Kickoff 2014

Nu finns information om Pedals kickoff 2014 ute! Klicka dig vidare på menyn och i rullgardinslänkarna!

 

PEDALs Kickoff-tidning 2014

Hej och hjärtligt välkomna alla blivande pedagoger till Linnéuniversitet och den fantastiska staden Växjö! Vi hoppas att samtliga kommer att trivas och få lärorika, roliga och minnesfyllda år. Studenter kommer från olika delar av landet till Växjö där de eventuellt inte känner så många – kanske rentav ingen. Vi i Kickoff-gruppen och vår studentförening PEDAL (Pedagogalliansen) anser att det är vårt ansvar som erfarna lärarstudenter att ordna ett tillfälle för alla nya pedagoger att lära känna varandra samt oss som redan är studenter vid Linneuniversitetet, Campus Växjö! Därför anordnar vi en Kickoff för er!

 

Vad är en KICKOFF?

En kickoff, inspark eller introduktionsvecka som det ibland kallas är ett minne för livet och något du absolut inte får eller vill missa! Det är ett tillfälle för dig som ny student att lära känna dina blivande kurskamrater och du kommer även att introduceras i studentlivet och vår alldeles egna “bubbla” som studenterna ibland kallar campus.

Kickoffen kommer äga rum v. 35 med start tisdagen den 26/8 klockan 13.00 och avslutas framåt småtimmarna på lördagen den 30/8. Dagarna startar oftast runt lunchtid och fortsätter fram tills solen går upp!

Vi kommer under veckan att befinna oss på campus samt vid något tillfälle i Växjö centrum och Kampen. Denna vecka är det inte bara PEDAL som har sin Kickoff utan alla föreningar/program har sina egna Kickoffer på campusområdet.

 

Vad innehåller en KICKOFF?

En Kickoff är förknippat med glädje, nya vänner, lekar, sång, musik, och massa party! Hela campus kommer att bubbla av energi och en euforisk känsla där ni ”nollor” kommer i första hand. Allt under Kickoffen är frivilligt och man ställer upp i den mån man vill/kan och det kommer inte vara alkoholtvång (alkohol kommer dock förekomma för de som vill men som en ”stämningshöjare”). Det kommer vara fullspäckat schema med olika aktiviteter som besök på båda studentpubarna, sittning, stadskamp, skattjakt och mycket mer. Ni nya studenter kommer att delas in i olika lag som leds av årets general med hennes kickoff-grupp. Som nya lärarstudenter kommer ni få faddrar under veckan som också är era lagledare. Lagledarna kommer finnas till hjälp för er och era frågor under veckan. Kickoff-gruppen tillsammans med styrelse, lagledarna och funkisar kommer se till att ni får en av era bästa upplevelser någonsin!

 

Boende och bra att veta

Som de flesta av oss nog redan vet kan det ibland vara svårt att få tag på en studentlägenhet. På campus Växjö, finns det tre fastighetsbolag: Växjö bostäder (www.vaxjobostader.se/) som är störst. Växjö bostäder använder sig av ett poängsystem, där man står i kö och samlar poäng. Sedan finns Stubor (www.stubor.se) samt Campushem (www.campushem.se/) som inte kräver några särskilda poäng utan det som krävs är endast att en intresseanmälan görs via mejl och att det finns lediga lägenheter.

För er som vill delta på kickoffen men inte lyckats få tag på en lägenhet och/eller pendlar, kommer vi att lösa genom att ni får sova hos era faddrar. På campus finns det inga bekymmer!

Under veckan är det viktigt att alltid ha med sig sitt antagningsbesked från www.antagning.se  i pappersform, ditt Linnéstudenternakort och kontanter (vissa pubar och liknande tar inte kort)! Bankomat finns på campusområdet. Linnéstudenternakortet finns att ordna på Linnéstudenternas hemsida: www.linnestudenterna.se. Linnestudenterna är kåren som gäller för Linnéuniversitetets studenter och det är Linnéstudenterna som hjälper studenter med frågor som handlar om deras utbildning, gällande på alla universitetets program. Det är bra att ha ordnat ett Linnestudenternakort innan Kickoffen, då detta behövs för att komma in på studentpubarna under och efter Kickoffen!

 

Kostnad

För att få vara med under kickoff-veckan krävs det ett medlemskap i pedagogernas studentförening PEDAL. Priset för detta medlemskap är 80 kr och uppåt, beroende på hur långt medlemskap du väljer att teckna. Det högsta du kan betala är 150 kr och då gäller ditt medlemskap för hela studietiden. Under kvällarna kommer vi att besöka de båda studentpubarna som finns på campus Växjö; Slottstallarna och Sivans, och det kommer att kosta inträde på ca 50 kr per gång. En sittning kommer äga rum på fredagen och denna fantastiska tillställning kostar ca 100 kr och då ingår dricka, mat och underhållning! Kickoffens sista kväll kommer att avslutas med en av studentpubarnas pumpöppning och då kommer inträdet bli lite dyrare. Det är självklart frivilligt vad man väljer att vara med på (men erfarenheter säger att man brukar vilja vara med på allt)! Under Kickoffen kommer det finnas möjlighet att köpa PEDALs egna orange overall tillsammans med märken och detta till ett rabatterat pris just under Kickoffen. Kickoffkitet: Overall, årets kickoff-märke samt medlemskap för hela din studietid kostar endast 500 kr. Detta erbjudande kommer bara kunna köpas under Kickoffen, så passa på att köpa din egna underbara orange overall under Kickoffen!

Många som inte tar möjligheten att vara med på sin kickoff ångrar sig oerhört i efterhand då de märker hur roligt andra studenter hade och vilka kontakter de skapade. Många i årets Kickoff-grupp lärde känna varandra genom arbete inom Kickoffen för tidigare år eller genom arbete inom PEDAL, så tveka inte att delta i årets roligaste vecka någonsin!

Tveka inte att höra av dig till oss i kickoff-gruppen med frågor angående Kickoff-veckan via mejl: pedalko14@gmail.com eller till PEDAL via mail: pedal@pedalivaxjo.se. Du kan även hitta information om Kickoffen 2014 på Facebook: sök på Pedal – pedagogalliansen eller varför inte gå med i denna grupp vi har skapat för alla nya lärarstudenter: https://www.facebook.com/groups/499748736793784/?fref=ts

Det kommer även finnas möjlighet till att läsa om arbetet med Kickoffen 2014 på vår blogg: www.pedalskickoff.blogg.se

 

Har just DU några frågor om Kickoffen får du mer än gärna kontakta någon av oss som vet mycket om Kickoffen via telefonnummer:

Ida Nordmark 076 126 02 72

Julia Flink 073 524 84 88

Erika Bergkvist 073 938 85 94

Elin Sjögren 070 969 40 71

Anna Nilsson 072 233 00 11

Frida Larsson 076 843 57 47

Ida Sotti 073 445 54 18

Har ni frågor angående er kommande utbildning, får ni mer än gärna höra av er till PEDALs utbildningsansvariga via mail: utb@pedalivaxjo.se.

Ta chansen att ställa frågor eller funderingar, inga frågor eller funderingar är dumma! Vi har själva varit förvirrade nyblivna studenter som inte haft någon aning om någonting gällande studentlivet och campus. Vi finns till för er!

Ta gärna en titt på schemat, bilderna och filmerna från tidigare kickoffer och även ”ny student” på hemsidan och njut av att det snart är din tur!

Vi ser fram emot att möta just DIG och tycker att du borde ta tillfället i akt att lära känna dina blivande kurskamrater och vänner för livet!