Veckomejl v. 13

Hellu alla medlemmar! 

Veckans mejl innehåller information om Pedalens öppettider, Informationsdagen, Sök till Lagledare, Coronas påverkan på Pedals event, Vad händer i KAROLIN?, Discord och Mad Hatters spalt med veckans film!

1. Pedalens öppettider
Trots dessa tider håller vi ännu kontoret öppet för alla friska och symtomfria medlemmar, vilket betyder att Caesar och Hybris möter er under tisdagens kontorsöppet mellan kl. 12.00-13.00 med varmt kaffe och gutt snack! Varför inte ge era bästa tips på vad man kan hitta på om man sitter hemma i karantän?

2. Informationsdagen
Den 26 mars kl. 10.00 är det dags för den återkommande informationsdagen för de som är intresserade av att börja studera på Linnéuniversitetet, som vanligtvis äger rum på Linnéuniversitetet, men som denna gången istället kommer hållas digitalt.
Under förmiddagen kommer du bjudas in till inspirerande möten med studenter och studievägledare på nätet. Ett ypperligt tillfälle att ställa alla dina frågor om studentlivet. Det erbjuds också möjligheten att digitalt utforska campus och uppleva studiemiljön. Ingen föranmälan krävs.

Plattformen där detta kommer ske hittar ni här: www.lnu.se/informationsdagen

Mer info och eventet hittar du här:
https://www.facebook.com/events/216763022700403/

3. Sök till Lagledare 2020
Planeringen av kickoffen är redan i full gång och kickoffgruppen söker nu sina lagledare! Dra ihop 3 av dina närmaste pedalvänner och sök! Skicka in er ansökan till pedalkickoff@gmail.com senast den 29 mars kl. 23.55 och förbered er för en hejdundrande kul kickoff!

Mer info och eventet hittar du här:
https://www.facebook.com/events/664022064363921/

4. Coronavirusets påverkan på Pedals event
Som ni säkerligen har märkt är alla våra event inställda för tillfället på grund av de omständigheter som rår, och vi hoppas att ni har förståelse för att detta är för allas säkerhet. I nuläget kommer våra inplanerade event mest troligt vara framflyttade till nya datum när allt har lagt sig och det är säkert att komma ut igen.

Har ni några frågor, tankar eller idéer till event – tveka inte att höra av er!
Tills det är dags att inta förfester och sittningar tillsammans igen: tvätta händerna, håll er hemma vid symtom och följ Folkhälsomyndighetens råd!

5. Vad händer i KAROLIN?
Vår systerförening i Kalmar har alltid massor med kul för sig, och här kan ni ta del av information kring deras upptåg och påhitt!

Just nu ekar det ledsamt nog lika tomt i vår systerförenings kalender som vår egen med anledning av de omständigheter som pågår. 

6. Discord
PEDAL har en discordkanal för diverse dataspel, vilket är väldigt användbart i dessa tider. Kika gärna förbi för att spela lite eller bara vill snacka lite med andra pedalare – utan risk för smittspridning! 

Klicka på länken så hörs vi!
https://discord.gg/3UHmwac

9. Mad Hatters spalt
På söndag är det dags att vrida klockorna till sommartid → alltså en timme framåt! 

Sommartid innebär att lokal tid justeras fram en timme under en del av året i syfte att bättre nyttja den ljusa delen av dygnet under sommaren för människor som stiger upp vid fixa klockslag. I länder närmare polerna, som i de nordiska länderna, gör sommartid inte lika stor skillnad, eftersom dagsljuset på sommaren sträcker sig längre än den delen av dygnet de flesta är vakna. 

Normaltid är den tid som enskilda länder definierat som standardiserad rikstid. Sommartiden är ett förskjutande av normaltiden med en timme och inte i egentlig mening en motsats till normaltid. I dagligt tal används även uttrycket ”vintertid” om den tid då sommartid inte gäller. 

På senare tid ifrågasätts bruket av sommartid. Den 26 mars 2019 kom Europaparlamentet fram till att EU bör sluta med tidsomställningen från normaltid till sommartid och vice versa, från och med 2021. 

Länder som bestämmer sig för att ha sommartid kommer ställa om sina klockor för sista gången i mars 2021, medan de som vill ha vintertid (normaltid) ställer om klockan för sista gången i oktober 2021. Detta innebär att EU-parlamentet röstar för kommissionens förslag att sluta med sommar- och normaltid, men att förändringen senareläggs från 2019 till 2021. EU-parlamentet vill också att länderna samordnar sina beslut så att eventuella tidsskillnader mellan länder mellan länders sommar- respektive normaltid inte stör den inre marknaden. 

Så… vad skulle ni välja att ha som standardtid? Sommar- eller vintertid?

Veckans film:
I know what you did last summer (1997)

Stay calm, we’re all mad here!