VECKOBREV V.16

Hej alla fina pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, Träna med FIOOL, Quizkväll med STOOL, Hajk med FIOOL, Funktionärsansökan 2024, Tack till alla som kom på ANIMAL PEDAL, Valborg, Övergång till Hitract samt Antoinettes spalt

1. Pedalens öppettider

Tisdagen den 16/4 håller kontoret öppet! Klunksan och Påfågeln håller er sällskap mellan 12-13. Har ni frågor, ärenden eller bara är kaffesugna så är ni välkomna förbi.

2. Träna med FIOOL

OBS! Samling imorgon klockan 18.15 utanför Nordic Wellness Teleborg!

FIOOL anordnar i samarbete med Nordic Wellness Teleborg ett träningspass den 16/4 mellan 18.30-19.15. Passet består av fartfylld kondition med inslag av kampsport. Är detta något du vill delta på? Tveka inte att anmäla dig senast 11/4 genom att skriva till oss på Instagram eller kontakta aktivitetsansvarig (aktivitet@pedalivaxjo.se)

När? 16/4 klockan 18.30-19.15. Sista anmälningsdag torsdag 11/4

Var? Nordic Wellness Teleborg

3. Quizkväll med STOOL

Saknar du millennieskiftet? Är du en 90’s kid som remember this eller kanske en 2000’s baby? Då måste du skriva in den 23/4 i kalendern! STOOL bjuder in till månadens quizkväll på temat “Nostalgi”! Alla deltagare bjuds i vanlig ordning på fika och det kommer att finnas ett fint pris till vinnarna.

När? 23/4 klockan 18.00-19.00

Var? H1412

4. Hajk med FIOOL

Vårterminen susar förbi i stormsteg och den varmare årstiden är på ingång. Det betyder att det snart är dags för Fiools fantastiska hajk! Den 11-12 maj kommer FIOOL att anordna ett event med friluftsaktiviteter såsom kanotpaddling, övernattning i vindskydd och vandring. Biljetter till hajken är begränsade och kommer att säljas den 24/4. Notera dessa datum för det här vill ni absolut inte missa!

Mer info om evenemanget och biljettförsäljningen kommer.

När? 11-12/5. Biljettsläpp 24/4

Var? Mer info kommer. Biljettsläppet sker utanför Pedals kontor.

5. Funktionärsansökan 2024

Är ni taggade inför årets roligaste vecka, kickoffen 2024? Det är definitivt vi! Men, för att veckan ska kunna bli så rolig som bara möjligt behöver vi er, kära pedalares, hjälp. Vi behöver funkisar!

Som funktionär under nollningen hjälper du KOG att genomföra alla grymma aktiviteter under kickoffveckan! Du är även med och välkomnar alla nya studenter till PEDAL. Det finns fyra funktionärsposter du kan söka: Aktivitetsfunkis, materialfunkis, fotofunkis och resursfunkis. För mer info se facebookevenemanget eller instagraminlägget.

Ansökningar skickas till pedalkickoff@gmail.co senast 28/4 klockan 23.55. Har du frågor kan du antingen kontakta KOG via mailen eller vända dig direkt till funktionärsansvariga Nora Borr och Anton Nilsson.

6. Tack till alla som kom på ANIMAL PEDAL

Socialt ansvariga och POOL vill tacka alla vilda partydjur som kom på sittningen ANIMAL PEDAL i lördags! Ni gjorde det till den bästa sittningen på länge ❤

Håll utkik efter bilder på våra sociala medier!

7. Valborg

Snart är det dags för vårens största fest på campus; VALBORG PÅ AMFIUM!!! Självklart kommer PEDAL att vara med och fira. I vanlig ordning kommer vi att ha ett tält på plats där ni gärna får parkera brassestolen vid. Under helgen kommer det även att ske många spännande aktiviteter + tävlingar. Schema för Valborg kommer att publiceras på Facebook och Instagram.

8. Övergång till Hitract

PEDAL håller nu på att flytta sitt medlemsregister från Cardskipper till appen Hitract. Om du redan är medlem i PEDAL kommer du att bli tillagd automatiskt i Hitract. För att aktivera ditt konto, följ instruktionerna som skickas till mailen du angav när du köpte ditt pedalmedlemskap. Längre fram kommer det även vara möjligt att läsa om evenemang, köpa biljetter och betala för märken direkt i appen!

Har du inte fått något mail? Kontakta då Pedals sekreterare Oliver Ahlér via sekr@pedalivaxjo.se

Övergången från Cardskipper kommer att vara helt klar vid nästa terminsstart.

9. Antoinettes spalt

Godmorgon alla mina små sockertoppar! Nu får man väl ändå säga att våren kommit? Körsbären slår ut i blom, det växer påskliljor runt amfium och valborg är snart här. Har varit mycket festligheter och ännu mer är på gång. Jag var på både sittning (ANIMAL PEDAL!!!) och födelsedagsfest i lördags. Denna veckan händer också mycket kul. Idag har till exempel vår fina sekreterare namnsdag. Senare i veckan fyller även min fina och underbara mamma år, så jag måste passa på och ge henne en shoutout: Grattis i förskott mamma, du är bäst!

Min mamma älskar mockatårta, vilket fick mig att tänka på just mocka och mocka-smaken. Visste ni till exempel att namnet kommer från utskeppningshamnen Mocka i Jemen? Det är en benämning på en variant av arabicakaffe som oftast serveras starkt i små mängder. Mocka, eller mocha, syftar också på smakkombinationen choklad och kaffe, vilket kan synas i kaffemenyerna på de flesta caféerna. En mochalatte är för mig den perfekta mittpunkten mellan barn- och vuxenvärlden. I princip en kopp varm oboy med kaffe. För att återgå till mockatårtan, så är det ett anrikt bakverk, men jag skulle inte säga att jag själv har bakat någon. Jag borde kanske dra fram springformen och bakbunken i veckan för att överraska mamma?

Let them eat cake!

Antoinette