Veckomejl v. 11

Hellu alla medlemmar! 

Veckans mejl innehåller information om Pedalens öppettider, Ut i arbetslivet, Jobba med PEDAL, Föreläsning för konflikthantering, Pinchos – fas 2 och Mad Hatters spalt med veckans film!

1. Pedalens öppettider
Kontorstiden för denna vecka står Fiesta och Häggkvist för lunchmyset, så kom in med matlådan och chilla med en härlig kopp gratis kaffe eller te. Snacka om allt möjligt och tagga inför veckans pubjobb!

2. Ut i arbetslivet
Sfi-skolan Merit söker vikarier för både dags- och kvällsjobb!
Merit är en skola i Växjö centrum som  lär ut svenska som andraspråk och specialiserar sig i användningen av det svenska språket i arbete, utbildning och livet i övrigt. Vid intresse kontakta rektor Monika Dall på telefon: 0735 00 59 11. 

Mer info om Merit hittar du här:
https://www.meritutbildning.com/sfi/vaxjo/

___

SiS – Statens insitutionsstyrelse bjuder in till utställning!

”SiS på väg” kallas satsningen som verkligen gör skäl för namnet. Den gula utställningstrailern är myndighetens egen mobila mässa, och en viktig del av projektet Attraktiv arbetsgivare. Med sextio kvadratmeters utställningsyta kommer den med största säkerhet att väcka rejäl uppmärksamhet. Vilket ju är precis vad SiS behöver.

Med temat “Det gäller livet” hjälper den oss att visa upp en intressant arbetsgivare för de grupper vi behöver rekrytera. Den blir dessutom ett sätt att stärka SiS varumärke. Inne i trailern finns plats för möten, information och filmer.

SiS Trailer kommer att finnas på Stortorget i Växjö den 17 mars och på Linneuniversitetet i Växjö den 18 mars. Personal som representeras är Rektor, lärare, specialpedagog, behandlingsassistent och socionom, öppettider kommer att vara mellan 10.00 och 17.00. 

Mer info om SiS hittar du här:
https://www.stat-inst.se/

3. Jobba med PEDAL
Det har äntligen blivit dags för PEDAL att den 12-13 mars inta Slottsstallarna igen och detta betyder massor av skoj att jobba med ett gäng härliga människor! Låter inte det fantastiskt kul? 
För att vara med och jobba med oss och samtidigt tjäna ett jobbkort som ger den fantastiska förmånen att antingen komma in via jobbkön eller skippa betalning behöver du bara skicka ett mail till jobbansvarig@pedalivaxjo.se eller skriva till Louise Månsson på Facebook.

Mer info hittar du här:
https://www.facebook.com/events/672677823474663/?event_time_id=672677826807996

4. Föreläsning för konflikthantering
Tillsammans med Lärarförbundet anordnar PEDAL en föreläsning om konflikthantering och svåra samtal där vi har bjudit in Carolina Fernandi för att prata om:
– Samtalsstöd
– Konfliktsamtal
– Känslomässiga och stressade situationer

Det svåra samtalet är något som alla blivande och verksamma lärare kommer att bemöta eller redan bemöter i sin yrkesutövning.
Lärarförbundet bjuder på smörgås och kaffe/te, anmäl specialkost.

När: 19 mars 
Tid: 18:00. Fika serveras från klockan 17:30.
Var: Linnésalen på Linnéuniversitetet
Anmälan till: lararforbundet@vaxjo.se

Anmäl med namn, personnummer och ev. specialkost senast måndagen den 9 mars! 

Eventet hittar du här:
https://www.facebook.com/events/485323495482589/

5. Pinchos – fas 2
Inte nog med att vi har fantastiska rabatter på denna härliga restaurang, nu kommer snart ännu mer härliga erbjudanden för alla våra medlemmar! Håll utkik, information kommer inom kort!

6. Mad Hatters spalt
På lördag är det dagen som våra studenter inom matematik kanske småler lite åt, Pi-dagen, som såklart infaller varje år den 14:e mars.

Talet π (pi), även kallat Arkimedes konstant, är en matematisk konstant som representerar förhållandet mellan en cirkels omkrets och diameter.

Dess värde är knappt 3,1416 men då talet är irrationellt kan det aldrig skrivas ut exakt med siffror. Beteckningen π infördes troligen 1706, från det grekiska ordet för omkrets, περιφέρεια. π är ofta approximerad som 3,14

De tidigaste kända uppskattningarna av π:s värde härstammar från tiden cirka två årtusenden f.Kr.

Det har blivit en tävling att kunna memorera så många siffror av pi som möjligt och det finns ett verifierat rekord av Chao Lu från Kina som den 20 november 2005 ur minnet lyckades räkna upp π med 67 890 decimaler.

Så är ni lite rastlösa och har några timmar fria, testa och se hur långt ni kommer!

Psst, det svenska rekordet ligger bara på 13000 decimaler ifall någon känner sig manad!

Dagen firas vanligen (och ganska självfallet) med paj av alla sorter, alternativt så kan man töja lite på den med en PIzza PIe.

Veckans film:
Life of Pi (2012)

Stay calm, we’re all mad here!