Veckomejl v. 14

Hallå alla tvättäkta medlemmar!

Veckans mejl innehåller information om kontorets öppettider, jobba med PEDAL, Campus Molloy och Masens spalt!

  1. Kontorets öppettider

Dags att fylla på overallen med märken! Vi har märken för dig som vill representera din utbildning, PEDAL, eller kanske visa upp hur många omtentor eller köpstopp du har dragit på dig! På tisdag hittar ni Synsam och Posh Spice på kontoret som har öppet mellan 12:00-13:00!

  1. Incoming: orange!

Börjar det sina lite bland jobbkorten? Då är det dags att fylla på! Nästa vecka är det dags för PEDAL att inta Slottsstallarna med den prakt vi brukar ha och visar vart jobb-skåpet ska stå! Nu har även Slottsstallarnas styrelse gjort det ännu enklare att jobba bakom barerna! Så du som kände dig osäker men ändå nyfiken på att ställa sig bakom baren, detta är det perfekta tillfället för dig att pröva på!

Som jobbare får du inte bara hänga med andra härliga och sköna pedalare, du får även mumsa i dig så många piroger, panpizzor och annat gott under kvällen! Till detta kan du självklart skölja ner med all alkoholfri dricka du får i dig! Dessutom får du efter passet ett halv jobbkort i handen, som du kan använda till att antingen smita förbi kön eller skippa inträdet en kväll. Ytterligare en skön belöning är att du får även åka med på Pedals tackaktivitet som kommer äga rum senare i vår! Den är till för alla våra underbara jobbare som har spenderat mysiga jobbkvällar med oss på Slottsstallarna.

Dagarna som gäller är följande:

Torsdagen den 6/4 från 17:00 till ca 02:30

Fredagen den 7/4 från 19:30 till ca 03:30

En nyhet som är här för att stanna är att Slottsstallarna bjuder på mat innan jobbpasset på fredagar!

Du hör av dig till jobbansvarig@pedalivaxjo.se med ditt namn, telefonnummer, personnumer, vilken dag du vill jobba och eventuell specialkost.

  1. Pluggnivå: 110 %

Förra veckans pluggkväll var spec-tac-u-lar. Som utlovat så kom studieverkstaden på besök och berättade hur man lyckas med plugget, vilket som blev otroligt lyckat! Något annat som var lyckat var det utbildningsquiz som STOOL hade trixat ihop! Det tyckte i alla fall Lag: Bäst bestående av Arvid Gransröm, Jerry Arvidsson och Paul Lund. Stort grattis till er som kirrade hem 10 poäng i Gott-och-blandat-quizet!

  1. Äntligen är den här!

Kära medlemmar, nu är det äntligen dags att visa vad ni går för! Det är nu dags att börja planera inför årets …..*trumvirvel*…. CAMPUS MOLLOY! Det är dags att samla ihop sina kompisar och bilda det laget som kommer ta hem årets pris? Du hittar mer information i evenemanget:

https://www.facebook.com/events/1346412722112822/

  1. Masens spalt

Låt mig berätta en historia.

Jag vaknade upp efter en god natts sömn. Tänkte att jag skulle passa på att tvätta lite. Jag vandrade ner till tvättstugan med min tvätt. Denna rundan passade jag på att tvätta mina sängkläder. Jag vandrade ner de fyra trapportna till tvättstugan och drog igång två maskiner. Tvättmaskinen centrifugerade rätt dåligt, så när jag 46 minuter senare drar ut min tvätt är det då mer vatten än tvätt. “Ingen fara!” tänkte jag, och hängde omsorgsfullt upp min tvätt i torkskåpet.

Efter en stund var det dags att kolla till dyrbara, älskade tvätt. Jag öppnar skåpet, och vad märker jag? Fanskapet är sönder. Där hänger min tvätt och bildar vattenpölar, och jag inser att jag inte kommer ha torra sängkläder att bädda med. Men jo! Torktumlaren finns ju! Jag slänger in den fortfarande dyngblöta tvätten i torktumlaren. Allt lugnt tänker jag, men än en gång hade jag fel. Istället för att fylla min tvätt med varm luft så fyller den hela rummet med en brännande doft som påminner om en hårfön som är trött på livet. Jag sliter ut min tvätt med en rädsla för att bränna ner byggnaden. Jag tar då beslutet om att avbryta tvättiden för  att torka min tvätt traditionellt och hoppas på att mina sängkläder är torra inför kvällens sovande.

Jag tar min tvätt på ca 57.4 kg och vandrar upp 4 trappor till min lägenhet. Försöker öppna lägenhetsdörren, den är låst. Jag rotar i fickorna, hittar ingen nyckel. Med rädsla för att min tvätt ska bli stulen slänger jag upp IKEA-påsarna med tvätt på ryggen, som vid det här laget väger minst 70 kg, och vandrar ner till tvättstugan igen. Och jajemen, genom fönstret så ser jag att mina nycklar ligger och chillar lite i solljuset på tvättbänken. Når jag dem? Såklart inte, dörrfan är låst och jag får glatt vänta på att nästa person ska tvätta och släppa ut mina nycklar som jag i det här laget är fruktansvärt arg på. Vid det här laget så väger min tvätt ca 113 kg, och jag står ute i duggregnet och väntar på den granne som till sist kommer och låser upp så jag når nycklarna?

Sensmoralen av denna historia? Glöm inte dina nycklar och tvätta inte alla dina sängkläder samtidigt. Mvh, någon som inte kommer sova skönt inatt.