Veckomejl v. 48

Hej alla lussebullsmaskande medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om Pedals årsmöte, gästföreläsning om svenska som andraspråk, jobba med PEDAL på Slottsstallarna, pluggkväll och quiz med PEDAL, studiebesök på Gällaryds skola, kontorets öppettider och Diplomatens sista spalt.

 

Pedals årsmöte

Stort tack för visat intresse och deltagande på Pedals årsmöte som gick av stapeln i fredags. Tack för att du kom och gjorde din röst hörd!

Låt mig nedan presentera Styrelsen 16/17:

Ordförande – Eric Arvidsson
Vice Ordförande – Erika Hallgren
Kassör – Petter Nordliden
Sekreterare – Elin Johansson
Utbildningsansvarig – Alexander Larsen
Utbildningsansvarig – Isak Juhlander
Socialt ansvarig – Caroline Gunnarsson
Socialt ansvarig – Linnea Holgersson
Webb/info – Linnea Niklasson
Jobbansvarig – Robin Svensson

 

Gästföreläsning om svenska som andraspråk

Glöm inte bort att anmäla dig om du vill delta i en fantastisk föreläsning om svenska som andraspråk som ges nu på onsdag den 30 november klockan 17.00 – 19.00 i Wicksell. Föreläsningen är helt gratis och du anmäler dig genom att skicka namn, telefonnummer och information om eventuella allergier till utb@pedalivaxjo.se. Senast imorgon tisdag 29 november vill vi ha din anmälan!

Fullständig information hittar du i evenemanget:
https://www.facebook.com/events/1824613431156881/

 

Jobba med PEDAL på Slottsstallarna

Sista chansen att jobba med PEDAL på Slottsstallarna för den här terminen är på ingång. Vecka 49, alltså nästa vecka, är det åter vår tur att ta hand om alla kalassugna studenter och ha en fantastiskt rolig kväll. Tiderna vi jobbar är torsdag den 8 december klockan 17.00 – ca 02.30 och fredag den 9 december klockan 20.00 – ca 03.30. För din insats bjuds du på ett rikt utbud av gottigheter, så mycket alkoholfri dricka du vill, härliga medarbetare och ett halvt jobbkort som efter två jobbkvällar ger dig fri entré och även förtur i kön för dig och en vän vid ett senare tillfälle. Ta chansen! Skicka ett mejl till jobbansvarig@pedalivaxjo.se och skriv namn, personnummer, telefonnummer, mejladress och eventuella allergier och önskemål om arbetsuppgifter. Kom igen, det blir kul!

 

Pluggkväll och quiz med PEDAL

Det är dags att göra ett sista ryck innan välförtjänt julledighet. STOOL anordnar därför en sista gemensam pluggkväll för året onsdagen den 7 december mellan klockan 17.00 – 19.30. Som vanligt bjuder de på ett spännande quiz de första 45 minuterna innan kvällen övergår till arbetsro. Precis som senast finns det tillgång till två salar så att både läsro och diskussioner kan förekomma. Håll utkik i evenemanget för uppdatering om sal.

https://www.facebook.com/events/906932579437486/

 

Studiebesök på Gällaryds skola

Gällaryds skola vill bjuda in dig som läser sista året på Grundlärarutbildningen åk F-3, 4-6 och fritidshem på ett studiebesök torsdagen den 8 december där bussresa tur och retur Växjö – Gällaryd med lunch i Gällaryd ingår. Det här är en chans för dig som snart ska ut på arbetsmarknaden att göra ett besök på en skola av lite annorlunda typ än de skolor man finner på större orter. Gällaryd är en liten skola med totalt cirka 40 elever och en integrerad verksamhet med förskoleklass, årskurs 1-3, 4-6 och fritidshem. Ett stort antal föreningar i bygden kring Gällaryd har gått samman för att visa upp skolan och bygden för dig och dina blivande lärarkollegor och nedan följer det program som bjuds på:

–       Presentation av Gällaryds skola och rundvandring med visning av fritids
–       Lärare på Gällaryds skola berättar hur det går till att undervisa flera klasser samtidigt
–       En tidigare elev med erfarenhet från skolvärlden berättar hur det var att vara elev på Gällaryds skola
–       Undervisning i distans på minoritetsspråk – en visning av hur undervisningen i lulesamiskagår till
–       Lunch
–       Gällaryds intresseförening och barnen presenterar Gällarydsbygden
–       Kulturblocket – Gällaryds skola och Kulturskolan har ett stort samarbete för alla elever på skolan där dans, drama, sång och orkesterundervisning ingår
–       Särbegåvade barn, hur man löser undervisningen på en liten skola
–       Samarbete med förskolan i Gällaryd

Bussen avgår från Växjö klockan 9.30 och kommer tillbaka ca 15.30. Anmälan sker till elisabeth.berglund@gmail.com senast idag den 28 november. Välkommen!

 

Kontorets öppettider

Imorgon tisdag har kontoret öppet som vanligt mellan klockan 12.00 – 13.00. Kom förbi och köp nya märken, hämta ut medlemskap och har du tur kanske det finns lite nya styrelsemedlemmar på plats att inspektera.

 

Diplomatens sista spalt

Tack gode gud att det här är över! De senaste dagarna har gått i nedräkningens tecken och det var längesen lättnaden och glädjen var så här påtaglig. Många små knep har tagits till för att minska den senaste outhärdliga tiden och nu hoppas jag inte att vi ses på ett bra tag. Det ska bli så skönt att kunna ha på sig vanliga byxor igen, äntligen bara få vara sig själv och att kunna slappna av lite. Aldrig mer laktosfylld gräddglass säger jag bara. Ve och tvi för magknip alltså. Så nu när lättnaden har infunnit sig ska jag i min sista spalt såklart tacka för mig. I första avsnittet lovade jag er något läsvärt, eller åtminstone läsbart, och det hoppas jag ni tycker att ni har fått. Annars är det hög tid att rota fram de gamla läseböckerna och träna läsning så att ni kan hänga med i nästa säsong av spalten. För här med lämnar jag utan det minsta orosmoln över stafettpinnen till föreningens gladaste dalkulla – take it away Linnea!