Utbildningsresa med Pedal

Nu är det dags att avslöja årets utbildningsresa som anordnas av STOOL. Efter att ha besökt Stockholm och Göteborg så vill vi nu sätta en mer internationell prägel på utbildningsresan. Vi har gjort en storsatsning och i år bär det av mot…

BERLIN!

Där ska vi besöka koncentrationslägret Sachsenhausen, där vi får en guidad tur, DDR-museum och Topographie des Terrors. Temat på resan är, som ni kanske har gissat, andra världskriget. Tanken med resan är att den ska kunna bidra med kunskaper inom olika ämnen som historia och samhällskunskap men framför allt värdegrundsarbetet. Vi kommer att bo på A&O Berlin Friedrichschein indelade i 6- eller 8-bäddsrum och frukost ingår.

Allmän information:
Datum: Vi åker från campus klockan 21.00 torsdagen den 22/9 och anländer till Sachenshausen cirka 08.30 fredagen den 23/9. Vi lämnar Berlin klockan 09.00 söndagen den 25/9 och kommer hem samma dag på kvällen runt 21.00, om allt går som planerat.

Datum för biljettsläppen: Måndagen den 12/9 klockan 18.00 är det första biljettsläppet. Detta biljettsläpp är reserverat för pedalmedlemmar. Dagen efter, tisdagen den 13/9 klockan 18.00, släpps de resterande biljetterna till icke-medlemmar.

Att ta med sig: Mer information kommer när vi börjar närma oss avresa. Men glöm inte att kolla era pass så att de är giltliga!

Biljettpris: För Pedals medlemmar kommer resan att kosta 1000:-. För icke-medlemmar kommer det att kosta 1800:-.

För den här summan får ni:
• resa till och från Berlin,
• boende två nätter inklusive frukost,
• inträde plus guidad tur på Sachsenhausen och inträde till DDR-museum. Topographie des Terrors är gratis.

För övriga frågor kan ni kontakta oss via mail: utb@pedalivaxjo.se eller skriva till Simon Peltola eller Elis Blixt på Facebook. Mer detaljerad information kommer när resan närmar sig.

Länkar för mer information:
https://www.aohostels.com/en/berlin/berlin-friedrichshain/
http://www.stiftung-bg.de/gums/en/index.htm
http://www.ddr-museum.de/en
http://www.topographie.de/en/