Veckomejl V.50

Hej alla julpyntande medlemmar!

Veckans mejl innehåller information om Kontorets öppettider, Ut i arbetslivet, Julpyssel med PEDAL, Campus för musikhjälpen, Jobba med PEDAL och Månssons spalt.

1. Kontorets öppettider

Som vanligt slår vi upp dörrarna till vårt fräsiga kontor på tisdag kl 12-13. På plats finns vår avgående utbildningsminister Isak, samt undertecknad vid namn Louise. Kom förbi och ta en kaffe, köp ett märke, till exempel årets märke för Musikhjälpen eller bara häng! Kontoret hittar du mittemot receptionen i H-huset.

2. Ut i arbetslivet

Lever du på nudlar och vatten den sista veckan innan CSN kommer in på kontot? Se hit!
Angelstadsskolan i Ljungby söker en lärare till årskurs 5 till en tillsvidareanställning med start 2018. Skulle du vara intresserad av tjänsten kontaktar du Simon Märit via marit.simon@skola.ljungby.se eller på telefon: 0702017594.

3. Pluggkväll med PEDAL
Så var det dags för det här verksamhetsårets sista pluggkväll. Som vanligt inleds kvällen med ett utbildningsquiz där det kan vinnas finfina priser!
Denna gång är även lärarförbundet med och bjuder på fika.
Pluggkvällen äger rum kl 17 i sal K1081, vi ses där!

4. Kom och julpyssla med oss!

PEDAL anordnar julpyssel på Slottsstallarna den 12/12. Kom dit och ät några pepparkakor, drick lite julmust eller skriv årets grymmaste rim till julklapparna du köpt. Kolla in evenemanget nedan!
https://www.facebook.com/events/2057621894466804/

5. Campus för musikhjälpen – terminens viktigaste evenemang.

Musikhjälpen drar igång idag och detta vill både vi i PEDAL och hela campus vara med och stödja. Under veckan kommer vi sitta i k-huset och sälja årets märken för Musikhjälpen 2017 till overallen på tisdag, onsdag och fredag kl 12-13. Försäljningen kommer på tisdagen att äga rum på kontoret och resterande dagar i K-huset. Vi kommer även att ha en försäljning på Sivans under onsdagskvällen och på Slottsstallarna under torsdagskvällen. Pengarna vi får in för märkesförsäljningen kommer oavkortat att gå till Musikhjälpen 2017 och deras arbete för att barn inte är till salu. Dessutom kommer några medlemmar PEDAL vara med och sända radio via RadioLUR och Öppna kanalen Växjö mellan kl 23-00 torsdagen den 14 december. Mer om radiosändningen och veckans andra musikhjälpenrelaterade händelser hittar ni i det länkade evenemanget nedan:
https://www.facebook.com/events/1880283661986032/

6. Jobba med PEDAL på Slottstallarna

Det börjar närma sig terminens slut och det är dags för Pedals sista ansvarsvecka på Slottsstallarna. Kom och jobba och ha kul med andra härliga Pedalare! Mer info i evenemanget som ni hittar här: https://www.facebook.com/events/153479945273690/

7. Månssons spalt

I min förra spalt berättade jag om hur det gick till när jag sökte till Pedals styrelse 2018, men många av er känner mig inte ens och därför tänkte jag nu berätta lite, ytterst lite faktiskt, om mig själv och lite mer än jag tänkt om min tid i vårt kära Växjö so far.
Som ni vet heter jag Louise Månsson och kommer från Kristianstad nere i mitt älskade Skåne och inte Danmark som vissa vill kalla det. Jag är 22 år och flyttade till Växjö i juli 2016 för att börja plugga till lärare.

Jag har egentligen i hela mitt liv vetat att jag vill bli lärare men det var först under ansökningsperioden mars-april 2016 som jag bestämde mig på riktigt. Och eftersom jag alltid varit en särskrivningshatande ordpolis var inte valet av ämne särskilt svårt. Att det blev just Växjö var egentligen en slump men samtidigt det kändes lagom nära hem och på samma gång lagom långt ifrån, då jag vid det här laget var ganska trött på Kristianstad.
Jag kom in på Ämneslärarprogrammet med ingångsämne svenska och samma dag hittade jag en lägenhet. Den dagen kändes det som att jag hade en sån otrolig tur, allt gick i min väg.

Sagt och gjort, jag flyttade till min lägenhet som låg tre mil utanför Växjö i den charmiga lilla byn Braås, ni som vet, ni vet. En månad gick och det var dags för kick-off med allas vår kära utbildningsförening. Helt ärligt gick jag in med extremt låga förväntningar men vad jag inte visste var att jag hade den bästa veckan i mitt liv precis rakt framför mig, tack vare PEDAL.
Tiden jag haft än så länge i Växjö har varit lärorik, rolig och utmanande på samma gång. Jag har fått många nya lärdomar, dels via plugget men även när det gäller livserfarenheter. Något jag lärde mig mitt första år var att prioritera rätt. Tyvärr kuggade jag en och annan spärrkurs och därmed måste jag nu gå om dem innan jag får läsa vidare. Detta har dock inte stoppat mig, jag kämpar på och prioriterar denna terminen mer rätt än jag kanske någonsin gjort.
Så kids, ta lärdom av mig, det är viktigt att ha roligt under tiden man pluggar, men det är ännu viktigare att plugga under tiden man har roligt.
Kram på er, vi ses på kontoret i morgon!
//Månsson