Veckomejl v.49

Hej alla fantastiska medlemmar!

Veckans mejl innehåller information om kontorets öppettider, Ut i arbetslivet, julpyssel med PEDAL, Finsittning, Föreläsning med Swalling och för första gången, Månssons spalt.

1. Kontorets öppettider

Som vanligt slår vi upp dörrarna till vårt eminenta kontor på tisdag kl 12-13. På plats finns den gamle räven Masen och ett av styrelsens nytillskott Moa. Kom förbi och ta en kaffe, köp ett märke eller bara häng! Kontoret hittar du mittemot receptionen i H-huset.

2. Ut i arbetslivet

Lever du på nudlar och vatten den sista veckan innan CSN kommer in på kontot? Se hit!
Angelstadsskolan i Ljungby söker en lärare till årskurs 5 till en tillsvidareanställning med start 2018. Skulle du vara intresserad av tjänsten kontaktar du Simon Märit via marit.simon@skola.ljungby.se eller på telefon: 0702017594.

3. Julpyssel

Tisdagen den 12/12 är det dags för Pedals årliga julpyssel på Slottsstallarna. Kom dit och umgås med oss i nya och avgående styrelsen, drick lite julmust, äta några pepparkakor och varför inte pyssla ett fint julkort till någon du tycker om? Vi slår upp dörrarna till Stallet klockan 18:00, ses där! Evenemang kommer inom kort.

4. Föreläsning 7/12

Nu på torsdag anordnar PEDAL en föreläsning i sal Myrdal i K-huset. Dit kommer Lars Swalling som är verksam lärare på Katedralskolan här i Växjö. Kom dit, ställ frågor och lyssna på vad han har att säga om världens bästa yrke.

5. Månssons spalt

Masen har sagt sitt farväl och jag tar nu över vid rodret som Web/infoansvarig. Tillsammans med min styrelse bestående av Isak, Linnea, Petter, Sofia, Rasmus, Moa, Rebecka, Matilda, Caroline och Nils ska jag se till att göra ert 2018 med PEDAL minnesvärt och allt annat än tråkigt, precis som mitt 2017 med PEDAL har varit. Det är nu alltså dags för lite nytt blod i styrelsen och inte minst i veckobrevet.

Jag har alltid haft väldigt roligt på Pedals evenemang och har någonstans även känt att jag på något sätt vill vara med och skapa detta roliga för alla er fantastiska medlemmar, samtidigt som jag har the time of my life tillsammans med er!

Jag sökte därför till styrelsen 2018 med förhoppningen om att jag skulle bli vald till Web/info-posten och några veckor senare fick jag ett mejl från valberedningen att jag blivit deras förslag till årsmötet som skulle hållas exakt två veckor senare. Nerverna blev ju inte direkt lugnare för detta. I två veckors tid var det detta som fanns i bakhuvudet hela tiden. 14 dagar senare kl 17.50 gick jag med nervösa steg ner till K-huset och sal K1043 och vid denna tidpunkten mådde jag minst sagt illa av nervositet. På mötet gick vi igenom allt från stadgar till hedersmedlemskap och tillslut var det dags för val av styrelse, min post låg långt ner på listan och varje minut kändes som en timme. Tillslut hör jag mötesordförande fråga ”Kan vi välja Louise till Web/infoansvarig?” och alla mötesdeltagare säger ”JA” i kör. Jag har nog aldrig upplevt en sådan eufori blandad med nervositet. Skulle JAG skriva alla framtida veckomejl i ett års tid? Skulle JAG, tillsammans med tio andra personer ta hand om alla medlemmar? Ja, det är precis det jag kommer att göra för nu sitter jag, Louise Månsson från Kristianstad, i Pedals styrelse 2018 och jag lovar att jag inte ska göra er besvikna!