Veckomejl v. 45

Hellu alla medlemmar! 

Veckans mejl innehåller information om Pedalens öppettider, Årsmöte, Träna med PEDAL, Pluggkväll, Discord och Mad Hatters spalt med veckans film!

1. Pedalens öppettider
I novemberrusket håller vi självfallet kontoret öppet som vanligt och denna tisdagen är det inga mindre än Caesar och Hybris som håller låda mellan 12-13! Välkomna in med lunchen för en kopp kaffe och klockrena argument redo för en diskussion om vilken korv som är godast.

2. Årsmöte
Året har gått fort och det är snart dags för ett nytt årsmöte! Onsdagen den 18/11 kl. 18.00 är ni varmt välkomna att närvara att vara med och bland annat se den nya styrelsen röstas in. Eventuella motioner som skickats in kommer även behandlas på plats och dessa skickas till pedal@pedalivaxjo.se senast den 4/11. 

Som medlem i PEDAL har du rösträtt i alla frågor som tas upp under mötet. Omröstning sker öppet, såvida ingen medlem begär sluten omröstning. Det bjuds såklart på fika, kaffe och te på plats, så kom på mötet och gör din röst hörd. Det är DU som har makten med din närvaro!

Mer info hittar du här:
https://www.facebook.com/events/2847374558868428/

3. Träna med PEDAL
Onsdagen den 11/11 är det dags att träna med PEDAL igen! Denna gången är det easyline som står på schemat, vilket ni såklart inte får missa! 

Passet börjar 17.15 och håller på i 40 minuter. Det är såklart, på grund av stundande omständigheter, begränsade platser så det är först till kvarn som gäller. Anmälan görs via mail till aktivitet@pedalivaxjo.se.

Evenemang med mer info kommer inom kort!

4. Pluggkväll
Tisdagen den 3:e november är det dags för en ny pluggkväll med tillhörande quiz som alltid med ett fint pris sponsrat av Lärarförbundet – den härliga organisationen som även bjuder på väldigt goda frallor! 

Ta med veckans plugg till salarna H1411 och H1412 kl. 18.00 och tagga för en mysig kväll med oss!

Mer info hittar du här:
https://www.facebook.com/events/827845277967344/

5. Discord
Pedals discordkanal är fortfarande i rullning, så om du känner för att spela lite eller bara vill snacka lite med andra pedalare är du välkommen in i cybervärmen!

Klicka på länken så hörs vi!
https://discord.gg/3UHmwac

6. Mad Hatters spalt
Idag, den 2 november, är det Dia de los Muertos som främst firas i Mexico. I denna tron åtevänder de döda under natten till den 3 november för att besöka sina släktingar och ta del av den mat och dryck som de saknar från jordelivet. Det är en mycket stor och viktig högtid för de som firar den och en väldigt vacker och färgstark syn. Många noggranna förberedelser utförs inför Dia de los Muertos, det ställs fram altare med foton på de bortgångna, mat och dryck samt saker som personerna tyckte om. Altaret smyckas även med ljus och tagetes (blommor) i gult och orange. 

Gravarna på kyrkogårdarna dekoreras på liknande sätt som altarna. Natten spenderas sedan vid gravarna och altaren där det berättas historier om de bortgångna och deras liv. Den mat som tagits med äts och dricks medan man minns personerna med glädje istället för sorg, något som är en viktig del i traditionen. Med andra ord ses inte döden som något sorgligt och hemskt, utan snarare en naturlig del av livet lika mycket som återvändandet under denna speciella natt. 

Glada mariachi-band brukar stå och spela på kyrkogårdarna till minne av de döda. Dekorationer som vackert dekorerade sockerskallar och skelettfigurer används också, vilket inspirerat de fina ansiktsmålningarna som används.

Har ni inte sett veckans film rekommenderar jag starkt att se den! Det är en otroligt vacker film som visar denna fina tradition på ett väldigt bra sätt, samtidigt som den inger en mysig känsla med stämningsfylld musik. 

Veckans film:
Coco (2017)

Stay calm, we’re all mad here!