VECKOBREV V. 45

_____

Hallå alla pedalare!
Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, quizkväll med STOOL, förfest med POOL, tacksittning 2022, vad händer i KAROLIN och Palmens spalt.

1. Pedalens öppettider
Kontoret håller öppet som vanligt imorgon mellan 12-13. Har ni ärenden, frågor eller bara är kaffesugna så titta förbi! Det är Betsson och Findus som håller er sällskap.

3. Quizkväll med STOOL
Tisdagen den 8/11 klockan 18:00 är det återigen dags för quizkväll med STOOL! Lärarförbundet är på plats som vanligt och sponsrar med fina priser och fika. Se till att vässa dina quizförmågor och gör dig redo för en kväll som sätter guldkant på vardagen. Vinnaren av tipspromenaden kommer även koras under kvällen. Quizkvällen äger rum i sal H1412.

4. Förfest med POOL
Fredagen den 11/11 klockan 19-21 är det äntligen dags för förfest med POOL! Vi bjuder in till förfest på Stallet där vi har trevligt häng med bra musik och goda drinkar. Efter förfesten så blir det eftersläpp, vilket betyder att alla som är med på förfesten får stanna kvar inne på Stallet tills det öppnar. Ni behöver alltså inte ställa er i kön för att komma in igen vid ordinarie öppettid kl 22. Hoppa i er ovve och kom och häng med oss!

Det finns några biljetter kvar så kontakta PEDAL via sociala medier om du vill säkra en biljett inför fredag. Biljetterna kostar 25 kronor styck!

5. Vad händer i KAROLIN
KAROLIN är Pedals systerförening i Kalmar. Som medlem i PEDAL är du automatiskt även medlem i KAROLIN och vice versa. I november har KAROLIN följande event inplanerade:

Röd och gul sittning (SPIIK och KAROLIN) 12/11

Lasergame 19/11

Pubrunda med Lambda 25/11

6. Tacksittning 2022
Det har blivit dags för tacksittning 2022! Sittningen äger rum på Sivans den 19/11 och pågår mellan 17-19. Observera att den i första hand är tillägnad lagledare, funktionärer, KOG samt styrelsen. Om det efter ordinarie biljettsläpp finns biljetter över kommer det att ske ett extra biljettsläpp för er som nollades i år. Biljettsläppet kommer ske den 8/11 klockan 16 utanför Pedals kontor och detta kalas kommer att kosta 120 kronor. I priset ingår två dryckesbiljetter och mycket god mat! För mer information: se evenemanget på Pedals Facebook.

7 . Palmens spalt
Stress. Vi har alla upplevt det på något vis och i olika grad. Tillhör du de som lätt bli stressade? Eller är du mer av “hakuna matata” och “det löser sig”? Vad gör dig stressad? Räcker det med att påbörja en ny kurs och inte ha full koll på läget för att pulsen ska öka? Eller krävs det två omtentor, ett uteblivet CSN och mycket att göra på extrajobbet för att ens ett extra hjärtslag ska märkas?

Viktigt att komma ihåg är att det finns olika typer av stress: långvarig och kortvarig. Det tillhör livet att i perioder vara stressad. Det är kroppens naturliga reaktion med syfte att förbereda oss på hot eller utmaningar som vi ställs inför. Både studier, arbete och relationer kan ibland vara extra krävande. Att vara stressad i korta perioder lite då och då således är helt naturligt. Det kan även vara hjälpsamt sett till att vi håller oss alerta när vi behöver prestera. Det är dock inte alltid så hjälpsamt när det inte finns något faktiskt hot, som att vi behöver fly från en björn, utan då stressen istället beror på en kommande tenta. Det är när stressen pågår under en längre tid som den kan bli skadlig och påverka vår hälsa negativt. Långvarig stress kan i värsta fall leda till utmattningssyndrom. För att göra det hela lite knepigare så har den långvariga stressens effekter en tendens att smyga sig på en. Därför kan det vara svårt att inse i tid att man har stressat för mycket under en längre tid.

För att råda bot på långvarig stress finns det ett solklart knep: återhämtning. Se till att ge dig själv återhämtning under, eller efter perioder som kräver extra mycket av dig. Kroppen är fantastisk på att återhämta sig, men den måste också få chansen. Vissa har enkelt för att se till att de får tillräckligt med återhämtning, andra finner det lite svårare. Vilka knep har du för att stressa av, varva ner, andas ut? Om inspirationen tryter eller om du tillhör de som kan behöva en liten knuff i rätt riktning för att ge dig själv lite andrum kommer här några enkla tips på hur man kan varva ner:

Gå en promenad
Prata med en vän
Spendera tid i naturen
Kolla på en serie/film
Lyssna på musik
Gör en andningsövning
Yoga
Släck ner studier/ jobb i tid så du hinner varva ner innan läggdags.

Självklart finns det massor av andra knep och troligtvis passar vissa dig bättre än andra. Huvudpoängen är att även små saker kan göra stor skillnad. Bara en sådan sak som att tända ett ljus och koka en kopp te kan göra att ett visst lugn infinner sig. Kombinera detta med att läsa en bok i höstrusket så har du garanterat skapat förutsättningar för en stunds avkoppling! Denna vecka är mitt lästips en typisk feelgoodroman som passar perfekt för höstmys: När livet börjar om av Lucy Dillon.

Kram på er
/Palmen