VECKOBREV V.4

_____

Hej alla fina pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, jobba med PEDAL, quizkväll med STOOL, Pluggkväll med STOOL, Pluggkväll med STOOL, ansökan till General 2024, medlemsmöte samt Antoinettes spalt (gästad av Hoppsan!)

1. Pedalens öppettider

Tisdagen den 23/1 håller kontoret öppet! Klacken och Mange håller er sällskap mellan 12-13. Har ni frågor, ärenden eller är kaffesugna så är det bara att komma förbi. 

2. Quizkväll med STOOL

Onsdagen den 24/1 bjuder utbildningsansvariga in till årets första quizkväll! Så ta med dig en kompis eller kom själv för att sätta hjärncellerna på prov. Fika till alla deltagare samt pris till vinnaren/vinnarna utlovas! 

När? 24/1 klockan 17.30

Vart? H1311

3. Jobba med PEDAL

Det har blivit dags för Pedals första jobbvecka för terminen! Precis som vanligt inleds arbetspassen med en gemensam måltid på Slottsstallarna där vi sedan kör en genomgång av alla positioner för kvällen! Det behövs alltså ingen tidigare erfarenhet utan instruktioner och genomgångar görs på plats innan Stallet öppnar! Har du aldrig jobbat går det således utmärkt att komma och jobba med oss – du kommer att lära dig efterhand. Varje avslutat jobbpass belönas med ett jobbkort som kan användas på Slottsstallarna.

Datumen då PEDAL arbetar på Slottsstallarna är den 1/2 och 2/2. Vill du jobba någon av eller båda dagarna kontakta jobbansvarig Jennifer Jingmark på Messenger eller via mail: jobbansvarig@pedalivaxjo.se. För mer information, se evenemanget på Pedals Facebook.

4. Pluggkväll med STOOL

Tisdagen den 30/1 anordnar STOOL årets första pluggkväll. Ta med dig valfritt skolarbete, kanske en pluggkompis och häng med oss i H1311! Kaffe, te och fika kommer såklart också att finnas.

När? 30/1 klockan 15.30-17.30

Vart? H1311

5. Ansökan till General 2024

2024 är äntligen här, vilket också innebär startskottet för planeringen av årets kickoff! För många lärarstudenter är kickoff-veckan den bästa veckan på hela året där det skapas minnen som varar livet ut. För att arbetet ska kunna sättas igång behövs någon som vägleder kickoff-gruppen, funktionärerna och lagledarna. Och det, kära pedalare, är ingen mindre än Generalen! Håll koll på Pedals Instagram eller spana in evenemanget på Pedals Facebook för mer information hur du söker till General! Du kan söka General till och med den 4/2

6. Medlemsmöte

Tisdagen den 31/1 är det dags för Pedals årliga medlemsmöte, mötet kommer att äga rum kl 18.00 i sal H1311.

Pedals medlemsmöten är det högsta beslutande organet i organisationen och som medlem i PEDAL har du rösträtt i alla frågor som tas upp under mötet. Vi kommer att bjuda på fika, kaffe och te så kom på mötet och gör din röst hörd. Det är DU som har makten med din närvaro!

När? 31/1 klockan 18.00

Vart? H1311

7. Antoinettes spalt

Godmorgon alla mina små sockertoppar! Vi är nu inne på årets fjärde vecka och med oss i spalten har vi Hoppsan, Pedals kassör. Hoppsan har kanske den tyngsta och viktigaste uppgiften i styrelsen, att med bokföring och kassörblick hålla koll på vår ekonomi. Eftersom jag är humanist och därför inte kan räkna är jag väldigt glad att han är här. 

Vid här laget är ni även med i svängarna, herr kassör ska bli tilldelad ett bakverk. Hoppsan är för mig en klassisk syltkaka! Han är pålitlig, ett säkert kort som är lugn och betryggande på det sättet endast en traditionell mördegskaka kan vara. Om ni förövrigt undrar vad skillnaden mellan en syltkaka och en hallongrotta är så kan jag berätta att det är en definitionsfråga. Veckans baktips är att baka syltkakor/hallongrottor i långpanna, väldigt smidigt. Med det har jag talat till punkt, scenen är din Hoppsan.

Let them eat cake!

Antoinette

Hej alla kära pedalare! 

Det har blivit dags för mig, Hoppsan, även känd som Jonathan Triches, att gästa Antoinettes spalt. Mycket trevligt. Jag tänker att jag följer i ordförandes och vices spår och presenterar mig själv. Jag sitter som kassör och min uppgift är att se till att mina kära styrelsemedlemmars olika idéer kring olika evenemang inte gör oss bankrutta. Jag är inne på termin 4 och pluggar till ämneslärare i svenska. Vanligtvis hittar ni mig på stallet, men gör ni inte det så sitter jag förmodligen hemma och läser en bra bok. Förra året satt jag i STOOL, så jag hoppas ni kommer på quizkvällen nu i veckan och försöker slå mig. Vi ses på alla fantastiska evenemang som kommer under året!

Eran alldeles egna,

Hoppsan