Veckomejl v. 44

Hellu alla medlemmar! 

Veckans mejl innehåller information om Pedalens öppettider, Jobba med PEDAL, Årsmöte, Sök till styrelsen, Föreläsning om konflikthantering, Pluggkväll, Vad händer i KAROLIN?, Discord och Mad Hatters spalt med veckans filmer!

1. Pedalens öppettider
Snart är det dags för kontorsöppet igen och denna tisdagen håller Björne och Lärarlyftet låda 12-13. Ta med matlådan, korven, salladen eller vad du nu kan tänkas äta till lunch och nalla en kaffe kryddat med trevligt snack!

2. Jobba med PEDAL
Det har blivit dags för ett nytt jobbtillfälle med vår härliga förening på Slottsstallarna! Detta betyder en sjukt kul kväll tillsammans med härliga jobbare från föreningen, bra erfarenhet att lägga i CV:t samt ett jobbkort som kan nyttjas för att antingen gå före i kön eller gå in gratis under en av Slottsstallarnas ordinarie öppetkvällar – plus att alla som jobbar med PEDAL första gången får ett gratis jobbmärke!

Du behöver ingen tidigare erfarenhet eftersom genomgång av alla stationer sker på plats, plus att det bjuds på god mat innan denna genomgång och gott snacks att plocka under hela kvällen.

Sugen på att jobba med oss? Skriv då till vår jobbansvarig Daniel Galian på jobbansvarig@pedalivaxjo.se eller på Facebook så ordnas en plats direkt. Där skriver du vilken/vilka dagar du vill jobba, tillsammans med mobilnummer, eventuella allergier samt önskemål om vilka stationer som önskas (eller helst undviks) under kvällens gång. 

Mer info hittar du här:
https://www.facebook.com/events/995863870915798/

3. Årsmöte
Året har gått fort och det är snart dags för ett nytt årsmöte! Onsdagen den 18/11 kl. 18.00 är ni varmt välkomna att närvara att vara med och bland annat se den nya styrelsen röstas in. Eventuella motioner som skickats in kommer även behandlas på plats och dessa skickas till pedal@pedalivaxjo.se senast den 4/11. 

Som medlem i PEDAL har du rösträtt i alla frågor som tas upp under mötet. Omröstning sker öppet, såvida ingen medlem begär sluten omröstning. Det bjuds såklart på fika, kaffe och te på plats, så kom på mötet och gör din röst hörd. Det är DU som har makten med din närvaro!

Mer info hittar du här:
https://www.facebook.com/events/2847374558868428/

4. Sök till styrelsen
Verksamhetsåret för styrelsen 2020 börjar lida mot sitt slut och det är dags för en ny styrelse att ta över ratten och styra föreningen mot nya äventyr! Är du sugen på att engagera dig i föreningslivet, vara med och påverka, se hur föreningen växer (troligtvis du med) och samtidigt ha det riktigt roligt på vägen tillsammans med fina styrelsekompanjoner? Då tycker vi absolut att just DU ska söka till Pedals styrelse 2021!

I din ansökan presenterar du dig själv, skriver vilken eller vilka poster du söker samt en motivering till varför du skulle passa på den posten du sökt. Söker du fler poster sätter du dessa i den ordning du helst prioriterar, detta kan innebära att du kan bli valberedningens förslag på ditt andraval. 

SISTA ANSÖKNINGSDSGEN är den 28/10 kl. 23.55 och du skickar din ansökan till “valberedning@pedalivaxjo.se”.

Tänk på att valberedningen kan kalla dig till intervju någon gång mellan den 1/11 och den 2/11 med ganska kort varsel, detta via mejl, så se till att ha schemat fritt då!

Mer info och beskrivning av poster hittar du här:
https://www.facebook.com/events/339457733933644

5. Föreläsning om konflikthantering och svåra samtal
Onsdagen den 4/11 kommer PEDAL tillsammans med Lärarförbundet ha en föreläsning om konflikthantering och svåra samtal i Ikea-salen på Linnéuniversitetet där Carolina Fernandi kommer föreläsa och prata om samtalsstöd, konfliktsamtal, känslomässiga reaktioner och stressreaktioner. 

Svåra samtal och konflikter bemöter lärare ofta i yrkesutövningen. Genom föreläsningen kommer Carolina ge er fakta, tips och idéer på hur ni kan gå tillväga för att ta dessa samtal och bemöta konflikter på ett bra sätt.

SISTA ANMÄLNINGSDAGEN är den 26/10 och detta görs genom att skicka en anmälan till lararforbundet@vaxjo.se med namn och personnummer. 

Mer info hittar du här:
https://www.facebook.com/events/3793215954023465/

6. Pluggkväll
Tisdagen den 3:e november är det dags för en ny pluggkväll med tillhörande quiz som alltid med ett fint pris sponsrat av Lärarförbundet – den härliga organisationen som även bjuder på väldigt goda frallor! 

Detta kommer självklart bli lika trevligt som vanligt, så boka in den kvällen redan nu! Evenemang kommer inom kort!

7. Vad händer i KAROLIN?
På onsdag händer massor på en gång för våra kalmariter! De har nämligen både medlemsmöte och plugg-/quizkväll då – trevligt!

8. Discord
Pedals discordkanal är fortfarande i rullning, så om du känner för att spela lite eller bara vill snacka lite med andra pedalare är du välkommen in i cybervärmen!

Klicka på länken så hörs vi!
https://discord.gg/3UHmwac

9. Mad Hatters spalt
På lördag är det den 31 oktober och jag hoppas verkligen ni vet vad det betyder… Halloween!!
Inte nog med att det är den bästa dagen/kvällen på hela året (enligt mig) – det är även fullmåne kallad “Blue Moon”. Detta fenomen innebär att det inträffar två fullmånar under samma månad, som i oktober i år, vilket betyder att den tyvärr inte kommer vara blå. Trots att nästan varenda film som utspelar sig kring Halloween har en fullmåne är det egentligen betydligt mer ovanligt att det är en fullmåne på just den dagen, nämligen var 18-19:e år! Så passa på att ta in den vackra synen ordentligt på lördag, för nästa gång det händer dröjer ett bra tag!

Ursprunget till Halloween kan spåras tillbaka till den keltiska högtiden Samhain (uttalas ungefär som saa-win) som var en uråldrig festival där slutet av skörden markerades och firades. Kelterna trodde att slöjan mellan de levande och döda var som tunnast under Samhain och därför den perfekta tiden att kommunicera med sina avlidna kära. 

Visste du att de populära Jack-o-lanterns vi gör av pumpor förr var gjorda av rovor och såg riktigt läskiga ut? Sök på google och kolla! (Ex. Jack-o-lantern turnip).

Eftersom jag inte kan bestämma enbart en film som representerar hela detta fantastiska tema kommer en hel liten lista på några av mina personliga Halloween-favoriter!

Veckans filmer:
The Nightmare Before Christmas (1993)
Hocus Pocus (1993)
Trick ‘r Treat (2007)Scary Stories to Tell in the Dark (2019)
ParaNorman (2012)
Halloweentown (1998)
Scream (1996)
The Addams Family (1991)

Stay calm, we’re all mad here!