträde på en vanlig utekväll.

Intresserad av att jobba med oss? Hör av dig till jobbansvarig Oliver Paulsson på jobbansvarig@pedalivaxjo.se.
Du kan läsa mer om hur det är att jobba med PEDAL på Slottsstallarna i evenemanget på facebook.

4. Syjunta
Datumet för syjuntan är nu spikat! Torsdagen den 16/9 klockan 18 plockar vi fram ovvar, nål och tråd (eller lim om man föredrar det) och har en trevlig kväll ihop. Det kommer finnas märken att köpa på plats och självklart bjuds det också på fika. Gammal som ny pedalare, allas ovvar behöver visas lite kärlek ibland. Hoppas vi ses där!

Läs mer om syjuntan i evenemanget på Pedals facebooksida.

5. Kallelse medlems- och valberedningsmöte
Torsdagen den 30/9 har PEDAL ett medlemsmöte och valberedningsmöte. På mötet kommer inskickade motioner behandlas, en valberedning kommer utses och slutligen kommer styrelsen beskriva vad styrelseuppdraget innebär. Du kan läsa mer om vad en valberedning gör och hur du söker till den i evenemanget på Pedals facebooksida. I evenemanget står även mer ingående information om mötet.

6. Hoppsans spalt
Så var första veckan på terminen avklarad. Jag måste säga att denna veckan verkligen har sprungit iväg! Sommarvärmen verkar inte ha sagt hejdå riktigt än, vilket är ganska skönt kan jag tycka. Jag är inte riktigt redo för sommaren att ta slut än och jag kan tänka mig att många känner likadant.

Denna sommaren har jag jobbat väldigt mycket. Så här i efterhand kan jag önska att jag hade varit ledig lite mer. Men det är inget att göra åt nu, jag får tänka annorlunda till nästa sommar helt enkelt.

Men även fast jag har jobbat så mycket vill jag ändå tycka att jag har hunnit med att ha lite roligt i sommar. Jag har till exempel varit på både IKEA och Ullared och fyndat lite. Och så har jag försökt och misslyckats med att åka vattenskidor. Delen där jag misslyckas är faktiskt inte så otrolig. Vattenskidor från typ 80-talet, ett avsågat kvastskaft som handtag och att jag inte kan åka vattenskidor är inte en kombination som är tippad att lyckas. Jag får se om det blir nya försök på stordåd nästa sommar.

Taco hej för mig!
Hoppsan