Veckomejl v. 46

Hellu alla medlemmar! 

Veckans mejl innehåller information om Pedalens öppettider, Coronas påverkan på Pedals event, Årsmöte, Discord och Mad Hatters spalt med veckans film!

1. Pedalens öppettider
Med senaste uppdateringen av de allmänna råden för Kronoberg måste vi tyvärr meddela att kontoret kommer hållas stängt under den närmaste tiden. Men det är såklart bara att höra av er till oss om ni har några frågor eller funderingar!  

2. Coronas påverkan på Pedals event
Som ni redan vet är vi inne på en ny våg och spridningen har blivit värre igen, därmed har de allmänna råden uppdaterats i Kronoberg. Detta gör att det finns några hårda beslut som fattats:

Fram tills den 26 november kommer alla fysiska event ställas in, alltså “träna med PEDAL” och våra kontorstider. Årsmötet kommer hållas digitalt via zoom och detaljerad information kommer när det närmar sig. Hur det ser ut med evenemang efter 26 november vet vi inte i nuläget, utan vi får helt enkelt vänta och se!

Det är såklart jobbigt för oss alla på många sätt att behöva gå in i en ny period av extrem social distans, så se till att ta hand om er (och varandra, på avstånd såklart) i dessa tuffa tider som rår! Om du har några idéer på vad vi skulle kunna hitta på för distanserade aktiviteter är det bara att höra av dig, vi uppskattar all hjälp vi kan få!

Tills det är dags att inta förfester och sittningar tillsammans igen: tvätta händerna, håll er hemma vid symtom och följ Folkhälsomyndighetens råd!

3. Årsmöte
Året har gått fort och det är snart dags för ett nytt årsmöte! Onsdagen den 18/11 kl. 18.00 är ni varmt välkomna att vara med och bland annat se den nya styrelsen röstas in. Eventuella motioner som skickats in kommer även behandlas på plats.

Som medlem i PEDAL har du rösträtt i alla frågor som tas upp under mötet. Omröstning sker öppet, såvida ingen medlem begär sluten omröstning. Det bjuds såklart på fika, kaffe och te på plats, så kom på mötet och gör din röst hörd. Det är DU som har makten med din närvaro!

Årsmötet kommer nu hållas digitalt via Zoom och detaljerad information kommer när det närmar sig!

Mer info hittar du här:
https://www.facebook.com/events/2847374558868428/

4. Discord – var social i isoleringen
Känner du dig ensam nu när vi går in i en ny isoleringsperiod och vill spela tillsammans med andra, men i trygghet i ditt eget hem? Glöm inte då att PEDAL har en egen discordkanal där du kan spela lite och snacka med andra härliga pedalare. Välkommen in i cybervärmen!

Klicka på länken så hörs vi!
https://discord.gg/3UHmwac

5. Mad Hatters spalt
Med tanke på hur coronavirusets spridning har ökat något enormt bara senaste veckorna tänkte jag ägna detta veckomejl till information om det eftersom jag upplever att det är alltför många här på campus som inte tar detta på tillräckligt stort allvar.

De vanligaste symptomen har de flesta säkerligen redan koll på: feber, torrhosta och trötthet samt huvudvärk och halsont. Sedan finns det mindre vanliga symptom, vissa vars uppvisande inte alltid tolkas som kännetecken på just Covid-19: muskel- och ledvärk, diarré, ögoninflammation, nedsatt lukt- och smaksinne samt hudbesvär som utslag eller missfärgade fingrar och tår.

Förutom att vissa symptom knappt märks av eller avfärdas som något annat kan man även vara helt symptomfri och ändå vara smittad, vilket är vad som gör detta virus så pass farligt. Du kan alltså ha det utan att ens veta om det och just därför är alla säkerhetsåtgärder så otroligt viktiga för att minska smittspridningen så gott det går. 

De nya restriktionerna i Kronoberg bör med andra ord tas på allra högsta allvar:
– Avstå från att vistas i en inomhusmiljö där det finns risk för trängsel, handla i butiker endast vid nödfall. Matbutiker och apotek är såklart okej att gå till, men tänk på att sprita händer och håll avstånd – munskydd rekommenderas!

– Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar m.m. Detta innefattar även fester och hemmafester där många från olika platser samlas på en liten plats.

– Undvik fysisk, eller nära, kontakt med andra personer än de du bor med eller närmast anhöriga.

–  Alla verksamheter i Kronoberg uppmanas att vidta åtgärder så att var och en kan följa de allmänna råden – vilket PEDAL gör just nu.

– Alla arbetsgivare i Kronoberg uppmanas att vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden.

Det är såklart väldigt tråkigt att behöva ställa in planer och strunta i roliga fester för ett litet tag framöver, men det är för allas bästa. Annars lär vi nog få vänta ännu längre på att lyckas bli av med detta fördömda virus. Ja, det är allmänna råd, men jag anser att de bör följas mer som regler och jag hoppas ni tar detta på lika stort allvar som jag. Håll er säkra där hemma, ta alla försiktighetsåtgärder ni kan, tvätta och sprita händerna (hellre för ofta än för sällan). Handkräm är din bästa vän om du, som jag, får torra händer! Ta hand om er!

Veckans film:
Contagion (2011)

Stay calm, we’re all mad here!