Veckomejl v. 35

Hallå alla somriga medlemmar!

Veckans mejl innehåller information om kontorets öppettider, Pedals informationkväll, Biljettsläpp till utbildningsresan, Pluggkväll ned quiz och till sist, Masens spalt.

  1. Varmt, varmt välkomna ska ni vara!

Styrelsen vill inleda terminen med att välkomna alla nya medlemmar till vår Pedal-familj! Tack för en galen vecka, men som vår kloke ordförande sa: Kickoffveckan är slut – men året har bara börjat.

Därför passar det alldeles utmärkt att nu presentera:

ÅRETS FUNKTIONÄR 2017
Sebastian Månsson och Emmy Berglin

ÅRETS NOLLA 2017

Maikel “Magic Mike” Kroosinho Odicho från lag Twisted Teachers och Mona Strandberg från lag Irland.

ÅRETS LAGLEDARE 2017

Emelie Hillgren, Sofia Wiemer och Joakim “Lillis” Engström från lag Ingenstans

ÅRETS LAG 2017

Lag Troll

Stort grattis till er! Och kom ihåg: SLUTA. ALDRIG. VEVA.

  1. Kontorets öppettider

En gång i veckan öppnad PEDAL upp dörrarna till kontoret för att kunna hjälpa er med era ärenden, svara på era frågor och bjuda er på lite kaffe. Det sker varje tisdag mellan 12:00-13:00, och vårt kontor hittar ni mittemot receptionen i H-huset. Så se till att glida förbi på tisdag och snacka lite strunt med vår vice ordförande!

  1. Pedals informationskväll

Måndagen den 28/8 i Linnésalen klockan 18:00 bjuder styrelsen in till en informationskväll där vi informerar er om vad som händer i höst, hur man kan bli lagledare, funktionär, kickoffgrupp och general. Vi kommer även berätta hur du som medlem kan påverka Pedals verksamhet och hur man kan engagera sig mer.

  1. Ni har väl inte missat att vi ska till Oslo?

Den 22:e september åker PEDAL till Oslo för en två dagars visit fylld av aktiviteter planerade av STOOL, vårt utbildningsutskott. Biljettsläppet är den 7:e september klockan 18:00 vid Pedals kontor, och biljettpriset för resan ligger på 1000 kr. I priset ingår biljett till samtliga aktiviteter, boende och resa.

I evenemanget hittar du mer information om resan:

https://www.facebook.com/events/1879773982263661/?fref=ts

  1. Känns det lite segt inför pluggstarten?

Oroa dig inte! PEDAL arrangerar varje månad en pluggkväll för de som har tröttnat på UB-livet och vill studera med likasinnade. Pluggkvällen kommer inledas med ett utbildningsquiz, där vinnarna får ett presentkort på akademibokhandeln.

Nästa pluggkväll är måndagen den 11:e september, håll utkik efter ett evenemang som kommer ut nu i dagarna!

  1. Masens spalt

Älskade älskade spalt, äntligen möts vi igen! Äntligen är det dags att berätta min livshistoria i form utav lite för långa anekdoter från mina glansdagar (alltså alla mina dagar). Just denna vecka ska jag helt ärligt fuska lite – och faktiskt återanvända en utav mina gamla favoriter.

Det var flera somrar sen, och jag jobbade på en festival i Dalarna. Just den dagen stod jag utomhus på backstageområdet och bistod med vatten och diverse godsaker för all personal och funktionärer. Det staplar fram två trötta grabbar som tacksamt tog emot de kakor jag serverade. Den ena försökte skämta om hur han skulle ta med sig hela vattendunken för han var så törstig, och jag svarade tröttsamt på hans torra skämt med ett halvhjärtat komiskt svar tillbaka. Ni förstår, har man slitit 14 timmar per dag i en veckas tid, och fått höra samma slags skämt oändligt många gånger så är tålamodet rätt bra förminskat och ens comeback ligger lite på autosvar.

Grabben pratar på om den här oerhört spännande vattendunken, och vid det här laget var jag mer intresserad av mitt arbete än hans småprat. “Näe, jag förstår dig. En dunk vill man inte bli av med” sa han. Jag nickande instämmande och tröttsamt. “En dunk är ju faktiskt väldigt bra att ha” fortsatte han. Jag kunde inte bry mig mindre. “Är du en dunk?” frågade han. Jag kollade på honom, helt oförstådd att jag precis fått höra norra Europas sämsta raggningsreplik. Jag förstod att han ville ha ett svar, men jag var helt ställd av den besynnerliga frågan. Min respons är inte något jag är så stolt över, då jag i tystnad plockade jag upp en disktrasa och lämnade min servering för att torka borden. Kvar stod han, och legenden säger att han fortfarande står kvar, och väntar på att få svar på sin fråga om jag är en dunk eller inte.