Veckomejl v. 12

Hellu alla medlemmar! 

Veckans mejl innehåller information om Pedalens öppettider, Pluggkväll, Föreläsning för konflikthantering, Konsert, Informationsdagen, Sök till Lagledare, Sittning och Mad Hatters spalt med veckans film!

1. Pedalens öppettider
I vanlig ordning har kontoret öppet på tisdag och denna veckan är det Häggkvist och Caesar som välkomnar er med kaffe/te och gott sällskap. Varför inte nypa alla som inte bär grönt? Eller snacka om hysterin gällande pågående virusgalenskaper?

2. Pluggkväll
Imorgon, den 17/3, är det dags för en ny pluggkväll med STOOL. Detta betyder såklart ett nytt quiz att vinna finfint pris för, gratis frallor från Lärarförbundet och massor av kaffe och te! Missa inte en mysig kväll!

Mer info hittar du här:
https://www.facebook.com/events/253899242281454/

3. Föreläsning för konflikthantering
Tyvärr behöver vi meddela att detta event tyvärr har blivit inställt på grund av rådande omständigheter. Aktiviteten kommer genomföras vid senare tillfälle och datum för detta kommer meddelas framöver. 

4. Konsert
Fredagen den 20/3 i F-huset har musiklärarstudenterna år 3 examinationskonsert med temat “musik i vår smak” där varje student har valt en låt helt efter eget tyckte och smak. Det betyder att det blir en härlig blandning av musik och något man bara inte får missa! Eventet är dessutom helt gratis!

Mer info och eventet hittar du här:
https://www.facebook.com/events/1114739358865759/

5. Informationsdagen
Den 26 mars är det dags för den återkommande informationsdagen som vanligtvis äger rum på Linnéuuniversitetet, men som denna gången istället kommer hållas digitalt. Plattformen där detta kommer ske kommer inom kort så håll utkik!  

Mer info och eventet hittar du här:
https://www.facebook.com/events/216763022700403/

6. Sök till Lagledare 2020
Planeringen av kickoffen är redan i full gång och kickoffgruppen söker nu sina lagledare! Dra ihop 3 av dina närmaste pedalarvänner och sök! Skicka in er ansökan till pedalkickoff@gmail.com senast den 29 mars kl. 23.55 och förbered er för en hejdundrande kul kickoff!

Mer info och eventet hittar du här:
https://www.facebook.com/events/664022064363921/

7. Sittning
Den 28/3 var det satt att ha årets första pedalsittning med ett riktigt nostalgitema – “Back in the days”! Men på grund av smittorisken av Coronaviruset har vi i PEDAL beslutat att ställa in sittningen tills vidare. Detta är såklart jättetråkigt men säkerheten går före. I dagsläget har vi inget nytt datum för sittningen, men vi återkommer när vi har mer information. Ta hand om er!

8. Vad händer i KAROLIN?
Vår systerförening i Kalmar har alltid massor med kul för sig, och här kan ni ta del av information kring deras upptåg och påhitt!

– Söka jobb-kurs med Lärarnas Riksförbund som går av stapeln den 26 mars kl. 17-20. Mer info här: https://www.facebook.com/events/2709568532412267/

9. Mad Hatters spalt
Imorgon, tisdag den 17/3, är det Saint Patrick’s Day! Det vill säga Irlands nationaldag som firas till minne av landets skyddshelgon Patrick. St. Patrick är känd som den person som införde kristendomen på Irland.

Symbolen för St. Patrick är klöverblad – närmare bestämt irländsk treklöver, s.k. Shamrock. Detta eftersom legenden säger att St. Patrick använde sig av klövern som en liknelse för att förklara treenigheten. 

I majoriteten av Irland, Storbritannien, Kanada och USA är det tradition att bära grönt på sig. Enligt amerikansk tradition har man tillåtelse att nypa någon som inte bär grönt. 

Veckans film:
Leprechaun (1993)

Stay calm, we’re all mad here!