VECKOBREV V.36

_____

Hej alla fina pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, Syjunta med FIOOL, Ut i arbetslivet, Biljettsläpp till utbildningsresa och pluggkväll med STOOL, Välkomstmässa, och Pjuxans spalt.

1. Pedalens öppettider

Imorgon håller kontoret öppet! Siesta och Sahlin håller sällskap mellan 12-13. Har ni frågor, ärenden eller är kaffesugna är det bara att komma förbi. 

2. Ut i arbetslivet

Växjö Fria Gymnasium Resursskola söker timvikarier

Resursskolan består av Introduktionsprogrammet-individuellt alternativ.

Vi har plats för 19 ungdomar mellan 16 – 21 år som har en diagnos inom autismspektrumet.

Den enskilde elevens behov står i centrum när vi planerar skoldagens längd, antal ämnen och upplägg på lektionerna.

Målet är att skapa tydlighet och struktur, men även variation och utvecklingsmöjligheter.

Vi bedriver en-till-en undervisning i våra särskilt anpassade lokaler som finns i Fortknox Arena. 

Vi ser gärna att du som är intresserad av att arbeta hos oss har en viss erfarenhet av ungdomar/barn med neuropsykiatrisk diagnos, det är dock inget krav. Det är också en fördel om du har kommit en bit på din lärarutbildning.

Om detta låter intressant är du välkommen att höra av dig till:

Daniel Forsén: daniel.forsen@vaxjofria.se ; 0470-762859                                                                                    

Sven Kastens: sven.kastens@vaxjofria.se ; 0470-257 30

3. Syjunta med FIOOL

På onsdag (6:e september) är det dags för FIOOLs första event för höstterminen: Syjunta! Eventet äger rum den 6:e september klockan 17:00-19:00 i sal H1411 på universitetet. Mer information finner du i evenemanget till detta event på Pedals Facebook.

4. Välkomstmässa

Tisdagen den 5/9 är det välkomstmässa mellan 10-14. Alla nationer samt föreningar hänger i skolan för att prata med gamla samt nya studenter. PEDAL kommer sitta i M-Huset, kom förbi och säg hej eller skaffat ett nytt fint märke till din ovve.

5. Pluggkväll och biljettsläpp till utbildningsresan med FIOOL

På tisdag öppnar vi upp sal K1082V. Ni är hjärtligt välkomna att ta med pluggrejer och plugga eller hänga lite med oss. Självklart bjuder vi på fika och kaffe! Dessutom kommer vi påbörja försäljningen av biljetter till utbildningsresan som avgår 5-8 oktober! Vi hoppas att vi ses!

När: 5/9 kl 15-17

6. Pjuxans spalt

Jag lever, men nollningen var banne mig nära att man strök med. Herregud vad kul vi hade, tack alla inblandade för en helt fantastisk vecka. Jag och resterande av min kära styrelse har återhämtat oss nu och hoppas att vi ses på stallet på torsdag. 

Välkomna alla nya lärarstudenter, ni undrar säkert va detta är. Varje måndag skriver jag (Pjuxan) ett veckobrev med vad som händer med PEDAL under kommande vecka. Sen får jag även av någon anledning skriva en egen spalt där jag får fria händer, stort misstag. Här kan det va lite allt möjligt som skrivs, sällan kvalitet dock. Ibland ger jag livsråd, ibland gnäller jag på att jag är sjuk och oftast är det stavfel.  

Vara ny på campus är det bästa och värsta jag vet, allt är nytt. Lägenheten, människorna och skolan. Lära sig hitta salar, förstå lärarnas studieguider och lära sig på nytt hur man ska plugga är inte helt lätt. Behöver ni hjälp med något är det bara att höra av er till oss (styrelsen) så hjälper vi mer än gärna till. 

Puss och Kram

/Pjuxan