Veckomejl v. 37

Hej alla mästerliga medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om biljettsläpp för utbildningsresan till Berlin, välkomstmässan, pluggkväll och quiz med Pedal, olympiska spelen med Pedal på Overallis, Studenthälsan, Ut i arbetslivet, kontorets öppettider och Diplomatens spalt.

 

Biljettsläpp för utbildningsresan till Berlin

Ikväll smäller det! Ni vet vad som gäller. Klockan 18.00 släpps biljetterna till utbildningsresan till Berlin utanför pedalkontoret. Så kom dit i tid och ta med ditt pedalmedlemskap. Både swish och kontant fungerar att betala biljetten med. Det här kommer bli grymt!

 

Välkomstmässan

Besök oss på välkomstmässan imorgon tisdag den 13 september. Mellan klockan 10.00 – 15.00 finns vi på plats 58 i K-huset. Kom bort till oss och häng en stund, ta för dig av rykande hett kaffe och var med och tävla om finfina priser! Passa även på att ta en selfie med oss, lägg upp den på instagram med hashtagen #LNS-v1 och var med i Linnéstudenternas tävling om att vinna presentkort på Willys.

Under välkomstmässan har du även möjlighet att träffa utbildningsförvaltningen Växjö kommun. Du får chansen att prata med vikarieförmedlingen om du vill jobba extra under dina studier. De vill träffa dig som vill jobba som förskollärare, lärare från förskoleklass upp till gymnasiet, speciallärare, kuratorer, skolsköterskor, studie- och yrkesvägledare samt psykologer. Välkommen!

 

Pluggkväll och quiz med Pedal

Terminen är igång igen och STOOL startar på bästa möjliga sätt med en pluggkväll med quiz! På onsdag den 14 september mellan klockan 17.00 och 20.00 är du välkommen till sal K1081 för att ta itu med plugget och även köra en omgång quiz om du känner för det. Quizet som har tema film och litteratur startar klockan 17.00 och håller på ungefär en halvtimme. Så ta med dina mattetal, din kurslitteratur eller vad du vill och plugga loss med oss i Pedal!

Evenemanget finner du här: https://www.facebook.com/events/1145994292105689/

 

Olympiska spelen med Pedal på Overallis

OS innebär alltid fantastisk stämning och det vill vi i Pedal ta vara på. Därför bjuder vi upp till fest i sann OS-anda. Det är dags för overallis!! Det här är sittningen där alla har på sig det finaste plagg de äger; overallen och till den ska du matcha något som du förknippar med OS. Overallis går av stapeln på Slottsstallarna lördagen den 1 oktober. Biljett kirrar du utanför Pedalkontoret på måndag den 19 september klockan 18.00.

Mer info hittar du i evenemanget: https://www.facebook.com/events/837638066372397/

 

Studenthälsan

Studenthälsan ger dig receptet för att vara en hållbar student. I höst startar flera nya kurser som exempelvis mindfulnesskurs och våga tala-kurs. I deras nyhetsbrev kan du ta del av vad de erbjuder i höst. Klicka på länken för att komma dit: http://linneausuniversity.cmail20.com/t/ViewEmail/r/8E958D1280C7EFF12540EF23F30FEDED/21C3EB9DA466F5A8A29558A201773426

På deras hemsida finns hela utbudet av aktiviteter i Växjö. Klicka på länken för att läsa mer: https://lnu.se/utbildning/under-studierna/studenthalsan/aktiviteter-i-vaxjo/

 

Ut i arbetslivet

Fliken Ut i arbetslivet här på hemsidan är uppdaterad med nya jobbannonser. Nedan hittar du de senast inkomna.

 

Växjö fria Gymnasieskola söker vikarier

Vi söker drivna lärarstudenter som vill få arbetslivserfarenhet under studierna. Vi på språkintroduktionen letar just nu efter vikarier för att utöka vår vikarielista. En god chans för dig som lärarstudent att få erfarenhet innan examen. Just nu finns det ett stort behov av vikarier i matte då vår ordinarie lärare går på en kortare pappaledighet, men alla möjliga ämneskombinationer är välkomna. Är du intresserad? Maila sven.kastens@vaxjofria.se för att veta mer.

 

Vill du jobba som studentambassadör? 

Tycker du att det är roligt att jobba i grupp, att tala inför folk och att hjälpa blivande studenter i deras val av utbildning? Ta då chansen att skapa kontakter och referenser genom att arbeta som studentambassadör! Vi söker nu engagerade studenter från samtliga ämnesområden som vill arbeta som studentambassadörer och berätta för andra om hur det är att studera vid Linnéuniversitetet.

Mejla din intresseanmälan med bifogat personligt brev och CV till kommunikationsavdelningen@lnu.se. Sista ansökningsdag är tisdagen den 20 september 2016. 

 

Topwork söker lärarstudenter till vikariat

TopWork finns till för dig som vill arbeta i skolans värld, från förskola till vuxenutbildning. De hjälper skolor med bemanning och rekrytering av lärare och övrig skolpersonal. Just nu söker de lärarstudenter som vill arbeta extra som lärarvikarier i Lessebo vid sidan av sina studier. Perfekt för dig som vill praktisera i verkligheten vid sidan om studierna och samtidigt tjäna lite extra pengar. Kontakta Peter Holga på telefonnummer 076-0969593 vid intresse.

 

Kontorets öppettider

På grund av välkomstmässan imorgon tisdag så håller kontoret stängt. Istället hittar du oss i K-huset hela dagen mellan klockan 10.00 – 15.00.

 

Diplomatens spalt

Fun fact: Idag har alla som heter Åslög namnsdag. Det finns 54 kvinnor i Sverige som heter Åslög, men bara 23 av dem har namnet som tilltalsnamn. Medelåldern för tilltalsnamnet Åslög är 68,9 år. Namnet är ett fornnordiskt namn som betyder ”lovad åt gudarna”. Det är ett perfekt namn att döpa sitt framtida barn till för alla er som letar efter något riktigt originellt. Och heter man Åslög så har man dessutom en namnsdag att fira!